راه نجات صنعت خودروسازی، بالندگی و خصوصی سازی است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح موانع تحقق خصوصی سازی صنعت خودرو اعلام میکند که راه نجات صنعت خودروسازی در کشور ما، بالندگی و خصوصی سازی است.
رامین نورقلی پور در مورد موانع تحقق خصوصی سازی صنعت خودرو اظهار داشت: تولد خودروسازی در کشور ما از جمله در شرکت ایران ناسیونال به طور خصوصی بود ولی با تحولات و تغییرات دهههای بعد، این خودروسازیها توسط نهادهای دولتی گرفته شدند و به مرور زمان چالشهایی ایجاد شد.
نماینده مردم کردکوی ترکمن بندرگز و گمیشان در مجلس شورای اسلامی افزود: از آنجاکه در ۴ دهه اخیر بنای خودروسازیها بر مبنای مالکیت خصوصی نبوده بنابراین ساز و کارهای آن هم بر مبنای مدیریت دولتی گذاشته شده است.
وی گفت: یکی از اصلیترین موانع بر سر راه خصوصی سازی خودروسازان عمده کشور، بحث نیروی مازاد این شرکتها است؛ هر یک از ۲ خودروساز بزرگ کشور بیش از ۱۱ هزار نیروی مازاد دارند و این چالش بزرگی است که هزینههای سربار تولید و قیمت تمام شده تولید را بسیار افزایش میدهد و مدیریت را با مشکل رو به رو میکند؛ البته مساله ایجاد نیروی مازاد یکی از بناهایی است که توسط مدیریت غیرخصوصی به وجود آمده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: کم بودن بهره وری یکی از مسائل اصلی است که در این حوزه وجود دارد و از سوی دیگر یکی از مسائل عمده در این مورد، فقدان یک سیاست توسعه دراز مدت است، چون که برنامههایی که در این حوزه در چند دهه گذشته وجود داشته معمولاً برنامههای روزمرهای بوده که سیاست گذاریهای کلان برای توسعه درازمدت در آن دیده نشده که این مساله تابعی از سیاستهای وزارت صمت بوده و با تغییرات مکرر مدیریتی، شاهد تغییرات مکرر مدیریتی در صنعت خودروسازی هم بودهایم.
نورقلی پور افزود: اینها مسائل عمدهای است که در این حوزه وجود دارد. از سوی دیگر بحث کمبود نقدینگی خودروسازان یک بحث عمده است که همواره باعث چالش شده است. یک موضوع اساسی دیگر ایجاد انحصار در بازار خودرو کشور است که این جفای بزرگ به بهانه حمایت از تولید ملی به بدنه خودروسازی کشور وارد شده و یکی از موانع اصلی عدم تحقق خصوصی سازی در کشور است.
نماینده مردم کردکوی ترکمن بندرگز و گمیشان در مجلس شورای اسلامی در مورد تاثیرات مثبت خصوصی سازی بر صنعت خودرو کشور گفت: قطعاً صنعتی میتواند کار تولید و تولید سرمایه را به درستی پیش برد که از ابتدای تولد، خصوصی باشد. در مقطعی که خودروسازی در کشور ما به یک بخش غیرخصوصی و دولتی و پس از آن به نیمه دولتی تبدیل شد این حوزه با ایراد رو به رو شد و نتوانست به مسیر واقعی خود ادامه دهد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: اگر فرض کنیم که شرایط خصوصی سازی برای صنعت خودرو وجود دارد و بتوانیم در این مسیر پیش رویم قطعاً این امکان وجود دارد که تولید تا حد زیادی دینامیک شود. همچنین خصوصی سازی در بهره وری نیروی انسانی و تعدیل و افزایش راندمان نیروی کار موجود، مدیریت هزینهها، تنوع بخشی به محصولات و افزایش کیفیت و خدمات پس از فروش و همچنین ایجاد تعادل در بازار بسیار مؤثر خواهد بود.
نورقلی پور افزود: در صورت خصوصی سازی، مدیریتها میتوانند مدیریتهای ثابتی باشند. همچنین بخش خصوصی میتواند بر اساس ساز و کار بازار تصمیم گیری کند و بحثهایی که در حوزه مدیریت نیمه دولتی و ایجاد رانت و سوء استفادهها وجود دارد بسیار کمتر و کمتر خواهد شد.
نماینده مردم کردکوی ترکمن بندرگز و گمیشان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تحقق درست خصوصی سازی در کاهش رانت و فساد مؤثر است. عقیده ما این است که راه نجات صنعت خودروسازی در کشور ما بالندگی و خصوصی سازی است چون اشخاص حقیقی و یا حقوقی خارج از حوزه دولت میتوانند بهتر در ارتباط با منابع و مجموعه خود تصمیم گیری کنند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی که مدیریت دولتی و مالکیت دولتی یا نیمه دولتی باشد اصولاً نمیتوان مالک خاصی را تعریف کرد و معلوم نیست که دولت چه کسی است؟ چالش مدیریت دولتی این است. بنابراین در این حالت ممکن است مجموعههای مدیریتی در ارتباط با تولید و پروسه تولید و عرضه، احساس مسئولیت خاصی نداشته باشند درحالیکه این تعهد در بخش خصوصی یک اصل پذیرفته شده است.
نورقلی پور افزود: ما عقیده داریم که با خصوصی سازی میتوانیم به بالندگی در حوزه خودروسازی دست یابیم منوط به اینکه وزارت صمت و مجموعههای گوناگون مرتبط با حوزه تولید خودرو بتوانند سیاست گذاری واحد و برنامه ریزی شده و بلندمدتی را تدارک بینند که بتوانیم بر مبنای آن سیاست واحد حرکت کنیم و این سیاستگذاری در کنار تغییر دولتها دچار تغییر و انحراف نشود.
عصر خودرو
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد