سهم خودروهای دیزلی در آلودگی هوا

دوشنبه 19 آبان 99 ساعت 13:49
سهم خودروهای دیزلی در آلودگی هوا

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست گفت: ۷۰ درصد ذرات معلق از جنس دوده است که منشأ آن هم سوخت‌های فسیلی و خودروهایی است که از گازوئیل استفاده می‌کنند.

داریوش گل‌علیزاده معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست یکی از منابع آلودگی هوای شهرهای بزرگ را خودروهای دیزلی با سوخت فسیلی عنوان و اظهار کرد: امروزه مهم‌ترین چالش در موضوع آلودگی هوای شهرهای کشور، منابع متحرک آلودگی هواست که خودروهای دیزلی سهم قابل ‌توجهی در این حوزه ایفا می‌کنند.

وی با ذکر اینکه ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون به‌عنوان شاخص‌ آلودگی هوای تهران و اغلب کلانشهرهای کشور است، افزود: طبق برآوردهایی که در زمینه ذرات معلق در هوا انجام داده‌ایم، ۷۰درصد ذرات معلق از جنس دوده است که منشأ آن هم سوخت‌های فسیلی و خودروهایی است که از گازوئیل استفاده می‌کنند.

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست، آلودگی هوای شهرها را در بلند مدت باعث تغییرات اقلیمی و آب و هوایی دانست و تصریح کرد: افزایش غلظت آلاینده‌ها، به ویژه ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون در درازمدت باعث گرمی هوا می‌شود، چون این ذرات مجالی برای جابه‌جایی هوا ایجاد نمی‌کنند؛ بنابراین در بلندمدت شاهد تغییرات  اقلیمی، اعم از گرم‌ شدن ناگهانی هوا در فصول سرد یا بارش‌های غیرمنتظره هستیم.

گل‌علیزاده با اشاره به اقدامات انجام ‌شده برای کاهش اثرات میزان آلایندگی خودروهای دیزلی در شهرهای بزرگ، گفت: طبق برنامه ‌ریزی‌هایی که انجام داده‌ایم، قرار شده فیلتر جاذب دوده روی خودروهای دیزلی که غالباً هم خودروهای عمومی را شامل می‌شود، نصب شود.

وی در تشریح تأثیر فیلتر جاذب دوده روی خروجی خودروهای دیزلی گفت: این فیلتر باعث کاهش انتشار دوده ناشی از سوخت گازوئیل در خودروهای دیزلی می‌شود.

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست در پایان یادآوری کرد: طبق توافقات انجام گرفته، از شماره‌گذاری خودروهای دیزلی نو که فاقد فیلتر جاذب دوده باشند، جلوگیری می‌شود؛ البته تولید این خودروها همواره مورد پایش و نظارت‌های زیست‌محیطی قرار می‌گیرد تا رعایت این استاندارد تداوم یابد.

تسنیم

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar