معایب دوو سیلو

بروزرسانی در: جمعه 5 اردیبهشت 99 ساعت 15:36
معایب دوو سیلو

دوو سیلو یکی از سدان‌های خانوادگی بازار کشورمان است که بین سال‌های 1375 تا 1384 در سبد محصولات کرمان موتور قرار داشت. در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید به سراغ این سدان سالخورده بازار کشور رفته‌ایم و قصد داریم معایب دوو سیلو را به اطلاع شما مخاطبین گرامی برسانیم.

سال‌های آغازین دهه هشتاد خورشیدی دوران پررونقی برای حوزه خودرو ایران محسوب می‌شد. سدان‌های رنگارنگ اروپایی و آسیایی از میانه دهه هفتاد وارد کشورمان شدند تا جانی تازه به بازار خودرو ایران بدهند. سدان‌های خانوادگی دوست داشتنی نظیر پژو ۴۰۵، رنو ۲۱، میتسوبیشی گالانت و دوو سیلو رونق‌بخش آن روزهای صنعت خودرو بودند که اکنون مدت‌هاست از دوران اوج خود فاصله گرفته و کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند.
در میان خودروهای یاد شده، دوو سیلو به واسطه ظاهر آرام و باوقار در کنار پیشرانه کم استهلاک برای مدتی به ستاره رده خود تبدیل شد و چه بسا اگر دوو توسط جنرال موتورز خریداری نمی‌شد و تحریم‌های اقتصادی باعث توقف تولید دوو سیلو نمی‌شدند، همچنان این خودرو همانند پژو ۴۰۵ در حال تولید بود. دوو سیلو در حقیقت نسخه فیس‌لیفت دوو ریسر است که از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۴ توسط کرمان موتور به تولید می‌رسید. این خودرو علاوه بر ایران، در برخی کشورها همچون هندوستان، ویتنام، مصر، رومانی، مکزیک و ازبکستان تولید می‌شد و همچنان در معدودی از سایت‌های تولیدی روی خط مونتاژ قرار دارد.
در ابتدا به واسطه محبوبیت بالا، معایب دوو سیلو چندان در نظر مشتریان جلوه نمی‌کردند اما با گذشت زمان و وارد شدن رقبای جدید، کاستی‌های این سدان آرام کره‌ای بیشتر از گذشته نمود پیدا کردند. هم‌اکنون این خودرو در بازار کشورمان، رقیب محصولات ارزان‌قیمت سایپا نظیر خودروهای خانواده پراید و تیبا محسوب می‌شود. در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید سایت Z4CAR، قصد داریم به بررسی دقیق‌تر «معایب دوو سیلو» بپردازیم و این خودرو سالخورده کره‌ای را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دوو سیلو و مشکلات آن هستید، در ادامه با ما همراه شوید.

ساختار قدیمی بدنه

بدنه سیلو

نسل نخست دوو سیلو در سال ۱۹۸۶ میلادی معرفی شد و همانند پژو ۴۰۵ یا رنو ۲۱، خودرویی دهه هشتادی است. این نسل از خودروها به واسطه ستون‌های باریک و کاپوت کشیده خود مشهور بودند. این نوع از طراحی در عین حالی که میدان دید گسترده و خوبی را برای راننده فراهم می‌کند، موجب ضعف شدید امنیت خودرو در تصادف‌های رودررو می‌شود.
دوو سیلو نیز از چنین ساختاری بهره می‌برد و به همین دلیل می‌توان ایمنی بدنه را یکی از معایب دوو سیلو دانست. ضعف بدنه خودروهای دهه هشتاد میلادی موجب شد تا در سال‌های پایانی دهه نود، فرم متفاوتی برای بدنه این خودرو در نظر گرفته شود که به شکل تخم‌مرغی شهرت دارد و خودروهایی نظیر پژو ۲۰۶ حاصل این تفکر هستند.

فقدان کیسه هوا

به طور کلی می‌توان ایمنی ضعیف را یکی از عمده معایب دوو سیلو عنوان کرد که ابتدا در بدنه و سپس در سیستم کیسه‌های هوا بروز پیدا می‌کند. از آن‌جایی‌که این خودرو تا سال ۱۳۸۴ به تولید رسیده، سازنده داخلی الزامی برای نصب ایربگ روی این خودرو نداشته است. به همین دلیل دوو سیلو نمی‌تواند حتی در تصادفات ساده ضامن ایمنی جان سرنشینان باشد و از این نظر در مقابل رقبای نسبتا جوان‌تر خود همچون پراید و تیبا که به ایربگ مجهز شده‌اند، ضعیف ظاهر می‌شود.

ترمزهای ضعیف

ترمزهای سیلو

سومین مورد از لیست معایب دوو سیلو که بازهم از ایمنی نه چندان بالای آن نشات می‌گیرد، ترمزهای این خودرو ضعیف هستند. ترمزهای دوو سیلو در جلو دیسکی و در عقب از نوع کاسه‌ای است و هیچ‌گونه سامانه کمکی نیروی ترمز اعم از ترمز ضدقفل یا سیستم توزیع نیروی ترمز در آن وجود ندارد.
متاسفانه دوو سیلو قدرت چندانی برای توقف در سرعت‌های بالا نداشته و با توجه به ساختار قدیمی و ضعیف بدنه، برخوردهای این خودرو با دیگر خودروها یا موانع حادثه ساز خواهد بود. به همین دلیل بسیاری از مالکین با تعویض سیلندرهای ترمز جلو، سیستم ترمز دوو سیلو را نسبت به حالت استاندارد بهبود می‌بخشند تا میزان حادثه‌ساز بودن آن کاهش یابد.

قوای فنی نامطلوب

برخی از نسخه‌های مونتاژی دوو سیلو در ایران از پیشرانه ۱.۵ لیتری چهارسیلندر نیمه کاربراتوری استفاده می‌کنند که با نام TBI یا Throttle Body Injection شناخته می‌شوند؛ این نوع موتورها درواقع همان موتورهای کاربراتوری هستند با یک سوزن انژکتور! این موتور بعدها با نمونه فول انژکتور MPFI جایگزین شد که قادر است حداکثر ۷۵ اسب‌بخار قدرت و ۱۲۴ نیوتن‌متر گشتاور ارائه دهد که حتی در زمان خود هم مقابل رقبایی همچون پژو ۴۰۵ با موتور ۲۰۰۰ سی‌سی حرفی برای گفتن نداشت و امروزه تنها قادر به رقابت با خودروهایی نظیر پراید و تیبا است.
شتاب ضعیف یکی از معایب دوو سیلو است که در مواقع حساس نظیر سبقت‌های حیاتی برای راننده دردسرساز خواهد شد. همچنین در سفرهای خانوادگی و هنگام تکمیل بودن ظرفیت خودرو، کشش ضعیف دوو سیلو شما را ناامید خواهد کرد. این مساله در فصل تابستان و هنگامی که کولر خودرو روشن است، دو برابر حالت عادی راننده را آزار خواهد داد. البته دوو سیلو پس از توقف تولید در ایران، در سایر نقاط جهان با پیشرانه‌های ۱.۶ لیتری انژکتوری با قدرت بیشتر به تولید رسید تا این نقص برطرف شود.

معایب گسترده کابین

مشکلات کابین سیلو

کابین دوو سیلو با الهام از اوپل کادت طراحی شده و در مقایسه با داشبورد رنو ۲۱ یا پژو ۴۰۵ های هم‌دوره خود راضی کننده و مطلوب به نظر می‌رسید. با این وجود حتی در آن زمان هم فضای محدود کابین به عنوان یکی از معایب دوو سیلو در مقایسه با رقبا معرفی می‌شد. سرنشینان عقب دوو سیلو از نظر فضای پا و فضای سر در تنگنا هستند.
داشبورد دوو سیلو نیز امروزه قدیمی و کهنه به نظر می‌رسد و در بهترین حالت مصرف‌کننده را به یاد پراید‌ صبا خواهد انداخت. با توجه به تغییرات متفاوت کابین پژو ۴۰۵ طی سال‌های اخیر، کهنه بودن طراحی دوو سیلو اکنون بیش از گذشته به چشم می‌آید.

دشواری دسترسی به قطعات یدکی و خدمات 

دوو سیلو سال‌هاست که به تولید نمی‌رسد و کرمان موتور نیز در طی این سال‌ها چند بار دستخوش تغییر و تحولات گسترده شده است. از این رو دسترسی به قطعات یدکی این خودرو برای مالکان آن دشوار است که این مورد یکی دیگر از معایب دوو سیلو به شمار می‌آید.
علاوه بر آن به دلیل عرضه محدود دوو سیلو به بازار، نمونه‌های فراوانی از این خودرو در بازار وجود ندارند و یافتن محل مطمئنی برای انجام تعمیرات دوو سیلو به راحتی امکان پذیر نخواهد بود. عدم دسترسی آسان به قطعات یدکی و خدمات فنی به خصوص در شهرهای کوچک، مشتریان بسیاری را از خرید دوو سیلو منصرف کرده است و آن‌ها را به سمت گزینه‌های دیگری همچون پراید و پژو ۴۰۵ سوق می‌دهد.

کلام آخر

در سال‌هایی که دوو سیلو بر روی خط تولید کرمان موتور قرار داشت به دلیل شرایط خاص بازار کشورمان، موفق شد به خودرویی بسیار محبوب و پرفروش تبدیل شود، اما رفته‌رفته با حضور خودروهای تازه نفس و در نهایت توقف تولید دوو سیلو، بازار پرهیاهوی این خودرو به حاشیه رانده شد و از دور رقابت حذف شد.
در حال حاضر حتی دیگر شرکت خودروسازی به نام دوو وجود خارجی ندارد و این موضوع در کنار معایبی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شده است باعث می‌شود که به شما پیشنهاد دهیم در این رنج قیمتی به سراغ نمونه‌های دست دوم پژو ۴۰۵، سمند SE یا حتی نمونه‌های کم کارکرد انواع مدل‌های پراید بروید. در آخر چنانچه درباره موارد مطرح شده در این مقاله نظری دارید، می‌توانید نظرات خود را با ما و دیگر مخاطبان Z4CAR به اشتراک بگذارید.

نویسنده: سعید رنجبر

 

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

187 دیدگاه ها برای "معایب دوو سیلو"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
ایرج
مهمان

تنها عیبش فقط ترمزضعیفشه البته اونیکه مث من توشهرستان مشکل مکانیک داریم نه مشکل قطعه که حتی اینترنتی هم میشه خرید

محمد.س
مهمان

درود بر یکایک دوستان ،ایشون زمانی که گفت تا ۸۴ تولید میشده یعنی دوو رو نمشناسه ‌،واقعا مسخره ترین مقالا ای بود که دیدم .تنها ضعف دوو ترمز هست و وون جای پای عقب هم واقعا نسبت به دنا و ۲۰۶ و تیبا بهتره و بیخودی عیب رو ماشین نزار ،ما الان ۶ سال هست که دوو داریم از سال ۹۳ تا ۹۹ و واقعا عشق و لذتی که دوو داره هیچ ماشینی نداره.سابق بر این هم پژو۴۰۵.پراید هاچبک و سمند داشتم و خدایی قابل مقایسه نیست.

دوو سوار معروف.
مهمان

محمد.س

من ۱۰ ساله یه ۷۷ دارم. بدون آزار و اذیت. عاشق این ماشین شدم اصلا. من ۴۰۵ و اینا رو که اصلا قبول ندارم. و مطمئن باشید این شرکت دوباره باز میشه و دوباره شروع به تولید میکنه‌ در انتظارش باشید و کاملا مطمئن باشید.

ناصر شوتی
مهمان
داش من یه نصیحت میکنم بهت و اونم اینه که شما کلا بیا کار مقاله نویسی رو ترک کن و برو نمکی چیزی بشو واقعا بهتره,آخه *** این چه چرندیاتی بود که برای سلطان جاده سلطان کمترین اصطحلاک سلطان شتاب سلطان معرفت که هیچوقت و تحت هیچ شرایطی صاحبش رو در جاده و خیابون قال نمیذاره و بقدری نجابت داره که هرچقدر بهش ظلم کنی و کمتر بهش رسیدگی کنی بازم درصدده جبرانش برنمیاد و یه لوطی ټمـٱمـ عیاره,آخه مگه تو این رنج قیمت و باتوجه به سال تولیدش خیلی خیلی نسیت به ساختهای وطنی با این قیمتهای چرت ارجحیت… بیشتر
atta
مهمان

قدرت موتور دوو سیلو ۸۹ اسب بخار و گشتاوری ۱۳۶ نیوتون بر متر اونی که شما نوشتی برای ریسر بعد قطعات موتور و کابین هم جاگیر میاد

Ssr
مهمان

واقعا کارشناسی که دوو سیلو با پراید لگن یا حتی سمند تن لش میاد مقایسه میکنه هیچی از کارشناسی نمیفهمه شما یک نکته مثبت از پراید بگو تا ماهم بدونیم . سمندم تنها نکته مثبتش نسبت به دوو بدنش محکم تره وگرنه ماشینای ایرانی هیچکدومش ترمز درست حسابی نداره نه ایرانخودروش نه سایپاش.نزدیک ۳۰ ساله دارن خودرو تولید میکنن هنو شیشه های عقب ماشیناشون دستیه روز به روز کیفیت داره افت میکنه . دوو واقعا ماشین فوق العاده ایه

محمد.س
مهمان

دوست گرامی بنده در راه اردبیل به مشکین شهر همراه با خانواده با یک تراکتور تصادف کردم یعنی تراکتور ار بغل توی سرعت ۱۰۰ تا بهم زد و باورکن فقط گارد داخل درها کمکم کرد و وگر نبود معلوم نبود چی میشد و یک ال نود و پارس همراه من بودن و در حال تماشای صحنه که وقتی دیدن اظهار کردن که وگر ماشین ما بود الان توی دره بودیم و از گارد درهای دوو متشکریم.

علیرضا
مهمان

واقعا این نظراتی که کارشناستون در مورد سیلو گفته

اصلا یک بار پشت رل سیلو نشسته که این اراجیف سرهم کرده و با پراید و تیبا لگن مقایسه اش کرده

علی
مهمان

کاش مقداری تحقیق می کردین بعد با مقاله سایت رو پر نی کردین. سیلو اصلا تیپ کاربراتوری تو ایران نداره و یک مدل از سال ۷۶ تا ۸۳ (نه ۸۴) تو ایران مونتاژ شده که انژکتوری هست… ضمن اینکه کاملا از سمند و پژو ۴۰۵ سرتر هست و قابل مقایسه نیستند…

فرزاد
مهمان
من رانندگی را با این ماشین یاد گرفتم و به مدت ۱۶ سال این خودرو را داشتیم از نکات مثبت میتونم به خودرویی کم خرج،کم استهلاک،طراحی به روز زمان خودش،تعلیق فوق العاده نرم و بیصدا و جان سخت،هماهنگی موتور و گیربکس و هندلینگ مطلوب و البته صندوق جادار اشاره کنم توجه داشته باشید که این خودرو هم ایربگ و هم ABS داشت که توسط کرمان خودرو حذف شد و تاثیر زیادی بر ایمنی خودرو گذاشت ولی با این وجود از سپر شبکه ای جلو_عقب سود میبرد که خب محکم بود ولی در زمان سبقت با کولر روشن حتما دچار مشکل… بیشتر
مجتبی
مهمان

سلام، لطف میکنید شماره مکانیک محترمتون رو برای من ارسال کنید، تشکر

محمد.س
مهمان

درود بر شما کاملا درسته واقعا کم خرج.کم استهلاک و بسیار کم مصرف و باید بگم شتاب راضی کننده ای داره و توی سبقت ها حداقل من ندیدم کم بیاره.
و البته در دوران خودش در رده ۷ کمپانی مطرح خودروسازی قرار گرفته.

ایرج
مهمان

موافقم با شما من دفترچشو دانلود کردم abs و ایربگ تو پشت آمپرش اشاره کرده بود و قابل مقایسه با ایرانی نیست

مرتضی
مهمان
ضمن عرض سلام، از شما بعید بود همچین مقاله ای، یا اصلآ سوار دوو سیلو نشدین یا باهاش رانندگی نکردین، ماشینی با شتاب خوب که اصلآ و اصلآ قابل مقایسه با پارس و ۴۰۵ و امسال این ماشین ها نیست، کولری که کمترین فشار رو به موتور میاره، مصرف پایین که با خودروهای ذکر شده قابل مقایسه نیست، داشبورد هم به نظر بنده خوب طراحی شده بصورتی که همه کلیدها در دسترس راننده باشه، بابت قطعات هم راحت پیدا میشه نه مثل این ماشین چینی ها که خود نمایندگیشون هم ندارن و هم بسیار مناسب به لحاظ قیمت . کلآ… بیشتر
محمد.س
مهمان

و یک نکته مهم اینکه تمام آپشن های ماشین بدون کمترین تحرک در اختیار راننده و در جلوی ۴ انگشت راننده هستند و کافیه انگشت شست روی فرمان باشا و میتونید با ۴ انگشت دیگر هر آپشنی رو فعال کنید ،نه مثل بعضی از ماشین ها کا واسه یک چراغ خطر کلی باید بگردی

ایرج
مهمان

بلی قطعاتشو باید با ماشینای زمون و سطح خودش مقایسه کرد مس میتسوبیشی لنسر و گالانت و هوندا سیویک و تویتا کارینا … که اصلن پیدا نمیشه ولی قطعات اسپرو و ریسر ۹۲ هم همه جا یافت میشه با قیمت مناسب

حسین دیزل
مهمان
من چند سال پیش دوو سیلو داشتم. ماشین بسیار خوبی هست. مزایایی داره که چند تاشو میشمرم. کولر بسیار عالی. موتور بسیار نرم و پر شتاب. مصرف پایین. نرمی عالی سیستم تعلیق. کیفیت بالای قطعات موتوری و فنر بندی و جلوبندی. کولر ماشین در عین اینکه بسیار عالی خنک می‌کرد اصلا به موتور فشار نمی‌آورد. معایبی که من از این ماشین دیدم. فضای کم داخل کابین(البته واسه بنده که قدم ۱۹۰ سانت و وزنم ۱۱۵ کیلو هست)همچنین کمی سیم کشی مدار برق ماشین ضعیف بود که البته به راحتی اصلاح شد. این تجربه بنده از استفاده این ماشین به مدت… بیشتر
سعید
مهمان

سلام کاملا باشماموافقم من خودم یه سیلومدل۷۷رنگ البالویی داشتم که نکته جالش اینه انژکتوری بوداون زمان چه خودرویی میتونسی انژکتوری پیداکنی؟واماکولرش فوق العاده بودکمپرسورکولردووژاپنی وجدای ازسیستم محرکه خودروعمل میکردوحتی۱دهم درصدهم روی شتاب این خودروتاثیرگذارنبوداماسیستم ترمزدوومشکل داشت نمیشه این نقصشونادیده گرفت ولی من تازمانی که این خودروروداشتم تنهاخرجش تعویض دینام بودبراش ومث ماشینای پرخرج فعلی نبود

محمد
مهمان

سلام دوست عزیز،دوو سیلو از هیچ نظر قابل مقایسه باهیچ خودرو داخلی نیست و تنها مزیتی که خودروهای تولید داخل نسبت به سیلو دارند،دسترسی به قطعات هست
واینکه هر مکانیکی میدونه که کولر سیلو کمترین میزان تاثیر رو بروی شتاب وقدرت موتور داره،سیستم ترمز هم همونطور که فرمودین قابل اصلاح هست وحتی میتونید ترمز هایABS رو سوار سیلو کنید.
ممنون از نشر ومطالعتون