تداوم حاشیه قیمت بالای به وجود آمده دامن قطعه سازی را می‌گیرد

بروزرسانی در: جمعه 18 آبان 97 ساعت 00:35
تداوم حاشیه قیمت بالای به وجود آمده دامن قطعه سازی را می‌گیرد

رئیس انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو گفت: قیمت خودروها در بازار کاذب است و تداوم حاشیه قیمتی بالای به وجود آمده به جز متقاضیان واقعی، به ضرر قطعه سازان است.

رضا رضایی افزود: خودرو اکنون از یک کالای اساسی به کالایی سرمایه‌ای تغییر ماهیت داده است و همین مساله بر حاشیه‌های قیمتی دامن زده است.

وی، افزایش کنونی قیمت‌ها را ناشی از ناهمخوانی عرضه و تقاضا، دلال بازی‌ها و فعالیت واسطه‌ها و حتی حفظ ارزش سرمایه‌ها از طرف مردم برشمرد، ولی در عین حال گفت: خودروسازان عقیده دارند ریالی از این افزایش قیمت‌ها نصیبشان نمی‌شود، ضمن آنکه هیچ مبلغی به جیب صنعت نرفته تا صرف توسعه شود.

این مقام صنفی تاکید کرد: خودروسازان باید در حاشیه بازار حرکت کنند، ولی امروز چنین موضوعی محقق نشده است، همچنین اگر بتوان بازار را به دست اهلش سپرد بخش زیادی از مشکلات برطرف خواهد شد.

رئیس انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو گفت: در گذشته نشست‌های گوناگونی با شورای رقابت در مورد دستوری نبودن قیمت‌ها برگزار کردیم و همچنان به این نظر معتقدیم، چون با توجه به تحریم‌ها، وضعیت کنونی مثل جنگ اقتصادی است.

وی ادامه داد: دولت حساسیت خاصی در موضوع خودرو دارد، با این حال از نزدیک به یک سال و نیم اخیر قیمت مواد اولیه رو به افزایش گذاشته که آن هم باید به طور نقدی تأمین شود و تحریم‌های خارجی و محدودیت‌های داخلی هم بر مشکلات دامن زده است.

رضایی ادامه داد: اگرچه قیمت برای خودروسازان و حتی قطعات سازان ثابت مانده، با این حال فعالان این بخش همه تلاش خود را برای تولید قطعه انجام داده و می‌دهند.

ضرورت تدوین سیاست خرید مستقیم متقاضیان از خودروساز

وی به کاهش نزدیک به ۵۰ درصدی تولید خودرو و کاهش آن به ۲ هزار و ۵۰۰ خودرو در روز اشاره کرد و گفت: مشکلات گمرکی، بانکی، بازار سرمایه و ارزی و صدور بخشنامه‌های هر روزه، بر مشکلات این صنعت افزوده است.

رئیس انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو اظهار داشت: معتقدم باید معاونت خودرو در وزرات صنعت، معدن و تجارت تشکیل و سیاستی تدوین شود که مردم بطور مستقیم از خودروساز خرید کنند؛ در واقع، هیچ دلالی نتواند در این بخش بین متقاضیان واقعی و خودروسازان نقش واسطه داشته باشد.

رضایی ادامه داد: اگر بر مبنای افزایش قیمت مواد اولیه بخواهیم عمل کنیم، آنگاه قیمت خودروهای تولیدی باید افزایش زیادی داشته باشد و این موضوع در قطعات خودرویی هم خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: در ماه‌های اخیر قیمت مواد اولیه داخلی نظیر فولاد، آلومینیوم و محصولات پتروشیمی بالا رفته و اگر دولت نخواهد این قیمت‌ها را اصلاح کند، دستکم باید مابه التفاوت قیمتی را به قطعه سازان یارانه دهد.

این مقام صنفی تاکید کرد: صنعت قطعه سازی حالا بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت استراتژیک است چون تاکنون هیچ استراتژی برای حفظ، نگهداری و نوآوری صنعت قطعه سازی از ۲۰ سال اخیر ترسیم نشده است.

 مشاهدات بازار نشان می‌دهد تغییر جریان خرید از یک طرف موجب افزایش شمار فروشندگان خودرو و از طرف دیگر موجب کاهش مشتریان خرید شده است. نتیجه این تغییر، کاهش پلکانی قیمت خودرو است به صورتی که در یک هفته اخیر قیمت خودروهای زیر ۵۰ میلیون تومان تا نزدیک به یک و نیم میلیون تومان و قیمت خودروهای بالای ۵۰ میلیون تومان تا بیش از دو و نیم میلیون تومان کاهش داشته است.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar