شوک دوم بازار خودرو و پیش بینی آینده بازار
بازار خودرو در حالی افزایش قابل توجه قیمت را این روزها تجربه میکند که از ابتدای امسال این بازار با رکودی سخت و سنگین دست و پنجه نرم میکند.
ماه عسل سرمایهگذاران در بازار خودرو سال پیش به پایان رسید، وقتی قیمتها روند افزایشی را هفته به هفته و ماه به ماه تجربه کردند تا جایی که سرمایهگذاران در بازار خودرو با موقعیتی ویژه و خاص رو به رو شدند؛ کاهش شدید قدرت خرید.
فاصله قابل توجه قیمت خودرو در بازار با قیمت تحویل کارخانه هم عامل دیگری بود که موجب شد خیلی عطای سرمایهگذاری در بازار خودرو را به لقایش ببخشند و با به جان خریدن احتمال دیرکرد موعد تحویل، خرید از کمپانیها را به عنوان گزینه اصلی برگزینند.
بازار خودرو با رشد شدید قیمتها، در این دوره زمانی، ارزانترینهای بازار ایران را از مرز ۵۰ میلیون تومان گذراند و حالا شوک دوم در این بازار، از پس سهمیه بندی بنزین و رسیدن قیمت بنزین به سه هزار تومان رخ داده است.
اگرچه در خیلی از کشورها افزایش قیمت بنزین میتواند زمینه را برای کاهش قیمت خودرو فراهم کند ولی در ایران اتفاقی عکس رخ میدهد. غالباً افزایش قیمت بنزین با رشد بهای خودرو همراه است. خیلی از کارشناسان عقیده دارند دلیل این اتفاق به ساختارهای شکل گرفته در اقتصاد ایران باز میگردد. برخی کارشناسان میگویند افزایش قیمت بنزین به خودی خود نمیتواند عامل رشد قیمت بنزین باشد اما رشد فیمت بنزین، با توجه به کشش بالای قیمتی این فرآورده استراتژیک نفتی موجب بالا رفتن قیمت تورم میشود و این پیشبینی روانی موجب شده است افزایش قیمتها در بازار خودرو در کنار دیگر بازارها رقم بخورد. به عبارت دیگر انتظارات تورمی موجب شده است اقتصاد ایران آمده رشد بهای تورم باشد و این اتفاق زمینه را برای بالار فتن قیمت خودرو در عین رشد قیمت بنزین مهیا کرده است.
گازسوزها میتازند
افزایش قیمت بنزین جرقه رشد قیمت خودروهای معدود گازسو را فراهم کرد. سمند گازسوز که در بیستمین روز آبان ماه ۹۷ میلیون تومان قیمت داشت حالا به قیمت ۱۱۶ میلیون تومان فایل شده است. این افزایش ۱۹ میلیونی قیمت البته تحت تأثیر رشد بهای بنزین است. این وضعیت در خصوص دیگر خودروهای گازسوز هم وجود دارد. پژو ۴۰۵ گازسوز در بیستمین روز آبان به قیمت ۸۰ میلیون تومان فایل شد اما امروز به قیمت ۹۰ میلیون تومان آگهی شد.
پژو پارس دوگانه سوز هم در همین دوره زمانی افزایش قیمتی برابر با ۱۴ میلیون تومان را تجربه کرده است و از قیمت ۱۰۴ میلیون تومان به قیمت ۱۱۸ میلیون تومان رسیده است. در همین حال تجهیزات گازسوز کردن خودروهای بنزینی هم با افزایش قیمت شدید مواجه است به صورتی که هزینه گازسوز کردن خودرو هم اکنون ثابت نیست.
آینده بازار چه میشود؟
فعالان بازار میگویند بازار خودرو برای ورود مشتری نیازمند سیگنالهای خاصی است. ایجاد انگیزه برای مشتری، تقویت قدرت خرید از طریق اعطای تسهیلات، تنظیم روند عرضه خودرو به بازار از طرف خودروسازان و همچنین ممانعت از سفته بازی در این بازار اقداماتی است که میتواند فضای بازار خودرو را تحت تأثیر قرار دهند. در وضعیت کنونی اما تاخت و تاز در بازار خودرو ادامه دارد، بازاری که زیر سایه سنگین رکود با رشد شدید قیمتها همراه است. فعالان بازار میگویند این روزها با این قیمتها همه فروشندهاند اما خبری از خریدار نیست. باید دید این روند تا چه زمانی قابل تداوم است.
خبرآنلاین
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد