توقف تولید خودروهای فاقد استانداردهای ۸۵ گانه تا یکسال دیگر
رئیس سازمان ملی استاندارد با ذکر اینکه مباحث مربوط به خودرو سیاسی است، گفت: برای ارتقا کیفیت خودرو باید این صنعت از مباحث سیاسی خارج شود.
نیره پیروز بخت امروز در حاشیه مراسم روز ملی کیفیت در جمع خبرنگاران در جواب به این پرسش که برای اجرای قانون حمایت از مصرف کنندگان چه اقداماتی باید انجام داد، گفت: قانون ارتقاء نظام استانداردسازی در ایران سال پیش به تصویب مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید که با اتکا به همین قانون، سازمان استاندارد میتواند حمایت از مصرف کنندگان را برعهده داشته باشد، ولی قانون حمایت از مصرف کنندگان قانون کلیتری است که مسئولیت آن بر عهده سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان است.
رئیس سازمان ملی استاندارد با ذکر اینکه بازنگری قانون حمایت مصرف کنندگان در دستور کار مجلس قرار دارد، بیان داشت: این قانون باید مطابق با آخرین رویدادهای حمایت از مصرفکننده در کشورهای مدرن باشد.
مسئولیت خودروهای بدون کاتالیست بر عهده سازمان محیط زیست است
وی همچنین در جواب به این پرسش که مسئولیت نظارت بر عرضه چند هزار خودروی بدون کاتالیست که خودروساز مدعی است که این خودروها توسط سازمان استاندارد و سازمان محیط زیست نظارت شده است، با کیست، بیان داشت: مسئولیت خودروهای بدون کاتالیست بر عهده سازمان محیط زیست است و سازمان استاندارد مسئولیتی در این خصوص ندارد، ولی سازمان استاندارد در رابطه با بحثهای ایمنی و عملکرد خودرو مسئول است.
توقف تولید خودروهای فاقد استانداردهای ۸۵ گانه تا یکسال دیگر
پیروز بخت همچنین در خصوص اجرای استانداردهای ۸۵ گانه و اینکه چه زمانی تولید خودروهای فاقد این استانداردها متوقف میشود، گفت: شروع این طرح از دی ماه امسال خواهد بود و پس از شروع طرح یک سال باید کار ارزیابی خودورها توسط سازمان انجام شود و اگر در طول این ارزیابیها معلوم شد که که خودرویی از استاندارد لازم برخوردار نیست، آنگاه توقف تولید آن اعلام میشود.
وی همچنین در جواب به پرسشی مبنی بر اجرای استاندارد در دستگاههای دولتی گفت: در چند سال اخیر دستگاههای دولتی در رابطه با بحث استاندارد حمایتهای خوبی را از سازمان ملی استاندارد داشتهاند و حتی مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در پی تصویب قانون ارتقا استاندارد بودند.
رئیس سازمان ملی استاندارد با ذکر اینکه خودرو را نمیتوان با بقیه صنایع مقایسه کرد گفت: استاندارد و کیفیت در صنایع دیگر رو به جلو است، اما بحث خودرو همیشه سیاسی است و ما میخواهیم از این سیاسی بودن خارج شود تا کیفیت را بر آن حاکم کنیم.
وی همچنین به انطباق استانداردهای کشورها برای توسعه صادرات اشاره کرد و گفت: استاندارد مانع صادرات نیست، بلکه تسهیل کننده صادرات است و برای صادرات کالا به ترکیه رایزنیهایی با این کشور انجام شده و چند تفاهم نامه هم میان دو کشور به امضا رسیده است.
رئیس سازمان استاندارد ایران اظهار داشت: امروز گروهی از طرف سازمان استاندارد در عراق با مسئولان عراقی در حال رایزنی هستند تا با انطابق استانداردهای صادراتی دو کشور زمینه همکاری بیشتر تجاری را فراهم آوردند.
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد