تیبا و پژو ۴۰۵ در صدر مردودی‌های تست معاینه فنی!

بروزرسانی در: دوشنبه 24 دی 97 ساعت 17:34
تیبا و پژو 405 در صدر مردودی‌های تست معاینه فنی!

وانت نیسان، وانت پیکان و پژو آردی مردودی‌های بزرگ تست معاینه فنی هستند و جالب است بدانید مگان بیشترین نمره قبولی را در تست‌های معاینه فنی گرفته است. جالب‌تر اینجاست که ضریب قبولی این خودرو حتی بالاتر از مزدا ۳ و کمری است. جزییات نتایج تست‌های معاینه فنی نشان می‌دهد چرخ‌های تیبا بیشتر از دیگر خودروها تراز نیست و ترمز ۴۰۵ حتی بدتر از پراید است. سید نواب حسینی منش، مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران می‌گوید: «گران شدن قطعات خودرو، تقلب در معاینه فنی را زیادتر از گذشته کرده است و رانندگان برای قبولی در معاینه فنی قطعات گران قیمت را از تعمیرگاه‌ها اجاره می‌کنند!»

اشکال فنی خودروهای ایرانی سه برابر میانگین جهانی

بر اساس گزارش انجمن اقتصاد شهری سالانه ۳۴ هزارمیلیارد تومان به خاطر اثرات آلودگی هوا خسارت به اقتصاد ملی وارد می‌شود، خسارتی که خودروها متهمان اصلی آن هستند و براساس گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، به طور متوسط ۴, ۶ درصد خودرو از صد خودرو به خاطر ایراد فنی در سه ماهه نخست تاریخ تولیدشان به تعمیرگاه مراجعه می‌کنند؛ این درحالی است که متوسط این رقم در دنیا ۱.۵ است. درواقع خودروهای ایرانی نزدیک به سه برابر خودروهای خارجی دچار مشکل فنی می‌شوند. از این گذشته، گزارش‌های شهرداری نشان می‌دهد خودروهای نویی که صاحب کمترین ستاره کیفیت هستند، بیشترین آلایندگی را برای محیط زیست دارند. خودروهایی نظیر نیسان وانت، پژو ۴۰۵ و پژو آردی نمره منفی را در تست‌های معاینه فنی به دست آورده‌اند.

نیمی از خودروها در امتحان اول قبول شدند

گزارش ستاد معاینه فنی تهران نشان می‌دهد بر اساس آمارها در سال ۹۶، یک میلیون و ۵۵۰ هزار و ۱۲ دستگاه خودرو به مرکز معاینه فنی تهران مراجعه کردند که از این شمار ۶۹ درصد مربوط به مراجعه اول و ۳۱ درصد مربوط به مراجعات مجدد بوده است. براساس این آمار نزدیک به ۵۵ درصد این خودروها در مراجعه نخست موفق به اخذ معاینه فنی شده و ۴۵ درصد از خودروها پس از رفع ایراد، معاینه فنی را اخذ کردند.

آلوده‌ترین خودروها کدامند؟

در بین خودروها می‌توان وانت نیسان را آلاینده‌ترین خودروی کشور دانست. آن گونه که آمارها نشان می‌دهد براساس درصد فراوانی خودروهای مراجعه کننده به مراکز معاینه فنی شهر تهران از میان خودروهای سال ۸۴ به بعد، ۵۰, ۳۲ درصد وانت نیسان‌ها در تست آلایندگی مردود شدند. ولی پس از وانت نیسان می‌توان پیکان وانت و پژو آردی را آلاینده‌ترین خودروها دانست. گزارش‌های ستاد معاینه فنی حکایت از این دارد که ۴۷.۲۱ درصد پیکان وانت و ۴۲.۸ درصد پژو آردی در تست آلایندگی مردود شدند. ولی در خودروهایی که سال ساخت آنها ۸۳ و پیش از آن بوده و عمدتاً کاربراتوری هم هستند، پیکان در صدر فهرست خودروهای آلاینده قرار دارد. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد ۷۰.۳۳ درصد دارندگان خودروی پیکان در تست معاینه فنی ردشده‌اند.

ترمزهای پژو ۴۰۵ بدتر از پراید

برخلاف تصور همه وضع ترمزهای پراید چندان هم اسفبار نیست، به صورتی که بررسی‌های انجام شده در ستاد معاینه فنی نشان می‌دهد فقط ۶, ۶۶ درصد پرتیراژترین خودروهای داخلی موفق به پاس کردن تست عدم توازن ترمز نشده‌اند و خودروهایی مانند نیسان وانت، وانت مزدا، پیکان وانت، پژو آردی، سی آل او و پژو ۴۰۵ مردودی بیشتری در این تست داشته‌اند. جالب است بدانید در آزمون ترمزها ۳۹.۴۷ درصد نیسان وانت، ۲۰.۷۹ درصد وانت مزدا و ۱۵.۴۷ درصد پیکان از آزمون سرشکسته بیرون آمدند.

قبولی‌های معاینه فنی کدام خودروها هستند؟

براساس ارزیابی ۲۱ خودرو با بالاترین درصد بسیاری که این شمار نزدیک به ۸۵ درصد خودروهای مراجعه کننده به مراکز معاینه فنی شهر تهران را شامل می‌شود، بیشترین نمره قبولی معاینه فنی به مگان تعلق می‌گیرد. براساس گزارش ستاد مرکزی معاینه فنی تهران، ۸۸ درصد دارندگان مگان موفق به دریافت تأییدیه معاینه فنی شده‌اند، پس از آن سوناتا با ۸۶ درصد، مزدا ۳ با ۸۵ درصد، کمری با ۸۳ درصد، پژو ۲۰۷ با ۸۳ درصد، رنو آل ۹۰ با ۸۱ درصد و ماکسیما با ۸۱ درصد بیشترین قبولی را در مراکز معاینه فنی از آن خود کرده و مردودی کمتری داشته‌اند.

خودروهایی که چرخ‌هایشان تراز نیست

جزییات گزارش ستاد معاینه فنی تهران نشان می‌دهد که تیبا که خریدنش از بازار آزاد برای متقاضیان ۳۵ تا ۴۲ میلیون تومان آب می‌خورد، با سهم ۱۲, ۸ درصدی بیشترین مردودی را به لحاظ لغزش جانبی در میان خودروها داشته است. MVM110 و پژو آردی را می‌توان دو خودروی دیگری دانست که چرخ‌هایشان دارای ناهمراستایی بالایی در بین ۲۱ خودرویی که مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند، بوده است.

خودروهای تک ایراد را بشناسید

۳۱, ۱۷ درصد مراجعه کنندگانی که پژو آردی داشته‌اند، خودرویشان فقط یک مشکل داشته و پیکان و MVM 110 در رتبه دوم و سوم از درصد بالا در خودروهای با یک ایراد قرار دارند. ولی خودروهایی که ایرادشان بیش از ۲ مورد بوده و حتی در بعضی موارد به ۱۱ مورد هم می‌رسد، به ترتیب نیسان وانت با سهم ۳۸.۲ درصد، وانت مزدا با ۲۹.۴۳ درصد و پیکان با ۲۳.۸۳ درصد بوده‌اند.

بازار داغ اجاره قطعات آلاینده

آبان ۹۵ بود که مرحله اول طرح کاهش و کنترل مکانیزه معاینه فنی توسط دوربین در محدوده زوج و فرد و طرح ترافیک انجام شد. حدود دو سال پس از آن سوت اجرای مرحله دوم طرح کاهش و کنترل مکانیزه معاینه فنی خودروها توسط کلیه دوربین‌های سطح شهر دوباره به صدا درآمد. براساس این طرح، خودروهای فاقد معاینه فنی مشمول در صورت رفت و آمد در شهر روزانه مبلغ ۵۰ هزار تومان توسط پلیس اعمال قانون و جریمه می‌شوند. با تشدید برخورد با خودروهای فاقد معاینه، بعضی افراد سودجو اقدام به اجاره‌دادن لوازم یدکی مورد نیاز ازجمله لاستیک و کاتالیست برای اخذ معاینه فنی به خودروها کرده‌اند. برای دریافت معاینه فنی برتر، تعویض بعضی از این لوازم اولویت دارد و افزایش قیمت لوازم خودرو باعث رونق بازار این سودجویان شده است. سید نواب حسینی منش، مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران، خبر تقلب در معاینه فنی خودروها را به طور رسمی تأیید کرده و در خصوص تفاوت قیمتی اجاره و خرید کاتالیست خودروها گفته است: «قیمت کاتالیست برای خودروهای پژو ۲۰۶، سمند و پرشیا نزدیک به ۶۰۰ هزارتومان، پژو ۴۰۵ نزدیک به ۵۲۰ هزارتومان و پراید ۴۰۰ هزارتومان است که علاوه بر خرید کاتالیست، نصب آن، تعویض سنسور، اجرت و... هم موجب می‌شود که نزدیک به یک میلیون تومان نصب یک کاتالیست جدید هزینه در بر داشته باشد و به همین خاطر بعضی از رانندگان ترجیح می‌دهند که کاتالیست جدیدی خریداری نکنند. این درحالی است که به جای آن‌که مالکان خودرو ۷۰۰ هزار تومان هزینه خرید بدهند، به تعمیرگاه‌های مشخص رفته و با ۱۰۰ هزار تومان، کاتالیست اجاره می‌کنند!»

بازار لاستیک اجاره‌ای داغ شد

لاستیک از دیگر قطعه‌هایی است که این روزها بازار اجاره آن برای گرفتن معاینه فنی حسابی داغ شده است. البته مدیر عامل ستاد معاینه فنی می‌گوید: «مردم بیشتر در قطعه‌هایی که مربوط به آلایندگی خودرو می‌شود، سراغ موارد امانی می‌روند و در مواردی که به ایمنی و امنیت راننده و سرنشینان ربط پیدا می‌کنند، درصدد رفع ایراد آن برمی‌آیند.» حسینی منش به وجود آمدن چنین بازاری را ناشی از خلأهای فرهنگی جامعه ایرانی و نه خلأهای قانونی می‌داند و می‌گوید: «این که بعضی افراد برای دریافت گواهی معاینه فنی، کاتالیست اجاره می‌کنند موضوع فرهنگی است. در حقیقت آنها باید بدانند کاتالیست یکی از ارکان اصلی خودرو است که از خروج گازهای سمی موتور به بیرون پیشگیری می‌کند و اگر این اقدام به درستی انجام نشود در حقیقت در درجه نخست به خودشان و بعد خانواده‌شان و شهروندان آسیب می‌رسد.»

وقتی خودروسازان در گارانتی هم مشتری مدار نیستند

خودروهای تولید داخل تا ۲ سال مشمول گارانتی می‌شوند، درحالی که تا ۴ سال از دریافت معاینه فنی معاف هستند، ولی سؤال اینجاست چرا در وضعیتی که خودروسازان حاضر به تضمین محصول خود بعد از ۲۴ ماه نیستند، فکر می‌کنیم تا ۴۸ ماه این خودروها مشکلی که به لحاظ ایمنی جان خود و دیگر هموطنان را به خطر بیندازد، ندارند. مدیر روابط عمومی ستاد معاینه فنی در این خصوص می‌گوید: «بهتر است سن گارانتی را بیشتر کنیم یا سن معاینه فنی را کمتر. درواقع در این حالت اگر خودرویی با مشکلی رو به رو شود، خودروساز خود را متعهد به تعویض و تعمیر قطعه می‌کند و ای گونه امکان تأیید فنی بیشتر می‌شود.»

شهروند

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

2 دیدگاه ها برای "تیبا و پژو ۴۰۵ در صدر مردودی‌های تست معاینه فنی!"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
mohmd
مهمان

خداییش تیبا خیلی بدرد نخوره

نازنین
مهمان

تیبا من دارم خیلی راضیم