فروش اموال مازاد خودروسازان

بروزرسانی در: یکشنبه 22 دی 98 ساعت 02:01
فروش اموال مازاد خودروسازان

در وضعیتی که طبق وعده وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار است تا پایان سال ۹۹ سهام دولتی ایران خودرو و سایپا واگذار شود، خصوصی‌سازی فعلاً در مرحله فروش اموال مازاد باقی مانده است.

نگاهی به آگهی‌های مندرج در رسانه‌ها نشان می‌دهد خودروسازان مشغول فروش اموال مازاد خود هستند و در این بین، ضایعات نقش اول را بازی می‌کند. در طول چند ماهی که از الزام خودروسازان (توسط وزارت صمت) به فروش اموال مازادشان می‌گذرد، ایران خودرو و سایپا و شرکت‌های زیرمجموعه آنها اقداماتی را در این خصوص انجام داده‌اند. اگرچه در بین اموال مازاد عرضه شده، املاک و زمین و ماشین‌آلات هم به چشم می‌آید، اما به نظر می‌رسد تمرکز اصلی در این ماجرا روی فروش ضایعات است. همین دیروز هم یکی از زیرمجموعه‌های ایران خودرو اعلام کرده که در نظر دارد اقلام ضایعاتی و راکد خود را از طریق مزایده عمومی به فروش برساند.اقدامات انجام گرفته از طرف خودروسازان مبنی بر فروش اموال مازاد و ضایعات طی چند ماه اخیر، در راستای عمل به فرمان وزارت صمت و در مسیر اجرای مراحل سه‌گانه خصوصی‌سازی ایران خودرو و سایپا بوده است. چند ماهی می‌شود که رضا رحمانی وزیر صنعت،معدن و تجارت پی در پی بر واگذاری سهام دولتی خودروسازان و خصوصی‌سازی کامل ایران خودرو و سایپا در سه مرحله تاکید می‌کند. به گفته وی، مرحله اول واگذاری، فروش اموال مازاد خودروسازان است که در راستای تأمین نقدینگی انجام می‌شود. در این مرحله که در حال انجام است، خودروسازان باید اموال مازاد خود را هر چه باشد، در راستای تأمین نقدینگی به فروش برسانند. پیش‌تر وزیر صمت اعلام کرده که ایران خودرو و سایپا هر کدام باید هزار میلیارد تومان از محل فروش اموال مازاد خود نقدینگی حاصل کنند. تا به امروز آمار دقیقی از طرف خودروسازان و وزارت صمت مبنی بر نقدینگی حاصل شده از محل فروش اموال مازاد، منتشر نشده و مشخص نیست از ۲هزار میلیارد تومان موردنظر، چقدر تأمین شده است.

اما طبق اعلام وزیر صنعت،معدن و تجارت، مرحله دوم خصوصی‌سازی ایران خودرو و سایپا هم به فروش زیرمجموعه‌های آنها مربوط می‌شود. بر این اساس، دو خودروساز بزرگ کشور باید تا حد امکان زیرمجموعه‌های خود را واگذار کنند. به نظر می‌رسد منظور از زیرمجموعه‌های قابل واگذاری خودروسازان، بیشتر قطعه سازان وابسته و سایت‌های شهرستانی آنها است. این در حالی است که فعلاً خبری مبنی بر انجام اقدامات لازم از طرف خودروسازان بابت واگذاری زیرمجموعه‌هایشان منتشر نشده و معلوم نیست آنها چه برنامه‌ای در این خصوص دارند. در نهایت ولی واگذاری باقی‌مانده سهام دولت در ایران خودرو و سایپا، سومین و آخرین مرحله از خصوصی‌سازی مدنظر وزارت صنعت،معدن و تجارت به شمار می‌رود. هم اکنون کمتر از ۱۸ درصد سهام هر یک از دو گروه ایران خودرو و سایپا دولتی به حساب می‌آید و این سهام به ظاهر کم، دست دولت را برای دخالت‌های آشکار و پنهان در خودروسازی باز گذاشته است.

دنیای اقتصاد

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar