ژاپن توانایی کمک به صنعت خودروی ایران را دارد

بروزرسانی در: چهارشنبه 22 خرداد 98 ساعت 15:05
ژاپن توانایی کمک به صنعت خودروی ایران را دارد

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو گفت: پس از برجام کمپانی میتسوبیشی برای حضور در ایران و تولید خودروی سبک وارد فاز عملی شد و سایت سایپا خمین را به همین منظور توسط نمایندگی خود در ایران خریداری کرد و حدود ۱۴۰ میلیارد تومان ماشین‌آلات سبک و خط تولید را در آنجا نصب کرد. مطابق برنامه‌ریزی‌ها قرار بود این کمپانی یک خودرو مدل روز (۲۰۱۹) در ایران تولید کند و ۴۰ درصد آن را صادر کند.

مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در مورد سفر نخست وزیر ژاپن به ایران و ظرفیت‌های دو کشور در بخش خودرو گفت: کشور ژاپن دارای ظرفیت‌های بالقوه‌ای در حوزه خودرو است و حضور دو کمپانی تویوتا و میتسوبیشی نشان از قدرت این کشور در حوزه خودروهای سبک و سنگین دارد.

وی اظهار داشت: حضور آبه در ایران پس از ۴۰ سال می‌تواند آثار بسیار مثبتی برای کشور داشته باشد. البته به شرط آنکه بتوانیم از آن بهره‌برداری لازم را ببریم. پس از برجام کمپانی میتسوبیشی برای حضور در ایران و تولید خودروی سبک وارد فاز عملی شد و سایت سایپا خمین را به همین منظور توسط نمایندگی خود در ایران خریداری کرد و حدود ۱۴۰ میلیارد تومان ماشین‌آلات سبک و خط تولید را در آنجا نصب کرد. مطابق برنامه‌ریز‌ی‌ها قرار بود این کمپانی یک خودرو مدل روز (۲۰۱۹) در ایران تولید کند و ۴۰ درصد آن را صادر کند.

دادفر ادامه داد: قبل از شروع تحریم‌های خارجی، تحریم‌های داخلی و عدم توجه مدیران و مسئولین دولتی به این پروژه و سرمایه‌گذاری انجام گرفته در آن موجب شد که مدیران این کمپانی از تولید خودرو در ایران صرف ‌نظر کنند. اگر بخواهیم راحت صحبت کنیم معنی آن این است که آقایان برای حفاظت از سایپا و ایران خودرو وضعیت را برای این برند سخت کردند.

وی تاکید کرد: اگر کسی در ایران بخواهد ماشین روز و ارزان تولید کند، منافع این دو خودروساز به خطر می‌افتد و از آنجا که این شرکت‌ها دولتی هستند افراد ذی نفغ تمام‌قد با سرمایه‌گذار مقابله می‌کنند. به مفهوم عام رئیس جمهور و یا وزیر صمت این موضع‌گیری‌ها را ندارند ولی بدنه وزارتخانه و بعضی مدیران آن جلوی هر گونه دست‌اندازی و تهدید بازار این دو خودروساز را خواهند گرفت. شرایط امروز بازار خودرو محصول نگاه همین افراد است.

دادفر در مورد حضور تویوتا در ایران گفت: نماینده این برند ژاپنی در دهه ۷۰ سایپا پرس را در جاده بهشت زهرا برای تولید خودرو خریداری کرد ولی همان بلایی که سر میتسوبیشی آوردند سر تویوتا هم آوردند. وقتی مدیر یک کارخانه را برای گرفتن پروانه تولید، شش ماه پشت درب کارشناس و مدیرکل معطل می‌کنند دیگر انگیزه‌ای برای راه‌اندازی واحد تولیدی نمی‌ماند. جالب اینجاست که حتی آقایان نظر هم می‌دهند و می‌گویند که تولید فلان خودرو توجیه اقتصادی ندارد و یا نقطه سر به سر آن طولانی است. این موضوع چه ربطی به وزارتخانه و مدیران آنها دارد؟ آن‌ها تنها باید اطلاع داشته باشند که چه چیزی تولید می‌شود و آیا مطابق با استانداردها هست یا خیر؟ دیگر موارد اقتصادی آن بر عهده سرمایه‌گذار است و نباید به این بهانه‌ها جلوی تولید را بگیرند.

ایلنا

انتقاد شدید تویوتا از دونالد ترامپ

درخواست دونالد ترامپ از خودروسازان ژاپنی

صفر تا صد فقط در ۱.۸۹ ثانیه ، نبرد ژاپنی ها با تسلا

دو ابرخودروی ایتالیایی ژاپنی Kode 0 و Kode 57 فروخته می‌شوند

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

5 دیدگاه ها برای "ژاپن توانایی کمک به صنعت خودروی ایران را دارد"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
ح
مهمان

خودروسازی ایران باید نابود بشه نه اینکه بهش کمک کنیم بیشتر سر مردم کلاه بزاره

رامین
مهمان

ولی فک کنم تیتر رو اشتباه زدید
این ایران که توانایی کمک به خودرو سازی ژاپن رو داره
میتونیم خط تولید پراید رو راه اندازی کنیم براشون

مسلم
مهمان

تا این باند تبهکار سر کارن همین آش و همین کاسه

Alireza14
مهمان

چرا چرند میگی. شرکت های میتسوبیشی و تویوتا و حتی نیستن ژاپن در حدی نیستند که بخان با سایپا و ایران خودرو مقابله کنند. کیفیت محصولاتشون فوق العاده مزخرفه و هیچ جا ثبات ندارن. ثبات یعنی ایران خودرو که انواع پژو ها از ۴۰ سال پیش تا الان یکسان هستن. ثبات یعنی سایپا که وانت نیسانش و پرایدش ۲۰ ساله بی تغییرن. یعنی چی هی هر روز هر روز مدل جدید میدی تو بازار.

سجاد
مهمان

فقط پول برا دولتمردا مهمه نه مردم و نه رفاه مردم براشون ذره ایی ارزش نداره