معایب تارا

بروزرسانی در: پنج شنبه 12 خرداد 01 ساعت 18:30
معایب تارا

سال 1399 ایران خودرو اقدام به معرفی تارا نمود و اولین تولیدات این شرکت در سال 1400 به دست مشتریان رسید. در واقع تارا برخلاف بسیاری از تولیدات دیگر ایران خودرو بر اساس پژو 405 یا 206 شکل نگرفته بود و اساس کار، پژو 301 بود، خودرویی نه چندان آشنا برای ایرانیان که قرار بود در کشورمان مونتاژ شود ولی این پروژه در نهایت در پی خروج یکجانبه امریکا از برجام و اعمال تحریم ها علیه ایران به سرانجام نرسید اما در نهایت ایران خودرو بر اساس 301، اقدام به ارائه خودرویی به نام تارا کرد.

ویدیو معایب تارا در یوتیوب

تارا در دو تیپ دنده ای (کد کلاس ۳۲۲۰۱) و اتوماتیک (کد کلاس ۳۲۳۰۱) به بازار عرضه شده است. هر دو تیپ از موتور TU5P که در واقع نمونه ارتقا یافته موتور TU5 است، بهره می برند. این موتور به سامانه CVVT یا زمان‌بندی مداوم متغیر سوپاپ ها مجهز شده است و طبق اعلام ایران خودرو علاوه بر افزایش توان و گشتاور، کاهش مصرف سوخت را نیز به همراه دارد. البته پژو ۳۰۱ به پیشرانه ۱.۶ لیتری موسوم به EC5 مجهز بود که نسبت به موتور TU5P از توان و گشتاور بیشتر و مصرف سوخت کمتری برخوردار بود، در ابتدا اخباری مبنی بر عرضه تارا با پیشرانه EC5 به گوش می رسید اما در نهایت این اتفاق رخ نداد و موتور TU5P برای تارا در نظر گرفته شد. گیربکس تارا در نمونه دستی از نوع ۵ سرعته و گیربکس نمونه اتوماتیک همان گیربکس ۶ سرعته تیپ ترونیک به کار رفته در دنا پلاس اتوماتیک توربو است. در هر دو نمونه تارا، محور جلو محرک است.

تارا اتوماتیک به تجهیزات ایمنی و رفاهی بیشتری نسبت به مدل دنده ای مجهز شده است. از آن جمله می توان به دو ایربگ جانبی، فرمان و دسته دنده چرم، دوربین دید عقب، رینگ آلومینیومی ۱۶ اینچی، صندلی های برقی- دستی جلو، سنسور نور و باران، ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، سانروف و زیرآرنجی اشاره کرد. با توجه به اینکه مدتی از حضور این خودرو در بازار می­گذرد، در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید Z4Car تصمیم گرفتیم به برخی از معایب تارا ایران خودرو و اینکه به چه دلایلی تارا نخریم بپردازیم.

ارگونومی ضعیف

نمای داخلی تارا اتومات

در طراحی داخلی تارا، عملا با کابین ۳۰۱ با چند تغییر کوچک مواجه هستیم. اگرچه در کابین تارا نکات مثبتی هم با توجه به کلاس خودرو دیده می شود اما چند نکته بسیار نامطلوب هم وجود دارد. برای مثال محل قرارگیری کلیدهای بالابر شیشه بسیار نامناسب است. این کلیدها در اطراف جالیوانی و جلوی اهرم تعویض دنده قرار گرفته اند و به خصوص محل کلید بالابر شیشه های سمت راست جای تعجب دارد. به نظر می رسد که بهتر بود از محل معمول روی درب برای تعبیه این کلیدها استفاده می شد.

به طور کلی ارگونومی در کابین تارا تعریفی ندارد و شاید از این حیث بتوان آن را بدترین در بین رقبا دانست. محل قرارگیری کلید فلاشر نیز بسیار عجیب است و به همراه کلید قفل درب ها، در سمت راست ورودی های هوای میانی داشبورد تعبیه شده است که به خصوص در مواقع اضطراری دسترسی خوبی ندارد، احتمالا باید از سرنشین کناری درخواست کنید که فلاشر را روشن کند!

همان طور که اشاره شد، با توجه به اینکه طراحی کابین تارا اساسا طبق طراحی کابین پژو ۳۰۱ می باشد، بخش زیادی از این انتقادات در واقع به ۳۰۱ بر می گردد اما از ایران خودرو این انتظار می رفت با توجه به تغییراتی که در طراحی بیرونی ۳۰۱ اعمال کرده است، حداقل در طراحی داخلی نیز برخی ایرادات طراحی ۳۰۱ را اصلاح نماید که متاسفانه این اتفاق رخ نداده است.

طراحی ظاهر نه چندان عامه پسند

نمای عقب تارا

اگرچه ظاهر یک مقوله سلیقه ای است، به نظر بیشتر افراد تارا خودروی زیبا و متناسبی نیست. به نظر می رسد طراحان، سعی داشته اند نمای این خودرو متفاوت باشد اما این الزاما به معنی زیبا بودن نتیجه نهایی نیست. شاید بتوان گفت بهترین نمای این خودرو در طراحی قسمت جلو خود را نشان می دهد و طراحی قسمت عقب و خصوصا چراغ های عقب نامانوس به نظر می رسد. حتی ریزه کاری هایی می توانست نتیجه را بهتر نماید ولی متاسفانه ایران خودرو اهمیتی به این موارد نداده است و البته شاید با وجود انحصار موجود در بازار نیازی هم به آن احساس نمی کند، برای مثال استفاده از نمای مشکی رنگ روی دربها در محل ستون وسط می توانست به ظاهر خودرو کمک کند. این مورد البته در مدل های جدیدتر پژو ۲۰۶ هم حذف شده بود.

پیشرانه ضعیف

پیشرانه تارا

تارا از موتور TU5P که در واقع همان موتور اصلاح شده TU5 است بهره می برد. این موتور ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ تارا، قادر به تولید ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور است. اگر وضعیت تارا را با بسیاری از خودروهای همرده بسنجیم وضعیت چندان بد هم نیست اما باید توجه داشت که دناپلاس توربو اتوماتیک با قیمتی ارزان تر از موتوری با حداکثر قدرت ۱۵۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر استفاده می کند که به لحاظ عملکردی نسبت به تارا کاملا برتری دارد. در زمینه شتاب هم این برتری برای دناپلاس توربو اتوماتیک حفظ می شود و با شتاب ۰-۱۰۰ رسمی ۱۰.۵ ثانیه گوی سبقت را از تارای اتوماتیک با شتاب رسمی ۱۳ ثانیه می رباید. البته دردسرهای کمتر موتور تنفس طبیعی تارا و حساسیت کمتر آن برگ برنده ای برای تارا محسوب می شود.

قیمت بالا

قیمت بالای خودرو در کشورمان به این خودرو محدود نمی شود. تارا امکانات ایمنی نسبتا خوبی را ارائه می کند اما قیمت آن در خردادماه ۱۴۰۱ در حدود ۶۰۰ میلیون تومان است که اصلا عدد کمی نیست. از مهمترین رقبای تارا اتوماتیک می توان به دنا پلاس توربو اتوماتیک با قیمتی در حدود ۵۰۰ میلیون تومان اشاره کرد. طبق شنیده ها، قرار است شاهین به عنوان یکی دیگر از رقبای تارا، با گیربکس اتوماتیک هم به بازار عرضه شود که نوع گیربکس، تجهیزات احتمالی بیشتر نسبت به نمونه دستی و قیمت آن هنوز مشخص نیست. درست است که در برخی از موارد به خصوص تجهیزات ایمنی تارا دست برتر را دارد اما اختلاف قیمت با رقبا نیز کاملا قابل توجه است. از سوی دیگر خودروهای وارداتی کارکرده زیادی نیز در این محدوده قیمت به چشم می خورند که چه از نظر فنی و چه از نظر تجهیزات ایمنی و رفاهی کاملا نسبت به تارا برتری دارند و شاید ارزش خرید بیشتری داشته باشند.

کلام آخر

تارا در مجموع امکانات رفاهی و ایمنی نسبتا خوبی را ارائه می­کند اما بزرگترین ایراد آن را می توان در طراحی و ارگونومی دانست، همچنین برچسب قیمتی تارا انتظار از این خودرو را از نظر عملکرد فنی بالا می برد در حالی که این انتظار برآورده نمی شود. تارا قیمت بالایی دارد و اگرچه نسبت به رقبا نکات مثبتی دارد، نمی توان از این قیمت به راحتی چشم پوشید، حتی اگر به سدان های کره ای دست دوم این محدوده قیمتی نیم نگاهی داشته باشید گزینه های جذاب تری را خواهید یافت.

تارا

مزایا تارا اتومات

قیمت خودروی K132 چقدر خواهد بود؟

نگاهی به خودروی جدید شرکت ایران خودرو / K132 را بیشتر بشناسید

تولید آزمایشی K132 در شهریور ماه

خودروی K132 باعث غرور ملی است

پیش بینی قیمت خودرو K132

خودرو K132 ثمره همکاری شرکت‌های دانش بنیان و قطعه سازان برتر داخلی است

شرایط فروش تارا اتوماتیک ایران خودرو/ مهر ۱۴۰۲

پیش بینی قیمت محصول جدید ایران خودرو

ثبت نام ۶۰ هزار نفر برای خرید K132

محصول جدید ایران خودرو را بیشتر بشناسید

محصول جدید ایران‌ خودرو مطابق سلیقه مصرف‌کنندگان طراحی شده است

جزئیات بیشتر درباره خودروی K132

نام محصول جدید ایران ‌خودرو اعلام شد

خودرو جدید تارا رونمایی شد

محصول جدید ایران خودرو «تارا» را بیشتر بشناسید

داخلی سازی و طراحی شبکه برق و الکترونیک تارا

ویژگی‌های خودروی تارا دو مدل دستی و اتوماتیک

محصول جدید ایران ‌خودرو تارا را بیشتر بشناسید

تارا به راحتی قابلیت صادرات را خواهد داشت

موتور تارا در مدار تولید

قیمت تارا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

69 دیدگاه ها برای "معایب تارا"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
مسعود
مهمان

من مزدا ۳۲۳ داشتم به اصرار خانواده که دوست داشتن تنوعی تو ماشین داشته باشیم، تارا خریرم. خدا شاهده، خدا شاهده افسوس اون مزدای عزیز رو میخورم در برابر این آشغال و این درده که ماشین بیست سال پیش خیلی خیلی سر تر از این وطنی هست. تا کسی مزدا سوار نشده باشه نمیدونه من چی میگم…

رهبر
مهمان

بله دوست عزیز، کسی که از برندهای با کیفیت مثل مزدا، هیوندا، کیا، میتسوبیشی و حتی دوو بیان سراغ این ماشین ناامید میشن، کسانی که از این ماشین راضی اند همگی سمند و پژو مژو داشتن، منم مثل شما ورنا داشتم فروختم و تارا خریدم، گذاشتم برای فروش تا ماکسیما بگیرم و خلااااص….

فرهاد
مهمان
ه گزارش ساناپرس، زمان عرضه محصول جدید ایران خودرو اعلام شد + جزئیات در راستای پاسخ‌گویی به نیازهای مشتریان و افرایش رضایتمندی آن‌ها، پروژه تولید تارا اتوماتیک V۴ LX با امکانات به روز و جدید تعریف شده است. این محصول هم اکنون در مراحل آماده‌سازی برای تولید انبوه قرار دارد و تا پایان سال روانه بازار خواهد شد.این خودرو نسخه جدید تارا اتوماتیک V۴ محسوب می‌شود که علاوه بر ارتقای قبلی نسبت به تارا V۲، سه آپشن جدید نیز به آن اضافه شده است. تیپ LX تارا V۴ نسبت به تارای V۴ معمولی مجهز به صندلی ۴ حرکته برقی سرنشین… بیشتر
مهمان
مهمان

تارا شانسیه،اگر خوب در میاد هیچ مشکلی بهت نمیده،اگر بد در بیاد اشکتو در میاره

امیر
مهمان

تارا میگن یاتاقان میزنه. موتورش فشار روغنش پایینه

مهدی
مهمان
دوستان من ماشین بازم انواع ماشینها رو داشتم در یک کلام بگم تارا اتومات یه ماشین خانوادگی جادار بی دردسر مصرف سوخت پایین اتاق بی صدا حس ماشین های روز بازار موتور آشنا برای تعمیرکاران با قطعات فراوان و در کل بگم نسبت به پولی که میدین بسیار ارزنده اس اصلا با محصولات سایپا و دنا قابل قیاس نیست بیشترین ایرادی که بهش گرفتن عملکرد گیربکسه دلیلشم عدم آشنایی دوستانه چون هر مدل ماشین گیربکس اتومات یه جور رانندگی داره و باید لمش دستتون بیاد و باید بهش عادت کنید اگه روی کروز بذارین متوجه میشید که خیلی نرم و… بیشتر
پاشایی
مهمان

چند تا آپشن روش گذاشتن هر روز یکیش خراب میشه. ماشین من ۶۰۰۰ تا کار کرده تا الان سه بار بردمش نمایندگی. یک روز کولر و کمپرسور خراب شد. یک روز نشان گرهای پشت داشبور تمام ارورها روشن شد. امروز هم کاتالیست خراب شد. خرابی چراغ ها و سیستم برقی هم که دائم اخطار میده.

محمد1
مهمان
دوستان من چند ماهه تارا اتومات دارم اول از همه باید بگم که اصلا قابل قیاس با شاهین و.. نیست محاسن این ماشین اتاق خوبش هست که واقعا” کم صداست و جاداره وصندوق عقبش هم عالیه برای مسافرت.موتورش هم خیلی خوب جواب داده توی ایران بدون دردسرو قطعاتش زیاده وکم اصطهلاکه.آپشن هم خیلی خوب داره کروز ولیمیتد – سنسور نور وباران – ۴ تا ایربگ داره -فرمونش هم برقی هست که عالیه در خصوص پلتفرم وشاسی که بروز اروپاست .ورود بدون کلید هم داره .سیستم کنترل پایداری و کنترل کششش هم که حرف نداره در کل ماشین خوبیه واین هایی… بیشتر
پیام
مهمان
دوست عزیز، مردم ماشین خوب رو تعریف میکنن و نقاط ضعف ماشین ایراد دار رو هم میگن. همه ما دوست داریم ماشین های تولید داخل با کیفیت باشه و بهشون افتخار کنیم، مگه کسی تا حالا از ماکسیما که مونتاژ پارس خودرو بود بد گفته؟ کرمان خودرو یه زمان دوو سیلو مونتاژ میکرد هنوز که هنوزه طرفدار داره… مزدا ۳۲۳ و ریو هم همینطور. واقعیت درباره ی تارا و شاهین اینه که نه استاندارد درستی دارن نه کیفیت خوبی. شاهین که موتور تیبا روشه!!! تارا هم روی پلت فرم سی سال پیش داره تولید میشه و در نگاه اول و… بیشتر
علی
مهمان

من تارا داشتم
ایرادش به نظر من همین جای بد این چندتا دکمه شیشه بالابر و فلاشر هشتش
واینکه واقعا در مدل دستی اپشنی ندارد
حداقل دیگه استارت بدونه کلید حقش بود چون اصلا از نظر هزینه تولید تفاوتی ندارد

ولله تراکتور مدل ۵۵رومانی استارت بدونه کلید داره (سرچ کنید ببینید)

میلاد
مهمان

ترمز نداره نخرید من داشتم توجاده شمال ترمز خالی کرد لاشه ماشین تو نمایندگی ۱۰ ۶۷ کسی هم جوابگو نیست شماره شاسی ماشین pd952526 نگید الکی می گه

عماد
مهمان

اتومات بود یا دنده

ع
مهمان

من دارم خیلی راضی هستم
چرا معایب رو فقط میبیند
اینکه گفتی ارگونومی ضعیف باید بگم ما تو اروپا که نیستیم
ظاهر جدیدی تری داره
به حرف های مفت گوش ندید

گودرزی
مهمان

ما تو اروپا نیستیم و لیاقت ما دنا و تیبا و تارا و شاهینه….!!! این حرف مفته جناب آقای ع

مهراد
مهمان

بابا قراره از بهمن ۱۴۰۱ چراغهای عقبش رو اصلاح کنند هنوز هیچی و الان اردیبهشت ۱۴۰۲ هستیم و هیچ اصلاحی حتی در تابلو ترین ایرادش یعنی چراغهای عقبش اتفاق نیفتاده

میلاد
مهمان

بزرگ ترین ایرادش ترمزش

سعید
مهمان

نمایندگی پر است از تارا تصادفی علت (ترمز)