بررسی سیتروئن C3

بروزرسانی در: سه شنبه 19 فروردین 99 ساعت 11:46
بررسی سیتروئن C3

پس از گذشت مدت طولانی، شرکت سایپا سیتروئن تولید اولین محصول خود یعنی سیتروئن C3 را آغاز نمود که با توجه به قابلیت‌ها و امکاناتی که برای آن در نظر گرفته‌شده، انتظار می‌رود با استقبال بسیار خوبی مواجه شود.

سیتروئن یک کمپانی فرانسوی است که در سال ۱۹۱۹ توسط آندره سیتروئن تأسیس گردید. این کمپانی در حال حاضر یک شرکت تابع از گروه صنعتی PSA (گروه مشترک پژو سیتروئن) محسوب می‌گردد. بازار ایران همواره یکی از بازارهای محبوب شرکت پژو سیتروئن به شمار می‌آمد، به همین دلیل این شرکت یکی از اولین خودروسازانی بود که پس از برجام اقدام به سرمایه‌گذاری در بازار ایران نمود. از همین رو اوایل سال گذشته شرکت سایپا طی مذاکراتی که با مدیران ارشد سیتروئن انجام داد تصمیم گرفت تا سایت سایپا کاشان را برای تولید محصولات آینده دو کشور آماده کند و به همین دلیل در اولین اقدام نام آن کارخانه را از سایپا به سیتروئن سایپا تغییر داد. اکنون پس از گذشت یک سال از آغاز همکاری دو شرکت، شاهد هستیم که اولین محصول آن به ثمر رسیده که نامش سیتروئن C3 است. چندی پیش فرصتی فراهم شد تا به بازدید از کارخانه سایپا سیتروئن در شهر کاشان رفته و پس‌ازآن، با طی مسافتی در حدود ۵۰۰ کیلومتر اقدام به تست این محصول جدید بنماییم. برای اطلاع از مشخصات فنی و بررسی سیتروئن C3 با تیم بررسی تخصصی Z4CAR همراه باشید.

طراحی ظاهری


سیتروئن C3

سیتروئن C3 که شرکت سایپا سیتروئن هم‌اکنون در حال مونتاژ آن است یکی از جدیدترین محصولات کمپانی PSA به‌حساب می‌آید؛ از همین رو در طراحی آن از زبان جدید طراحی‌های این شرکت استفاده‌شده است که نمونه مشابه آن را بر روی سیتروئن C4 کاکتوس نیز می‌توان مشاهده کرد. پلتفرمی که در این خودرو به کار گرفته‌شده PSA PF1 نام دارد که قبلاً نیز بر روی خودروهای کوچکی همچون پژو ۲۰۸ و DS3 نیز به‌کاررفته است.
نمای جلویی این خودرو بسیار تهاجمی طراحی‌شده است که سبک کلی آن، برای بسیاری از بینندگان یادآور نیسان جوک خواهد بود. جلوپنجره این خودرو از دو نوار باریک کرومی تشکیل‌شده است که به چراغ‌های زنون سه‌گانه‌ موجود در بالای سپر ختم می‌شود. برخلاف تصور اغلب افراد، این زنون‌های باریک چراغ‌های اصلی سیتروئن C3 محسوب می‌گردند و چراغ‌های بزرگی که در سپر قرار دارند تنها نقش نوربالا را ایفا می‌کنند. البته ناگفته نماند که در بخش پایین سپر نیز چراغ‌هایی با قاب قرمزرنگ دیده می‌شود که مه شکن‌های C3 محسوب می‌گردند.
در نمای جانبی تفاوت رنگ سقف و آینه‌ها بسیار چشم‌نواز است اما چیزی که بیش از همه جلب‌توجه می‌کند، نوار ضخیم و سیاه‌رنگی است که در پایین درب‌ها قرار دارد. این نوار سیاه‌رنگ AIRBUMP نام دارد که از ۷ کپسول هوا تشکیل‌شده و وظیفه محافظت در مقابل خراش و ساییدگی را بر عهده دارد. در نمای عقب این هاچبک فرانسوی نیز شاهد ترکیب رنگ‌های مختلفی هستیم که به‌طورکلی شباهت زیادی به نمای عقبی DS3 دارد و یادآور آن خودرو خواهد بود. سپر عقب سیتروئن C3 در هماهنگی کامل با سپر جلویی این خودرو طراحی شده و از همان طرح تبعیت می‌کند. با توجه به طراحی منحصربه‌فرد این خودرو و ترکیب رنگ‌های مختلفی که در ظاهر سیتروئن C3 از آن استفاده‌شده است، شاید ظاهر این خودرو در نگاه اول کمی عجیب به نظر برسد اما بعد از مدت کوتاهی مطمئناً برایتان جذاب و دوست‌داشتنی خواهد بود.

 

طراحی داخلی


در نمای داخلی این خودرو نیز شاهد استفاده از رنگ‌های سفید، مشکی، قرمز و خاکستری هستیم که بسیار جذاب بوده و نمونه آن قبلا در هیچ‌کدام از خودروهای داخل بازار ایران دیده نشده است. داشبورد C3 کاملا مسطح طراحی‌شده و قسمت میانی آن توسط یک نوار قرمزرنگ مستطیل شکل از سایر نقاط جداشده است؛ خروجی‌های هوا، کنترلرهای روی فرمان، سیستم مالتی مدیا و اغلب ادوات داخل کابین C3 به‌صورت مستطیل شکل طراحی‌شده‌اند که هماهنگی خاصی را در چشم بیننده به وجود می‌آورد. ظاهراً سازندگان این خودرو به دلیل کاهش هزینه‌های اولیه ساخت، علاقه چندانی به استفاده از چرم نداشتند و جز فرمان و دستگیره درب‌های جلو، اغلب مواد بکار رفته در کابین از جنس پلاستیک خشک ساخته‌شده‌اند که چندان هم بی‌کیفیت به نظر نمی‌رسد. صندلی‌های سیتروئن C3 شاید از جنس چرم نباشند، اما از متریال بسیار باکیفیتی ساخته‌شده‌اند و رنگ رویه پارچه‌ای آن‌‌ها در هماهنگی کامل با فضای کلی کابین انتخاب‌شده است. این صندلی‌ها قابلیت تنظیم در ۶ جهت را داشته و از ارگونومی خوبی بهره می‌برند که باعث می‌شود حتی در سفرهای طولانی نیز راحتی و آرامش برای شما فراهم شود.
در بخش داخلی این خودرو امکانات بسیار مناسبی برای رفاه حال سرنشینان در نظر گرفته‌شده که ازجمله آن‌ها می‌توان به نمایشگر لمسی ۷ اینچ، تهویه مطبوع خودکار، آینه‌های تاشونده برقی و مجهز به گرم‌کن، سنسور باران جلو و عقب، کروز کنترل، محدودکننده سرعت، تنظیم نور پشت آمپر، سیستم اتصال به تلفن هوشمند و... اشاره کرد.

مشخصات فنی


سیتروئن C3 در بازارهای اروپایی با پیشرانه ۱.۲ لیتری بنزینی یا ۱.۶ لیتری دیزلی و در ۵ تیپ مختلف عرضه می‌گردد، اما در اقدامی بی‌سابقه شرکت سیتروئن نمونه‌ای را راهی بازار ایران نموده که به پیشرانه قدرتمند ۱.۶ لیتری توربوشارژ با توان خروجی ۱۶۳ اسب‌بخار و ۲۴۳ نیوتن‌متر مجهز شده است. این خودرو برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر تنها به ۸ ثانیه زمان نیاز دارد که باعث می‌شود کمتر خودرویی در رنج قیمتی ۱۰۰ میلیون تومان توان مقابله با آن را داشته باشد. برای انتقال نیروی تولیدشده این پیشرانه قدرتمند به چرخ‌های جلو، یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک در نظر گرفته‌شده که EAT6 نام دارد. این گیربکس دارای قابلیت تیپ ترونیک بوده و از عملکرد بسیار خوبی برخوردار است؛ ناگفته نماند دو حالت Sport و Snow نیز برای آن در نظر گرفته‌شده که در زمان نیاز می‌توانید از طریق دکمه مربوطه آن‌ها را فعال کنید. به جرات می‌توان گفت توان فنی سیتروئن C3 یکی از مهم‌ترین نقاط قوت آن به شمار می‌رود که قدرت و چالاکی آن به‌راحتی می‌تواند هر راننده‌ای را شیفته خود کند.
طبق اعلام رسمی شرکت سازنده، مصرف سوخت این خودرو در سیکل ترکیبی ۶.۷ لیتر خواهد بود که ما نیز در تمام طول تست شاهد مصرفی در حدود ۷.۵ لیتر بودیم که عدد مناسبی برای یک هاچبک قدرتمند محسوب می‌شود.

سیستم تعلیق


CITROEN C3

سیستم تعلیق این خودرو همچون سایر تولیدات کمپانی PSA عملکرد نرمی دارد که باعث می‌شود این خودرو برای یک رانندگی شهری بسیار مناسب باشد. همچنین فرمان برقی C3 از عملکرد بسیار دقیقی برخوردار است که می‌تواند برای رانندگی در خیابان‌های پرتردد کمک بزرگی برای شما باشد. شاید این سیستم تعلیق عملکرد بسیار مناسبی برای فضای شهری داشته باشد اما استفاده از اکسل یک‌تکه در کنار فنربندی نیمه‌مستقل بخش عقبی این خودرو باعث شده که سرنشینان عقب خودرو بسیار بیشتر از سرنشینان جلویی نوسانات جاده را حس کنند؛ به‌علاوه نباید فراموش کرد که این اکسل خشک در کنار عملکرد پیشرانه توانمند C3 باعث می‌شود که در جاده‌های پرپیچ‌وخم بخش انتهای این خودرو تمایل زیادی به انحراف از خود نشان دهد که در ویدیوی زیر (تست موس) میتوانید نظاره گر باشید. درمجموع باید گفت سیستم تعلیق و فرمان پذیری سیتروئن C3 همچون سایر هم‌وطنان خود در وضعیت مطلوبی قرار دارد و می‌تواند رانندگی لذت بخشی را برای شما به ارمغان آورد.

ایمنی


سیتروئن C3

در سال ۲۰۱۷ میلادی سیتروئن C3 موفق به کسب ۴ ستاره ایمنی از موسسه EURO NCAP شد که در مقایسه با رقیب اصلی خود یعنی هیوندای i20 که ستاره‌های ایمنی‌ آن نیز در همین حد است، عدد مناسبی به نظر می‌رسد. البته ناگفته نماند تنها دلیلی که باعث شد این خودرو نتواند ۵ ستاره ایمنی را دریافت کند، درصد پایین حفظ جان عابرین پیاده و کمبود برخی سیستم‌های کمکی ایمنی بوده است به همین دلیل نگرانی از بابت حفاظت جان سرنشینان در این خودرو وجود ندارد.
سیتروئن C3 در بخش ایمنی از تجهیزات خوبی نسبت به هم‌کلاسان خود برخوردار است که از میان آن‌ها می‌توان به سیستم ورود و استارت بدون کلید، ۶ کیسه هوا، ترمزهای دیسکی قدرتمند، سیستم کنترل پایداری ESC، ترمز اضطراری خودکار (EBA)، ترمز زد قفل (ABS)، تقسیم الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، سیستم کمکی حرکت درشیب (HSA)، دوربین دید عقب، سنسور پارک و... اشاره کرد.

 

تست درایو


سیتروئن سی3

پس از بازدید از خط تولید سایپا سیتروئن در شهر کاشان، سفر ما آغاز شد و باید با C3 از کاشان به ابیانه و پس‌ازآن به اصفهان رانندگی می‌کردیم. صندلی‌های C3 بسیار راحت و نرم ساخته‌شده است، اما تنظیمات ۶ جهته آن به‌صورت دستی انجام می‌شود که برای خودرویی در این رنج قیمتی چندان جالب به نظر نمی‌رسد. رویه درب‌ها و داشبورد از پلاستیک خشک ساخته‌شده‌اند اما در بخش مرکزی آن پوششی نرم و پارچه‌ای قرار دارد که بسیار منحصربه‌فرد به نظر می‌رسد. در بخش داخلی خودرو فضای کمی برای قرار دادن وسایل ضروری همچون کیف پول و موبایل تعبیه‌شده که کار را برای تیم ما کمی سخت کرده بود. پس از استارت زدن طبق عادت همیشه کنار دسته‌دنده در جست‌وجوی خطوط راهنمای تعویض دنده بودیم، اما متأسفانه به دلایل نامعلومی این خطوط کنار دسته‌دنده نبوده و در پایین‌ترین بخش کنسول میانی قرار داشت که نگاه کردن به آن کار بسیار سخت و عذاب‌آوری بود.
عملکرد دقیق فرمان و ترمزها برای خودرویی در این رنج قیمت بسیار عالی به نظر می‌رسید و گیربکس هم با کمترین صدا و تعلل اقدام به تعویض دنده‌ها می‌نمود. تا این جای کار از همه‌چیز راضی بودیم تا اینکه به جاده‌های پرپیچ‌وخم ابیانه نزدیک شده و تصمیم گرفتیم که قابلیت‌های حرکتی این خودرو را به چالش بکشیم. شتاب بالای این خودرو در کنار عملکرد بی‌نقص گیربکس و فرمان باعث شد تا ما پس از یک قلق‌گیری اولیه، با سرعت بیشتری رانندگی کنیم. پس از افزایش سرعت و فعال نمودن حالت S متوجه شدیم که پیشرانه و گیربکس این خودرو از هماهنگی قابل قبولی برخوردارند، اما متأسفانه در یک رانندگی تهاجمی بخش عقبی خودرو تمایل زیادی به انحراف و خروج از پیچ از خود نشان می‌دهد که کنترل آن نیاز به تجربه و سرعت عمل بالایی دارد. نکته عجیب دیگری که در تمامی طول این سفر توجه ما را به خودش جلب کرده بود، دمای آب این خودرو بود که ۹۰ درجه کمترین مقدار برای آن محسوب می‌شد؛ پس از پرس‌وجوهای فراوان متوجه شدیم که این دما برای پیشرانه THP165 که به‌طور مشترک بروی سیتروئن C3 و پژو ۲۰۰۸ مورداستفاده قرارگرفته است یک امر طبیعی محسوب می‌شود و اصطلاحاً به آن موتور داغ می‌گویند!
حال سوال اینجاست که آیا این خودرو می‌تواند در گرمای فصل تابستان یا در شهرهای بسیار گرم کشورمان عملکرد مطلوبی داشته باشد؟!
پس از یک‌شب استراحت در اصفهان باید از مسیر میمه و قمصر به شهر مبدأ بازمی‌گشتیم. مسیر طولانی برگشت به لطف استفاده از کروز کنترل، سیستم تهویه مطبوع و استفاده از سیستم صوتی قدرتمند این خودرو بسیار کوتاه‌تر به نظر رسید و هیچ خستگی متوجه تیم ما نشد. پس از رسیدن به شرکت سایپا سیتروئن شهر کاشان، خودروها به مسئولین سایپا تحویل داده شد تا برای تست تیم بعدی خبرنگاران آماده شوند.

کلام آخر


در یک جمع‌بندی کلی نسبت به سیتروئن C3 باید گفت که این خودرو یکی از بهترین خودروهایی است پس از برجام موفق به حضور در بازار ایران شده است و انتظار می‌رود که با امکانات متنوع، پیشرانه قدرتمند، مصرف سوخت اقتصادی و... بتواند فروش بسیار خوبی را در بازار داخلی تجربه کند. البته شاید به نظر اغلب افراد، مبلغ تعیین‌شده برای این خودرو کمی دور از ارزش واقعی آن باشد، اما اگر با دقت بیشتری به این موضوع نگاه کنیم متوجه می‌شویم که با توجه به افزایش‌ قیمت‌های اخیر بازار خودرویی کشور شاید بتوان نتیجه گرفت که قیمت ۱۳۰ میلیون برای یک هاچبک فرانسوی باکیفیت و قدرتمند چندان هم گزاف نباشد!
بهترین رقیب سیتروئن C3، هیوندای i20 محسوب می‌شود که در حدود ۱۲۵ میلیون تومان قیمت داشته، اما در اغلب بخش‌ها نسبت به این خودرو عملکرد ضعیف‌تری دارد؛ در آخر باید گفت که سیتروئن C3 یک هاچبک دوست‌داشتنی و چابک است که نسبت به سایر هم‌رده‌های خود از قابلیت‌های بیشتر و ضعف‌های کمتری برخوردار است بنابراین می‌تواند به عنوان یک هاچبک شهری جمع و جور اغلب نیازهای شمارا پاسخگو باشد.

نویسنده: سعید رنجبر

 

 

سیتروئن C3

گزارش بازدید از خط تولید سیتروئن C3

سودآوری چند ده میلیونی خودروهای برجامی برای دلالان

خودروهای سیتروئن C3 ثبت نامی در مهلت مقرر تحویل خواهد شد!

قیمت قطعی سیتروئن C3 / بهمن ۹۷

سایپا سیتروئن اعلام قیمت سیتروئن C3 را تکذیب کرد

تحویل سیتروئن C3 چه زمانی است؟

قیمت سیتروئن C3 در آینده چقدر خواهد بود؟

زمان تحویل سیتروئن C3 را اطلاع رسانی می‌کنیم

قیمت نهایی سیتروئن C3 اعلام شد / آذر ۹۷

مشخصات کامل سیتروئن C3 شرکت سایپا

سایپا نحوه تسویه حساب سیتروئن C3 را منتشر کرد + میزان تخفیف

شوک خریداران سیتروئن C3 و تاوان ۱۰۰ میلیون تومانی بابت تحریم‌ها

قیمت گذاری سیتروئن C3 مجددا بررسی خواهد شد

اعتراض متقاضیان سیتروئن C3 به نحوه قیمت گذاری

تحویل نخستین سری خودروهای سیتروئن C3 به متقاضیان

قیمت سیتروئن C3 تغییر نخواهد کرد!

واردات لوازم یدکی سیتروئن C3 توسط سایپا

تحویل خودروهای سیتروئن C3 و استقبال متقاضیان

اطلاعیه سایپا در مورد تکمیل وجه سیتروئن C3

قیمت و زمان تحویل خودروهای سیتروئن C3 به زودی ابلاغ خواهد شد

قیمت سیتروئن C3

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

19 دیدگاه ها برای "بررسی سیتروئن C3"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
حیدری
مهمان

ای کاش به جای اینکه خودرو تولید کنیم خودرو مونتاژ کنیم.
شرایطی رو در نظر بگیرید که تمام شرکتهای بزرگ خودروسازی جهان در ایران خط تولید داشته باشند. خط تولید با یک عالمه از کارگران ایرانی شروع بکار می کند در نتیجه مشکل بیکاری خیلی کمتر می شود. وقتی بهترین خودروها در کشور خودمان تولید شود خب مردم ما هم می توانند بهترین ماشینها را با قیمتها مناسب خرید کنند و سوار شوند و به صنعت خودرو نه تنها ضربه ای وارد نشده بلکه رونق اقتصادی هم ایجاد شده و کلی جوان جویای کار هم مشغول به کار شده اند.

مرصاد
مهمان

انصافا این خودرو جوان پسند و زیبا و پرشتاب و با کیفیتیه . من قصد خرید این خودرو ۵ ستاره را دارم

محمود
مهمان

سیتروئن c3 تو خودروهای مونتاژ داخل گزینه خوبیه

حسین
مهمان

واقعا ماشین سیتروئن c3 ماشین پر شتاب و خوبیه

رضا
مهمان

من هم پژو ۲۰۰۸ دارم و هم سیتروئن c3 . به نظر من سیتروئن c3 خیلی بهتره . ضمن این که در خودروهای همردیف خود دارای شتاب عالیه .من خیلی ازش راضیم

سعيد
مهمان

کاملا متریال بی کیفیت و نامرقوب و کابین و داشبورد زشت و بی روح داره c3….. فقط یه موتور قوی داره دیگه هیچی،،،،
هیوندای i20 عااالیه واقعا عالی

سعید
مهمان

امکانات که مناسب هست ولی واقعا ۱۳۰ خیلی خیلی زیاده… این خودرو قیمت معقولش حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیونه نه بیشتر. به امید روزی که مردم ایران هم شانس خرید خودرو با قیمت واقعی رو پیدا کنن

MaRiiia
مهمان

از سال ١۴٠٠ مزاحمتون میشم.. پراید الان ١۵٠ تومنه.. :’)

محمد
مهمان

دوست عزیز میشه بگی با ۸۰ تومان کدوم خودروی اروپایی بازار ۱۶۰ اسب بخار و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور داره ؟

امیر حسین
مهمان

سراتوی سایپا مشخصات بالاتری داره و انتخاب بهتری خواهد بود

mmd aqa
مهمان

فک کنم رنو کپچرو فراموش کردید رقیب اصلیش رنو کپچره نه هیوندای i20

ارژنگ
مهمان

کپچر کراس اووره ، این هاچبکه ، ابعادش از ساندرو هم کوچکتره :l

میلاد
مهمان

لطفا یه مقایسه بین هیوندای i20 و سیتروئن c3 بزارید
قطعا خیلی جذاب خواهد بود