زیان ۷۵۰۰ میلیارد تومانی خودروسازان
رییس کمیسیون تسهیل کسبوکار اتاق بازرگانی تهران عقیده دارد در وضعیت اقتصادی خاصی که طی ماههای اخیر به وجود آمده، اعلام قیمت جدید خودروها و رساندن آنها به نرخ منطقی تنها چارهای است که میتواند بازار خودروی کشور را لااقل برای کوتاه مدت مدیریت کند.
محمدرضا نجفی منش اظهار کرد: طی ماههای اخیر با توجه به وجود آمدن تحریمهای جدید و افزایش نرخ ارز در بازار داخلی، قطعه سازان و در پی آن خودروسازان با مشکلات جدی در عرصه اقتصادی رو به رو شدند. قطعه سازان در حوزه پرداخت با مشکلات جدی دست و پنجه نرم میکنند و خودروسازان هم به خاطر ثابت ماندن قیمتها تاکنون زیان ۷۵۰۰ میلیارد تومانی دادهاند.
رییس کمیسیون تسهیل کسبوکار اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه در صورت اهمیت ندادن به مشکلات این حوزه، کشور در عرصه اشتغالزایی با مشکلاتی رو به رو خواهد شد، در این باره توضیح داد: یکی از اصلیترین دغدغههای ما طی این ماهها این موضوع بوده که قطعهسازان مجبورند برای تأمین مواد اولیه خود یا به شکل نقدی پرداختهای لازم را انجام دهند یا حتی برای بعضی مواد اولیه خارجی پیش پرداخت داشته باشند؛ این در حالی است که برای فروش قطعههای خود و رسیدن به منابع مالی حاصل از آنها بعضاً به چند ماه زمان نیاز بوده و همین مساله برای این گروه از کارفرمایان مشکل آفرین شده است.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که در مرحله اول لااقل پرداخت به قطعه سازان در مدت زمانی کمتر از یک ماه انجام گیرد و از طرف دیگر با به روز کردن قیمت قطعات، امکان فعالیت رسمی در بازار وجود داشته باشد.
نجفی منش با اشاره به بالا رفتن بیش از سه برابری قیمت بعضی از مواد اولیه برای ساخت قطعات خودرو، اظهار کرد: این مواد یا از طرف شرکتهای خارجی تأمین میشود که ما برای رسیدن به آنها در ایام تحریم مشکلاتی خواهیم داشت، یا از طرف برخی از تولیدکنندگان داخلی میرسد که درخواست ما این است که لااقل در بعضی از بخشها تعدیل قیمت انجام گیرد. برای مثال در صنایعی مانند فولاد یا مس که امروز براساس آمارها سود بالایی دارد، میتوان با بعضی تعدیل قیمتها وضعیت را برای قطعه سازان بهتر کرد.
وی اضافه کرد: در کنار آن در صورتی که بعضی منابع مالی جدید در اختیار خودروسازان قرار گیرد و آنها هم تعهدات خود به قطعه سازان را فعال کنند، میتوان انتظار داشت که لااقل در کوتاه مدت بخشی از مشکلات موجود در این عرصه بر طرف شود.
رییس کمیسیون تسهیل کسبوکار اتاق بازرگانی تهران یادآوری کرد: اگر تمام این مسائل یعنی به روزرسانی قیمتها، تلاش برای رساندن تسهیلات و کمک در زمینه کاهش قیمت برخی مواد اولیه داخلی انجام شود، ما میتوانیم بگوییم تازه به نقطه شروع رسیدهایم و از این پس میتوان برای ماههای آینده این صنعت هم برنامه ریزی کرد، ولی در غیر این صورت احتمالاً ما با مشکلاتی در عرصه اشتغال و اقتصاد در این بخش مهم مواجه خواهیم شد.
با بالا رفتن نرخ ارز طی ماههای اخیر خودروسازان هم در کنار دیگر بخشهای اقتصادی درخواست افزایش قیمت محصولاتشان را ارائه کردهاند. این درخواست در حالی مطرح شده که از ابتدای سال جاری قیمت خودروها در بازار آزاد به شکل قابل توجهی افزایش یافته است. سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرده که به زودی نرخ جدید خودروهای داخلی را اعلام خواهد کرد.
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد