نگاهی به ارزش خرید دنا پلاس و رقبای چینی هم رده

بروزرسانی در: سه شنبه 14 خرداد 98 ساعت 06:40
نگاهی به ارزش خرید دنا پلاس و رقبای چینی هم رده

در کلاس خودروهای سدان، دناپلاس با بهره گیری از یک موتور ۱.۷ لیتری که می‌تواند ۱۱۵ اسب بخار قدرت و ۱۵۷ نیوتن متر گشتاور تولید کند، به جرات قوی‌ترین خودرو در این بین از نظر بازده است. (این در حالی است که نمونه توربوشارژر آن با بازده ۱۵۰ اسب بخار و ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور را در نظر نگیریم.)

دناپلاس با بهره گیری از امکانات و آپشن های به روز نظیر سانروف، پنل لمسی مجهز به سیستم ناوبری، طراحی اسپرت چراغ‌ها و بدنه و همینطور آینه‌های الکتریکی تاشونده، یکی از پر آپشن ترین گزینه‌های موجود در بازار است. نمونه توربو این خودرو نیز از لحاظ آپشن و مشخصات فنی کاملاً با نمونه تنفس طبیعی برابری می‌کند (به جز روکش‌ها و تریم های اسپرت داخل کابین) و تفاوت این دو مدل صرفاً به بهره گیری یا عدم بهره گیری از توربوشارژر است. دناپلاس از لحاظ ایمنی فرق‌های زیادی با سمند و دنا معمولی داردکه از اصلی‌ترین آن‌ها می‌توان به قوی‌تر شدن ترمزها و اضافه شدن ۲ ایربگ (مجموعاً ۹ عدد) در این خودرو نسبت به نمونه قبلی‌اش اشاره کرد.

از سویی سدان محبوب برلیانس یعنی H330 که در دو نوع اتوماتیک و دستی به بازار عرضه می‌شود، از یک موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی بهره می‌برد که می‌تواند ۱۰۳ اسب بخار قدرت و ۱۳۸ نیوتن متر گشتاور تولید کند و این خروجی را از طریق یک گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک و یا ۵ سرعته دستی به چرخ‌های جلو خودرو منتقل می‌کند. H330 در کامل‌ترین نمونه به آپشن هایی نظیر سیستم مولتی مدیا همراه با نویگیشن، دکمه‌های کنترلگر روی فرمان، استارت دکمه‌ای و ورود بدون کلید مجهز است. این خودرو که طراحی جلوپنجره آن به علت تشابه به محصولات بی ام و خیلی مورد استقبال بازار قرار گرفته است، از نظر امکانات رفاهی و ایمنی نیز در شرایط خوبی قرار می‌گیرد.

وجود ABS و EBD و همینطور وجود ۲ ایربگ برای راننده و سرنشین جلو از جمله مشخصات ایمنی فعال این خودرو به حساب می‌آید. در کنار اینها، خودرو H320 که در کلاس هاچ بک‌ها طبقه بندی می‌شود، از موتور و تنوع جعبه دنده مشابه با H330 برخوردار است و همینطور از لحاظ آپشنی هم تفاوت زیادی با نمونه سدان هم نسل خود ندارد. به واسطه کم شدن صندوق عقب در نمونه هاچ بک، وزن مدل دنده‌ای H320 نزدیک به ۱۵ کیلوگرم از مدل دستی H330 سنگین‌تر است (H330: 1240 کیلوگرم / H320: 1225 کیلوگرم) و همینطور در نمونه اتوماتیک هم با اختلاف ۱۰ کیلوگرم، H330 1250 کیلوگرمی از H320 1240 کیلوگرمی سنگین‌تر است. با توجه به این کاهش وزن، انتظار می‌رود که عملکرد نسخه هاچ بک تا اندازه‌ای از نسخه سدان سریع‌تر باشد.

در کنار اینها، دانگ فنگ ، H30Cross که یک خودرو کراس به حساب می‌آید، با بهره گیری از موتور ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی می‌تواند ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور تولید کند و این خروجی را از طریق یک جعبه دنده اتوماتیک ۴ سرعته به چرخ‌های جلو منتقل کند. از لحاظ ایمنی این خودرو با دارا بودن ۴ ایربگ با دناپلاس در یک رده قرار می‌گیرد. از جمله امکانات رفاهی قابل اشاره در این خودرو می‌توان به صفحه نمایشگر لمسی ۶.۵ اینچ مجهز به سیستم ناوبری اشاره کرد که همینطور با اتصال به ۴ بلندگو و ۲ تیونر، کیفیت صدای نسبتاً خوبی را هم در دست سرنشینان خودرو قرار می‌دهد.

و اما در مقام مقایسه از نظر فنی می‌توان گفت که دانگ فنگ H30Cross و دناپلاس از جهت دوام و ماندگاری ادوات فنی صرفاً تا اندازه‌ای در شرایط بهتری نسبت به برلیانس ها قرار می‌گیرند. از نظر تأمین قطعات، هر دو گروه ایران خودرو و پارس خودرو در شرایط بسیار خوب و راضی کننده‌ای قرار دارند و نمی‌توان به صراحت در مورد برتری هر کدام نسبت به دیگری رأی صادر کرد.

از دید ظاهری، چهره خودرو باید مورد علاقه مالک آن باشد و بدین سبب نظر خود شما در این باره شرط اصلی است اما بر پایه میانگین دیدگاه بازار، دناپلاس و برلیانس در دید مخاطب عام، نسبتاً زیباتر از H30Cross هستند. از نظر قدرت و شتاب، بر پایه دیتاهای فنی عرضه شده، دناپلاس تنفس طبیعی با اختلاف کمی از دانگ فنگ برتر است و برلیانس ها هم در رتبه سوم جای می‌گیرند.

البته این در حالی است که دناپلاس تنفس طبیعی را مد نظر قرار دهید چون مدل توربو از نظر توان و قدرت گشتاور خروجی، نزدیک به ۳۵ اسب بخار قدرتمندتر از نمونه تنفس طبیعی است و بدین سبب در این رقابت، برترین گزینه خواهد بود.

از نظر میزان کشش و قدرت در سربالایی‌ها هم به همان علت قدرت و گشتاور بالاتر و همینطور بهره گیری از جعبه دنده دستی، احتمالاً دناپلاس واکنش بهتری نسبت به دیگر رقبا از خود نشان خواهد داد.

از نظر استهلاک، دناپلاس به واسطه موتور EF7 تا اندازه‌ای آماده بروز ایرادات برقی است و همینطور دانگ فنگ هم به واسطه موتور TU5 احتمالاً مشکلات و معضلات مربوط به ۲۰۶ تیپ ۵ را خواهد داشت. موتورهای برلیانس هم از لحاظ استهلاک در وضعیت همسان با این دو خودرو قرار دارند.

البته میزان استهلاک خودرو به شدت بستگی به سبک رانندگی و نحوه برخورد با خودروست و اگر اصول ایمنی استفاده از خودرو را به خوبی رعایت کنید، احتمالاً با هیچ یک از این خودروها به مشکل بزگ برنخواهید خورد. از نظر فرمان پذیری و کنترل سر پیچ‌ها، از آن جهت که هیچ یک از این ۴ خودرو به سیستم ESP (سیستم کنترل پایداری) مجهز نیستند، بدین سبب نمی‌توان از هیچ کدام انتظار پایداری بیشتری به نسبت دیگری داشت.

در بازار دست دوم، خودروهای ایران خودرو (دناپلاس و دانگ فنگ H30Cross) تقریباً از شرایط بسامان تری برخوردارند. البته برلیانس ها نیز نسبت به دیگر خودروهای چینی شرایط مناسب‌تری دارند اما بیشتر افت قیمت خودروهای چینی در بازار دست دوم بیشتر از خودروهای ایران خودرویی است. هم اکنون در بازار، دناپلاس (تنفس طبیعی) با قیمت ۵۶ میلیون تومان معامله می‌شود در حالی که قیمت ثبت نامی آن نزدیک به ۴۹ میلیون تومان است. نمونه توربو هم با قیمت پایه ۵۳ میلیون تومان به طور ثبت نامی قابل دسترس است اما در بازار آزاد قیمتی نزدیک به ۶۳ میلیون تومان دارد. دانگ فنگ H30Cross به طور ثبت نامی در ایران خودرو قیمتی برابر با ۴۵.۵ میلیون تومان دارد در حالی که در بازار آزاد قیمت آن نزدیم به ۴۹ میلیون تومان هم بالا می‌رود.

تا هفته قبل، برلیانس H320 در نمونه دستی به طور ثبت نامی ۴۷.۵ میلیون تومان و در بازار آزاد با قیمت ۴۹ میلیون تومان به فروش می‌رسید و نسخه خودکار آن قیمت پایه ۵۳.۲ میلیون تومان به طور ثبت نامی و ۵۶.۲ میلیون تومانی در بازار آزاد داشت. فول ترین نمونه این خودرو هم که مجهز به سیستم مولتی مدیا و همینطور موتور جدید است، در نسخه اتوماتیک در بازار قیمتی نزدیک به ۶۰ میلیون تومانی داشت. برلیانس H330 هم به همین ترتیب در نسخه دنده‌ای با قیمت ۴۶ میلیون تومان و در نسخه اتوماتیک با قیمت نزدیک به ۵۵ میلیون تومان به طور ثبت نامی به فروش می‌رسید

 

و این در حالی است که قیمت این دو نسخه در بازار به ترتیب ۴۸ و ۵۸ میلیون تومان بود و فول ترین نمونه این خودرو هم که مجهز به مالتی مدیا و موتور تازه است، در نسخه اتوماتیک با قیمت ۶۲ میلیون تومان در بازار آزاد به فروش می‌رسید. ولی با بالا رفتن قیمت ۴ تا ۹ میلیون تومانی که این هفته متوجه محصولات بالای ۴۵ میلیون تومان گروه سایپا شد، قیمت این دو مدل برلیانس هم افزایش یافته به شکلی که خانواده H300 (H330 و H320) حال بسته به موتور و سطح امکانات، قیمت شرکتی ۵۸,۱۹۰,۰۰۰ تا ۶۷,۷۹۶,۰۰۰ تومانی دارند و به همین ترتیب، قیمت این خودروها در بازار هم دستخوش تغییر قرار خواهد گرفت. البته این بالا رفتن‌های قیمت، به زودی متوجه محصولات گروه ایران خودرو هم خواهد شد.

نویسنده : روزبه نوروزیان

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

27 دیدگاه ها برای "نگاهی به ارزش خرید دنا پلاس و رقبای چینی هم رده"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
مسعود
مهمان

دنا و تارا همون سمنده خودمونن بیخودی هزینه ندین واسه این دماغ عملیا من که حاضر نیستم پرشیامو بفروشم سوار اینا شم با طراحی قدیمی و امکانات پایین باز شاهین سایپا حرفی برای گفتن داره با این که موتورش همون تیباس! در ضمن من طرفدار هیچ کدوم نیستم خودم یه پرشیا دارم بابام هم اریزو سیکس پول ندارم وگرنه بنز می خواستم داداشی میگم پرشیا بهتره یا سمنده ای اف سون بیخودی خرج نکنید .

شمس
مهمان

اریو تمییز پیدا کردین اونو بخرین خیلی بهتر از این سشواره یا پرشیا و زانتیا کافیه یه بار این دنا رو جدول بره یا دست انداز اوقت میفهمین چه لگنی سوارین

اکبر
مهمان

***ترین ماشین سایپا بد فروش بد حداقل زانتیا و ماکسیما اینا بهترن

شمس
مهمان

بدرد نخوره سرسیلندر همش میسوزونه قیمتمشم اصلا نمی ارزه بهترین ماشینا ایران پرشیا و ۲۰۷ بقیه بدرد نخورن

علی
مهمان

با سلام
مطبتون مفید بود اما لطفا هر مقاله یا “بررسی” که میگذارید، ابتدا یا انتهای متن ، تاریخ اون مقاله رو هم ذکر کنید.
مثلا اینجا که فرمودید
“” تا هفته قبل، برلیانس H320 در نمونه دستی به طور ثبت نامی ۴۷.۵ میلیون تومان و در بازار آزاد با قیمت ۴۹ میلیون تومان به فروش می‌رسید و نسخه خودکار آن قیمت پایه ۵۳.۲ میلیون تومان به طور ثبت نامی و ۵۶.۲ میلیون تومانی در بازار آزاد داشت. “”
این “هفته قبل” کی و چه تاریخی بوده؟؟

میلاد
مهمان

پلاس توربو اگر هفتاد پیدا کردی بیار من بخرم ازت. انگار خبر از بازار ندارید یا شاید از سرکوچه احمدی نژاد خرید میکنید

علی
مهمان

موتور دنا ب بدنش ضعیف. رو دست انداز ها خشک.صدای موتر میاد تو کابین .کلا لصلا ارزش قیمتی نداره.

sobhan
مهمان

قیمتا امروز خیلی بیشتر ازین حرفاس

لویس اندرسون
مهمان

دنا خیلی زیاد است ، من خوب دیدم ، کیفیت می باشد.

شمس
مهمان

عزیزم همه چی زیبایی نیست جلوبندی همش باید عوض شه ماشین اصلا نرمیم نیست موتورشم صداش رو مخه من داشتم فروختم همون برگشتم پرشیا بقیه پولم گذاشتم بانک

reza
مهمان

موتور EF7 با اینکه موتور قوی تریه ولی خیلی مضخرفه جوری که مکانیکا بهش میگن سرطان ایرادات برقی خیلی زود میفته توش مخارجشم که خیلی بالاست عین موتور ۴۰۵ واشر میسوزونه دسته موتوراشون رو هر چند هفته باید عوض کرد ماشین به صدا میفته نمونه ی صفرش کاسه نمداش داغون بود و به روغن ریزی افتاده بود موتور tu5 خیلی بهتر از اینه ولی از لحاظه بدنه کاملا برعکسه

هرکس پولش زیادی کرده ef7 بخره

کامبیز عنسواری
مهمان

به نظرم دنا انقلابی در صنعت تولید خودرو در کشور بود

مسعود
مهمان

ساقیه این سشوار سوار منم به گردنشم نمی گیرم 😀

شمس
مهمان

سشوار سوار

امید
مهمان

این واشر سوار دیگه چی میگه

ایرضا
مهمان

عنسوار دمت گرم