رویدادهای مهم خودرویی در هفته دوم مرداد ۹۸
اعلام قطعهسازان مبنیبر نخریدن سهام ایران خودرو و سایپا در کنار تکذیب افزایش قیمت محصولات ایران خودرو و کاهش تولید، از جمله اخبار مهم خودرویی این هفته بودند که آنها را مرور کردهایم.
سهامی که قطعهسازان نمیخواهند
اعلام خبر قطعهسازان برای نخریدن باقیمانده سهام دولت در ایران خودرو و سایپا، از جمله اخبار مهم این هفته بود. پس از آنکه وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد سهام دولتی دو خودروساز مطرح کشور تا پایان سال ۹۹ واگذار خواهد شد، گمانهزنیها به سمت قطعهسازان بهعنوان مشتریان جدی این سهام رفت. بر این اساس عنوان شد که دو ابرقطعهساز کشور به جد خواستار تصاحب باقیمانده سهام دولت در ایرانخودرو و سایپا هستند و حتی جنگ و جدلهای گذشته بین آنها هم ریشه در همین ماجرا دارد. با این حال، هر دو قطعهساز بزرگ اعلام کردند قصدی برای خرید سهام خودروسازان نداشته و مدیرعامل یکی از این شرکتها از مخالفت خود با واگذاری سهام به قطعهسازان صحبت به میان آورد. اعلام ابرقطعهسازان کشور مبنیبر نخواستن و نخریدن سهام خودروسازان ولی در حالی است که به عقیده بعضی کارشناسان، با جدیتر شدن واگذاری در سال پیش رو، قطعهسازان به احتمال زیاد در اول صف خرید سهام خواهند ایستاد و ممکن است در قالب شرکتهای جدید، سهام موردنظر را خریداری کنند.
مانع بزرگ خصوصیسازی خودروسازان
همزمان با اعلام قطعهسازان مبنیبر نخریدن سهام خودروسازی، مدیرکل دفتر بازاریابی و واگذاری بنگاههای سازمان خصوصیسازی هم شرط اصلی فروش باقیمانده سهام دولت در ایران خودرو و سایپا را اعلام کرد. محمود قامت اواسط هفته با ذکر اینکه مهمترین مانع برای واگذاری باقیمانده سهام دولت در ایران خودرو و سایپا، در وثیقه بودن این سهام است، تاکید کرد که وزارت صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی دولت، سهام خود در ایران خودرو و سایپا را در وثیقه بانکها قرار داده است. وی آب پاکی را روی دست متقاضیان خرید سهام خودروسازان ریخت و عنوان کرد برای واگذاری دو گروه مورد نظر، باید وثایق دیگری جایگزین و سهام آنها فک رهن شود.
افزایش قیمتی که تکذیب شد
اما یکی دیگر از داغترین اخبار این هفته، اعلام افزایش قیمت رسمی محصولات ایرانخودرو بود که البته مسوولان این گروه به سرعت آن را تکذیب کردند. اواسط هفته خبری منتشر شد مبنیبر اینکه ایرانخودرو قیمت چهار خودروی خود شامل دنا پلاس، پژو ۲۰۶، رانا و پارس را افزایش داده است. پیرو انتشار این خبر ولی روابط عمومی ایران خودرو در اطلاعیهای اعلام کرد این شرکت هیچگونه اعلام افزایش قیمتی در طول روزهای گذشته نداشته است. در این اطلاعیه عنوان شد که با توجه به مکانیزه بودن صدور دعوتنامه در ایران خودرو، به دلیل بهوجود آمدن ایراد نرمافزاری، شمار کمی از دعوتنامههای ارسالی با قیمتی مغایر با قیمت مصوب صادر شده که این شمار دعوتنامه هم در اسرع وقت اصلاح و دوباره ارسال خواهد شد.
تداوم روند نزولی تولید
این هفته اما افتوخیز تولید خودروهای سواری هم اعلام و مشخص شد ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو چهار ماه امسال را در مقایسه با مدت مشابه سال اخیر با روندی نزولی پشتسر گذاشتهاند. گزارشهای ارائهشده به بورس نشان میدهد تیراژ محصولات سواری آنها طی این مدت نسبت به مدت مشابه سال اخیر، در مجموع نزدیک به ۲۶ درصد افت داشته است.
دنیای اقتصاد
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد