معایب شاهین سایپا

بروزرسانی در: یکشنبه 30 مهر 02 ساعت 03:20
معایب شاهین سایپا

پس از حاشیه ­های زیاد، سرانجام سایپا خودروی شاهین را در سال 1400 به بازار عرضه کرد. این خودرو برای اولین بار در سال 97 و با نام رهام رونمایی شد ولی در نهایت با هدف توجه به حفاظت از پرنده شاهین و با عنایت به این موضوع که سایپا اعلام کرده بود طراحی این خودرو از شاهین الهام گرفته است، تغییر نام به شاهین صورت گرفت.

بررسی ویدیویی معایب شاهین در یوتیوب Z4Car

شاهین در دو تیپ پایه (s) و فول آپشن (g) معرفی شده است. مدل پایه فاقد سانروف، سامانه تهویه خودکار، سیستم مولتی مدیا و دکمه­ های روی فرمان است. به علاوه ظاهرا قرار است شاهین اتوماتیک  نیز معرفی شود که اطلاعات دقیقی از نوع گیربکس استفاده شده در این مدل ارائه نشده است، هر چند گمانه زنی­ ها گیربکس CVT را محتمل تر میدانند حال با توجه به اینکه مدتی از حضور این خودرو در بازار می­گذرد، در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید Z4Car تصمیم گرفتیم به برخی از معایب شاهین سایپا و اینکه به چه دلایلی شاهین نخریم بپردازیم. به زودی در مقاله ای دیگر به مزایای شاهین میپردازیم و در همین مقاله اطلاع رسانی میکنیم.

۱ - پیشرانه کم بازده

پیشرانه 8 سوپاپ سایپا

کافی است نگاهی به بازدهی خودروهای توربوی امروزی بیاندازیم تا مشخص شود این پیشرانه از نظر بازدهی در چه وضعیتی قرار دارد. برای مثال هوندا سیویک مدا ۲۰۲۲ با موتور ۱.۵ لیتری توربو می­تواند ۱۷۴ اسب بخار قدرت تولید کند، این در حالیست که حداکثر توان موتور شاهین با همین حجم، ۱۱۰ اسب بخار است. شاهین از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری ۸ سوپاپ (پیشرانه مورد استفاده در تیبا و ساینا) بهره می­برد که قادر به تولید ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۷۸ نیوتن متر گشتاور است که این نیرو را به کمک یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل می­کند. در واقع استفاده از موتور توربو به دلیل افزایش بازدهی موتور است. معمولا طراحان موتور، با استفاده از توربوشارژر می­توانند خودرویی تولید کنند که با حجم موتور و مصرف سوخت کمتر، توان بیشتری تولید کند. از سوی دیگر استفاده از ۴ سوپاپ در هر سیلندر بازدهی موتور را افزایش می­دهد. استفاده همزمان از سیستم توربوشارژر و ۲ سوپاپ در هر سیلندر (که تقریبا منسوخ شده است) به نوعی تناقض در هدف طراحی است که سایپا آن را انجام داده است. در ابتدا قرار بود سایپا از موتور ۱.۶۵ لیتری برلیانس استفاده کند ولی به دلیل تحریم­ها موفق به این کار نشد. در ادامه سایپا به سراغ موتور EF7 ایرانخودرو رفت اما باز هم به نتیجه نرسید. در نهایت تصمیم اتخاذ شده استفاده از موتور تیبا با اضافه کردن توربوشارژر بود. این در حالیست که همین شرکت در سال ۱۳۸۴ اقدام به تولید خودروی ریو می­کرد که ۱۷ سال پیش با همین حجم پیشرانه و با یک موتور ۱۶ سوپاپ ۹۷ اسب بخار تولید می­کرد. از سوی دیگر استفاده از توربوشارژر حساسیت موتور به ویژه نسبت به کیفیت سوخت را بالا برده و هزینه ­های تعمیر و نگهداری آن را افزایش می­دهد و همینطور پیشرانه ۸ سوپاپ شاهین که به سیستم پرخوران نیز مجهز شده است سر و صدای زیادی در دور موتورهای بالا در کابین خودرو ایجاد میکند که در مقایسه با رقبا باید گفت شاهین حرف چندانی در این زمینه ندارد، برای نمونه دنای معمولی با یک موتور ۱.۷ لیتری توان بیشتری ایجاد می­کند، شتابگیری بهتری در شروع حرکت دارد و همینطور دردسرهای یک موتور توربو را هم با خود یدک نمی­کشد. البته در دورهای بالا خودروی شاهین بخاطر در مدار قرار گرفتن توربو شتاب گیری بهتری نسبت به خودرویی مثل دنا یا ۲۰۷ دارد.

بیشتر بخوانید : مشخصات شاهین پلاس اعلام شد + تصاویر

۲ - قابلیت اطمینان

برخی از مالکین شاهین گزارش­هایی در مورد خرابی­های زودهنگام و کیفیت متریال در بعضی از قطعات این خودرو را ارائه کرده اند. این در حالیست که زمان زیادی از عرضه شاهین به بازار نمیگذرد و اکثر نمونه­ ها دارای کارکرد خیلی زیادی نیستند. برای مثال خرابی گیربکس، توربو، بخاری، سیستم تعلیق، سر و صدای کمک فنرها و کیفیت رنگ از جمله این گزارشات بوده است. به نظر می­رسد بخش اعظم این مشکلات به کیفیت پایین قطعات و بخشی هم به اشکالات طراحی مربوط باشد. تقریبا همه خریداران خودروهای ایرانی جدید اتفاق نظر دارند که کیفیت خودروهای داخلی حتی در مقایسه با سال­های نه چندان دور افت داشته است اما به نظر می­رسد وضعیت شاهین در این رنج قیمتی تاحدودی بدتر هم باشد.

۳- دید عقب

علیرغم ظاهر جلوی خودرو، نمای عقب خودرو چندان زیبا و متناسب نیست، صندوق عقب در ارتفاع نسبتا زیادی قرار گرفته است و همین ارتفاع دید عقب را محدود کرده است، اگرچه این ایراد با وجود سنسور و دوربین عقب تا حدی جبران می­شود.

۴ - فقدان سامانه کنترل پایداری

امروزه در تمام دنیا سامانه کنترل پایداری یک ضرورت به حساب می­آید. وجود این سامانه به پایداری بهتر خودرو در پیچ­ها کمک می­کند و امنیت بیشتری را برای سرنشینان فراهم می نماید. کم لطفی نسبت به مسائل ایمنی از سوی خودروسازان داخلی نکته جدیدی نیست اما با توجه به پیشرفت­های به وجود آمده در بحث ایمنی خودروهای روز دنیا و ادعای سایپا در رابطه با ایمنی شاهین، جای خالی این سامانه کاملا احساس می­شود. به نظر می­رسد تارای ایران خودرو با توجه به تجهیز به این سامانه وضعیت بهتری داشته باشد. البته در صورت نصب سیستم کنترل پایداری احتمالا باید انتظار می­داشتیم سایپا توجه به زاویه پیچش در پیچ را نیز به همراه توجه به زاویه تصادف در دستور کار رانندگان شاهین قرار می­داد!

کلام آخر

شاهین در مجموع ظاهر قابل قبول، امکانات نسبتا خوب و فضای کابین خوبی را با توجه به قیمت ارائه می­کند اما از بزرگترین معایب شاهین سایپا موتور کم بازده و منسوخ شده آن است. این در شرایطی است که با وجود توربوشارژر، حساسیت موتور به نگهداری اصولی و کیفیت بنزین بالاتر بوده ولی در عمل مزیت­های توربوشارژر چندان به چشم نمی آید. همچنین قابلیت اطمینان پایین این خودرو می­تواند خریداران را به دردسر بیاندازد. اگر به دنبال خودرویی صفر کیلومتر با پیشرانه کم دردسرتر هستید هستید و ایرادات مطرح شده در مقاله جزو موارد اولویت خرید شما می باشد در این رنج قیمتی میتوانید نیم نگاهی به دنای معمولی، ۲۰۷ صندوق دار و یا تارا بیندازید که البته بودجه بیشتری را می­طلبد. همچنین می­توان نیم نگاهی به بازار دست دوم و گزینه­ هایی همچون تندر ۹۰ داشت که خودروهای قابل اطمینان­ تری محسوب می­شوند.

اگر از مالکین شاهین سایپا هستید یا تجربه رانندگی با این خودرو را دارید دیگر با چه عیوب دیگری از این خودرو مواجه شده اید و چه خودروی دیگری در این رنج قیمتی پیشنهاد میکنید؟

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

617 دیدگاه ها برای "معایب شاهین سایپا"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
Heli
مهمان

واقعا ماشین عالی و خوب دوبار باهاش مسافرت رفتم حال کردم بالا رفتن تو سربالایی و بدنه و اپشن و مخصوصا رخ حرف اولو میزنه تو داخلیا

سعید
مهمان

من شاهین دارم ۸۰۰۰کارکردم ماشین بسیارعالی ومحکم هست قدرت موتورش هم عالی هست اپشن ها هم عالی فکرنکنم هیچ ماشین داخلی به گردش برسه الان هم بین ماشینهای داخلی وچینی بخواهم انتخاب کنم شاهین روترجیح میدم

حسین
مهمان

سلام من شاهین دارم وخیلی هم راضی هستم وفقط شما می خواید این ماشین بین مردم خراب کنید تاکسی از این ماشین استفاده نکنه تاکسی ازاین خود واستفاده نکنه نمیتونه اظهارنظر کنه ممنون

ماریار
مهمان

چرت ننویس تو که تا حالا شاهین سوار نشدی

رحمانی
مهمان

شاهین عالیه من سوار شدم تو سر بالای هیچ ماشینی به گرد پاش نمی‌رسه .نشیمن عالی نسبت به تمام خودروهای ایرانی بهتره

علی
مهمان

اتاق سنگین نسبت به تیبا باعث میشه بعد از مدتی خودرو لش بشه مثل پژو sd v20 که بخاطر موتور ضعیف و اتاق سنگین نسبت به sd های دیگ بدنه زودتر لش شده .شاهین هم بعد از مدتی به این مشکل دچار خواهد شد به دلیل موتور ضعیف.

ساسان
مهمان

درجواب علی ده ساله ۲۰۶ sd داره با حمل بار کار میکنه ولیاز لحاظ بدنه لش نشده نه تخریب کنید نه از ماشین شاهین بد بگین ماشین خوبیه

Saeed
مهمان

متاسفانه جز تخریب این ماشین راهی دیگه ندارید. بنده هم پژو پارس داشتم و دارم و هم پژو ۴۰۵ اما به مراتب بهتر از اونهاست. ظاهر بروز و امکانات قابل قبول در کنار هندلینگ فوق العاده و کابین جادار و راحت مزایایی که در هر خودرو ساخت داخل به طور کامل نیست. البته درخصوص متریال داشبورد اجحاف شده که تقریبا در تمامی ماشین های ایرانی هم همین طوره.

کرمی
مهمان

ماشینهای مزخرف بی کیفیت ایرانی که ازافغانستانی عربهاو فقیرترین کشورهاهم حتی نگاشونم نمیکنن به ایرانی میفروشن خون پدرشون خودروی که کلا ده بیست میلیون ارزشش نیست میدنش سیصد چهارصد میلیون مفت نمی ارزه صنعت ایران

شاهین سوار
مهمان

خیلی بهتر بود اگر به جای تخریب ناجوانمردانه شاهین و دفاع غیر واقعی و تابلو از خودرو هایی ایران خودرو که به خوبی نشون میده جیره خور این شرکت هستید مسیر انصاف و وجدان را در پیش میگرفتید.
واقعیت اینه که در شاهین با این قیمت واقعا ماشین خوبیه

سامان
مهمان

شما دارید ماشین نوپا رو با هوندا مقایسه پیکنید ؟ معلومه که اطلاعاتت در حد یه آدم معمولی هم نیست ،اتفاقا چون موتورش ۸ سوپاپه استهلاکش خیلی کمتر از سایر موتورها هستش ،من خودم اکثر ماشین های ایرانی و خارجی رو داشتم ،درسته متریال داخلی زیاد خوب نیست که همه ماشینهای ایرانی اینطورین ولی در قیمت خودش عالیه

احمد
مهمان

دوست داشتی با لگن یا گاری بابات مقایسه بشه؟! معلومه باید با ماشین هم قیمت و هم کلاس خودش مقایسه بشه. نمی تونه بعد از شصت سال تولید کنید بکشید کنار.