مهلت ۱ ماهه ساماندهی بازار خودرو
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: نوسان عرضه خودروهای داخلی باعث توقف سیر نزولی و گرانی نسبی این خودروها در حاشیه بازار خودرو شده است با این روند نمایندگان مجلس یکشنبه هفته پیش در جلسه غیرعلنی با وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیران ایران خودرو و سایپا به بررسی روند تولید، عرضه و ساماندهی بازار خودرو پرداختند.
عبدالله رضیان با ذکر این مطلب افزود: در جلسه غیرعلنی یاد شده ، وزیر صنعت توضیحاتی در خصوص مشکلات تأمین قطعه، رشد تیراژ تولید و ساماندهی بازار خودرو ارائه کرد و در پایان مطالب مطرحشده در این جلسه توسط رئیس مجلس جمعبندی ولی رأیگیری در خصوص قانع شدن یا نشدن نمایندگان انجام نگرفت.
او با اشاره به اینکه در این نشست، رئیس مجلس موضوعاتی که توسط نمایندگان مطرحشده بود را برای پیگیری و اجرا توسط وزیر صنعت جمعبندی کرد تصریح کرد: اما با توضیحات وزیر، نمایندگان مجلس در بعضی موارد قانع شده و موارد دیگر این توضیحات را قانعکننده ندانست و مقرر شد تا کارگروهی برای هماهنگی و پیگیری اجرای خواستههای نمایندگان و ارائه گزارش بعدی به مجلس تشکیل شود. همچنین در این نشست که با حضور مدیران خودروسازان برگزار شد، مقرر شد تا با ورود کمیسیون اقتصادی مجلس به موضوع تأمین ارز موردنیاز خودروسازان، وزارت امور اقتصادی و دارایی، ارز موردنیاز واردات مواد اولیه و قطعات خودروسازان را تخصیص داده و تا با تأمین قطعات لازم، تیراژ تولید خودرو از حدود ۴ هزار دستگاه کنونی فراتر رفته ، با افزایش عرضه خودرو بازار اشباعشده و قیمتها ساماندهی شود.
عبدالله رضیان ادامه داد: در این جلسه محورهای گوناگونی مانند بیرغبتی خودروسازان برای ترخیص قطعات وارداتی به گمرکات به خاطر قیمتگذاری دستوری، تناقض تداوم پیشفروش و فروش اقساطی خودروهای داخلی برای سال آینده در وضعیتی که خودروسازان تعهدات معوق به مشتریان دارند مطرح شد و پس از توضیحات حدود یکساعته وزیر صنعت، روسای کمیسیونهای مجلس هم در خصوص تنظیم بازار خودرو و کالاهای اساسی دیدگاههای خود را مطرح کردند. در جمعبندی نهایی، رئیس مجلس تأکید کرد در مواردی که رفع این تنگناها نیازمند کار بیشتر است، نواقص مذکور توسط وزارت صنعت مرتفع شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین با اشاره اینکه بعد از نشست غیرعلنی مجلس هم وزیر صنعت در کمیسیون صنایع و معادن توضیحاتی در خصوص رفع مشکلات بازار خودرو ارائه کرد و درنهایت مجلس مهلتی تقریباً یک ماهه به وزیر صنعت برای رفع مشکلات کنونی تولید و عرضه خودرو داد اظهار کرد: به نظر میرسد تلاش وزارت صنعت آن است تا با رشد تولید خودرو و عمل به تعهدات معوق خودروسازان تا پایان شهریورماه امسال، شرایط بازار خودرو عادی شود. به عقیده وزیر صنعت، اکنون تیراژ تولید خودرو نزدیک به یک میلیون دستگاه و تقاضای بازار حدود ۶ میلیون دستگاه است که با این ناهمخوانی نظام عرضه و تقاضا، امکان تنظیم بازار خودرو وجود ندارد. او معتقد است وقتی برای ثبت نام خرید فوری نقدی ۱۰ هزار دستگاه پراید نزدیک به ۲۵۰ هزار متقاضی در چند ساعت به سامانه فروش شرکت خودروساز مراجعه میکنند، مشخص است که رانتی در بازار خودرو وجود دارد که باید دولت و مجلس مکانیزمی را برای از بین بردن آن تعریف کنند. با این روند مقررشده تا وزارت صنعت با رشد تولید و عمل به تعهدات معوق تحویل خودرو، تعادل نظام عرضه و تقاضای خودرو در بازار را طی مدت حداکثر یک ماه برقرار و گزارش بعدی را به مجلس ارائه کند. نکته قابلتوجه دیگر مناقشات تعیین متولی و نحوه قیمتگذاری خودروهای داخلی با تداوم قیمتگذاری خودرو توسط وزارت صنعت باوجود طرح مصوب مجلس و نامه سازمان بازرسی کل کشور به سران قوا است.
رضیان افزود:باید توجه کرد که طرح مصوب مجلس در خصوص ساماندهی صنعت خودرو هنوز در شورای نگهبان تائید و ابلاغ نهایی نشده است. همچنین ازآنجاکه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا دارای اختیار تام برای تصمیمگیری در خصوص مسائل اقتصادی است ، باید منتظر باشیم تا پس از تصویب نهایی طرح مجلس در شورای نگهبان، در خصوص تعارض ایجاد شده بین اختیارات شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا و تکالیف مطرحشده در قانون ساماندهی صنعت خودرو مبنی بر بازگشت دوباره شورای رقابت به این عرصه، تصمیمگیری شود.
عصر خودرو
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد