تولید پژو ۳۰۱ نشانگر قدرت ایران در وضعیت تحریمی است
با خروج فرانسه از ایران، تصور تولید پژو با اتکا به تولید داخل کمی دور از تصور بود ولی رونمایی از خط تولید پژو ۳۰۱ نشان داد که ایران میتواند حتی در وضعیت تحریمی هم به خودکفایی در تولید برسد.
با رفتن پژو از ایران به نظر میرسید تولید محصولات جدید این گروه در کشور منتفی شود، ولی ایران خودرو با رونمایی از خط تولید پژو ۳۰۱ که یکی از سه محصول جدید خودروساز فرانسوی بود، آن هم با توان ۶۰ درصدی تولید داخل، نشان داد که بدون حضور فرانسویهایی که در میانه راه دست ما را در پوست گردو گذاشتند میتواند به راه خود ادامه دهد.
در این زمینه محمد عزیزی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر ضرورت تبدیل شرایط تحریم به فرصت اظهار کرد: باوجود تاکیداتی که تا کنون بر نهضت داخل و اتکا به تولید داخلی شده، هنوز قادر به تولید ۱۰۰درصدی یک خودرو نبودهایم؛ ولی لازم است به تحریمها به عنوان فرصتی برای ارتقاء نگاه کنیم.
او اضافه کرد: امیدواریم با وجود تلاشهایی که ایران خودرو پس از رفتن فرانسویها برای اتمام پروژه پژو انجام داده، بتواند تولید پژو ۳۰۱ را به طور کامل با اتکاء به تولیدات داخل به سرانجام برساند.
به گفته عزیزی، در شرایط تلاطمات ارزی بهترین کار اقتصاد مقاومتی و اتکا به تولید داخل است؛ وقت آن رسیده خودمان را باور کنیم و اجازه حضور تولیدکنندگان داخل در عرصه رقابت را بدهیم.
این نماینده مجلس تولید قطعه را در وضعیت کنونی به صرفهتر از واردات آن دانست و گفت: در یک برهه زمانی به خاطر ارزانی ارز، واردات قطعه برای تولیدکنندگان به صرفهتر بود ولی الان با وجود گرانی ارز، تمایل برای تولید بیش از واردات شده است؛ البته ما باید به سمت تولیدات صادرات محور پیش برویم تا هم نیاز داخل و هم کشورهای همسایه را تأمین کنیم.
او تاکید کرد: تولید خودرو در وضعیت کنونی هم امکانپذیر است و هم مانعی برای آن ندارد و فقط باید به خودباوری رسیده و آن را عملی کنیم.
در همین راستا امیرحسین کاکایی کارشناس خودرو اظهار کرد:یکی از مهمترین کارهایی که در وضعیت کنونی اقتصاد در صنعت خودرو باید انجام گیرد ممنوعیت واردات قطعات دارای تولید داخل و تکیه بیشتر بر توان قطعهسازان داخلی است.
کاکایی اتکا به ساخت داخل را یکی از راههای بیاثر کردن تحریم عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه آمریکا صنعت خودرو و قطعه ما را هدف قرار داده ضرورت دارد تا با داخلی کردن قطعات، صنعت خودروسازی کشور را از اثرات نامطلوب تحریم در امان نگه داریم.
این کارشناس خودرو تاکید کرد: داخلی سازی قطعات و بهبود کیفیت آن یکی از اقدامات مؤثر در راستای افزایش تیراژ تولید خودروسازان است که علاوه بر افزایش درآمد و ارزش افزوده و ایجاد اشتغال، میتواند مشکلات تحریمها را تسهیل نماید.
اقتصاد آنلاین
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد