خرید و فروش عجیب گواهی اسقاط توسط واردکنندگان خودرو

سه شنبه 1 مرداد 98 ساعت 14:48
خرید و فروش عجیب گواهی اسقاط توسط واردکنندگان خودرو

رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده کشور از انباشت ۸۰ هزار گواهی اسقاط خودرو خبر داد و گفت که واردکنندگان خودرو گواهی اسقاط را به قیمت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌خرند ولی آن را به قیمت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به مردم می‌دهند.

محمدحسین گودرزی ،‌ از انباشت ۸۰ هزار گواهی اسقاط خودرو خبر داد و گفت: هم اکنون مراکز اسقاط خودرو هیچ فعالیتی ندارند و فشارهای واردکنندگان و لابی‌گری‌ها ریشه مراکز اسقاط خودرو را خشکانده است.

وی افزود: مراکز اسقاط خودرو با سرمایه خود ۸۰ هزار خودرو را اسقاط کردند و خودروسازان و واردکنندگان خودرو حتی حاضر نیستند گواهی اسقاط  را به قیمت روز از مراکز بخرند؛ پس سرمایه مراکز اسقاط خودرو بدون استفاده مانده و این مراکز نقدینگی ندارند.

این در حالی است که به گفته گودرزی بر اساس مصوبه دولت، اسقاط خودروهای فرسوده وظیفه تولیدکنندگان و واردکنندگان خودرو است.

رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده کشور با ذکر اینکه مراکز اسقاط خودرو دیگر توانایی اسقاط خودروهای فرسوده را ندارند و دولت هم در این زمینه کمکی نمی‌کند، مدعی شد: واردکنندگان خودرو می‌خواهند گواهی اسقاط را به قیمت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان از مراکز اسقاط خودرو بخرند، ولی آن را به قیمت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای خریداران خودروی صفر وارداتی فاکتور می‌کنند.

رفت و آمد دو میلیون و ۲۰۰ هزار خودروی فرسوده در کشور و آلودگی هوای شدید فصل زمستان در راه...

وی همچنین از رفت و آمد دو میلیون و ۲۰۰ هزار خودروی فرسوده در کشور خبر داد و گفت: ۲۱۶ مرکز اسقاط خودرو که در سال‌های اخیر هر کدام با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان راه‌اندازی شدند، حالا نابود و کارگران آن‌ها بیکار شده‌اند.

گودرزی با ذکر اینکه اسقاط خودروهای فرسوده منجر به صرفه‌جویی در مصرف سوخت می‌شود،‌ تصریح کرد: اگر وضعیت خودروها و پیشرانه‌های فرسوده به همین صورت ادامه پیدا کند، با شروع فصل سرما با آلودگی هوای شدید رو به رو خواهیم شد.

رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده کشور با اشاره به مصوبات جدید مجلس که خودروسازان و موتورسیکلت‌سازان را موظف می‌کند در ازای تولید هر چهار دستگاه جدید، یک خودرو یا موتورسیکلت فرسوده را اسقاط کنند، اظهار کرد: اگر این مصوبه به تأیید شورای نگهبان برسد،‌ به قانون تبدیل می‌شود و پس از ابلاغ آن از طرف دولت، خودروسازان ملزم به اجرای آن هستند، ولی ترس ما این است که این قانون هم مثل مصوبات قبلی مغفول بماند و اجرا نشود.

عملکرد دولت در برابر خودروسازان "ضعیف" است

به گفته وی، طبق مصوبه دولت در سال ۱۳۸۷ خودروسازان باید ۳۰ درصد از تولیدشان را جایگزین خودروهای فرسوده کنند، ولی این مصوبه تاکنون اجرا نشده است.

گودرزی عملکرد دولت در برابر خودروسازان را ضعیف توصیف کرد و گفت: اجرای این قانون نیازمند عزم دولت است، ولی به نظر می‌رسد که قدرت خودروساز از قدرت دولت بیشتر است.

‌این اظهارات در وضعیتی انجام گرفته که ماه‌های اخیر آلودگی هوا در اثر افزایش شاخص آلاینده ازن بارها خبرساز شد و رئیس گروه سلامت وزارت بهداشت هم احتراق خودروها و موتورسیکلت‌ها و نبود کاتالیست مناسب را عامل افزایش غلظت ناکس و در نتیجه غلظت ازن عنوان کرد.

همچنین سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران مهار بخارات بنزین در پمپ بنزین‌ها و جلوگیری از رفت و آمد خودروهای دیزلی، فرسوده و موتورسیکلت‌ها را راهکار کنترل ازن دانست.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar