افزایش ۱۰ درصدی قیمت خودروهای داخلی در بازار
بازار خودرو از روز شنبه رسماً فعالیت خود را آغاز کرد و در نخستین روز کاری قیمتها نزدیک به ۱۰ درصد گران شد. در بین خودروهایی که افزایش قیمت پیدا کردند، خودروهای پارس، پژو ۴۰۵، تیبا ۲ و ۲۰۶ تیپ ۲ پیشتاز بودند.
سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو میگوید: از روزی که بعضی از نمایندگی گروههای خودروسازی فعالیت خود را آغاز کردند، قیمت خودرو در بازار بالا رفت و افزایش فعلی قیمتها ارتباطی با بازگشایی نمایشگاههای خودرو ندارد.
او توضیح داد: پیش از شروع به کار نمایشگاههای خودرو، بعضی از نمایندگیهای یک گروه خودروسازی به طور کارتکس که خلاف قانون است، خودرو به مردم فروختند، همین امر باعث شده که قیمت خودرو بالا برود.
مؤتمنی گفت: با توجه به فروش کارتکس خودرو در بعضی از نمایندگیها باید دید که دلیل چیست و چرا یک گروه خودروساز چنین اقدامی انجام داده است.
محمد حسین احمدی که در یکی از نمایندگیهای خودروسازان فعالیت میکند، چنین صحبتی را قبول ندارد و عنوان کرد: ما از هفته دوم فروردین ماه، فعالیت خود را آغاز کردیم و در این چند روز قیمت اکثر خودروها ثبات داشته است اما از روز پیش قیمت تمام خودروها بالا رفت.
او گفت: در نیمه دوم فروردین ماه قیمت خودروهای تندر۹۰ و سمند گران شد ولی در وضعیت کنونی قیمت خودروهای پراید، انواع پژو و تیبا در مسیر رشد قرار گرفته است و به نظر میآید جهش مجدد قیمت در راه باشد.
افزایش تقاضا را تجربه نکرده بودیم
رضا کشاورز از فعالان بازار خودرو که سالها در این بخش کار کرده است، میگوید: هیچ زمان در ماههای فروردین و اردیبهشت شاهد رشد قیمت خودرو نبودیم و اتفاقی که در بازار رخ داده تاکنون تجربه نشده است.
او ادامه داد: از آنجا که در ماه اسفند به خاطر شیوع ویروس کرونا، فروش خودرو در بازار به شدت کاهش یافت، در ماههای ابتدایی سال مردم برای خرید خودرو اقدام کردند و همین امر موجب شده، قیمت خودرو در مسیر افزایش قرار گیرد. این فعال بازار خودرو عنوان کرد: در ماه اسفند بیش از ۷۰ درصد از فروش نمایشگاه داران و نمایندگی خودروسازان کم شد، بدین جهت با تغییر شرایط به نظر میرسد که در ماههای آینده تقاضا برای خرید خودرو سیر صعودی به خود بگیرد، از این رو توصیه میکنم که گروههای خودروسازی با سرعت بیشتری خودرو تولید کنند تا بازار خودرو مانند سال اخیر ملتهب نشود.
نمایشگاه داران خودرو ندارند
رصد بازار خودرو گویای آن است که در روز دوم رسمی بازگشایی نمایشگاهها و گروههای فروش خودرو، قیمت خودرو از ثبات خارج شده است و مردم برای خرید خودرو اقدام کردهاند. رشد قیمت در وضعیتی است که خیلی از نمایشگاه داران به میزان تقاضای موجود، خودرو در نمایشگاههای خود ندارند. گفته میشود، علت اصلی نبود خودرو در نمایشگاهها کاهش تولید گروههای خودروسازی است.
در اکثر نمایشگاههای خودرو، خودروهایی وجود داشت که سند آن بیش از سه بار چرخیده است. با این توضیح در نمایشگاهها سهم خودروهای کارکرده نسبت به خودروهای صفر کیلومتر خیلی بیشتر بود.
کدام خودروها گرانتر شد؟
سجاد احمدیان که در شرق تهران نمایشگاه خودرو دارد، میگوید: از نیمه دوم اسفند سال گذشته، اکثر نمایشگاههای خودرو با کمبود خودرو مواجه شدند و از آنجا که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد، کمبود خودرو در نمایشگاهها نمایان نشد، اگر در آن مقطع زمانی تقاضا برای خرید خودرو رشد پیدا میکرد، به طور قطع قیمت خودرو جهش مییافت و اکنون خودرویی با قیمت کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان نبود. وضعیت بازار خودرو نشان میدهد که خودروهای پژو ۲۰۶، پراید و تندر ۹۰ بیشترین افزایش قیمت را در سال جاری داشتند و قیمت دیگر خودروها هم به نسبت خودروهای یاد شده از ۳ درصد به بالا گران شده است، رشد قیمت خودروهای داخلی در وضعیتی است که خودروهای خارجی هم در مسیر افزایش قیمت قرار گرفتند.
خودروهای خارجی ۱۴ میلیون تومان گران شد
در بازار خودروهای خارجی که بعضاً کارکرده هستند، رونقی وجود نداشت، اما قیمتها به طور متوسط بین ۱۰ تا ۱۴ میلیون تومان در سال ۹۹ گران شده است. فروشندگان خودروهای خارجی می گویند: تا زمانی که واردات خودرو انجام نگیرد، قیمت خودروهای خارجی کاهش پیدا نخواهد کرد، از طرفی افزایش قیمت دلار هم موجب شده قیمت خودروهای خارجی ثابت نماند.
عرضه و تقاضا هماهنگ نیست
سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو، در خصوص قیمت خودروهای خارجی در سال جاری، گفت: قیمت خودروهای خارجی در سال جاری ۱۰ درصد گران شده و این گرانی با توجه به رشد قیمت خودروهای داخلی، طبیعی است.
او ادامه داد:عرضه و تقاضای خودرو در بازار هماهنگ نیست و همین امر موجب شده که قیمتها ثبات نداشته باشد، اگر گروههای خودروساز بتوانند تولید خود را بیشتر کنند، قیمتها بالا نمیرود.
رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو گفت: خرید و فروش خودرو در نمایشگاههای خودرو آغاز شده اما از آنجا که مرکز شماره گذاری خودرو تعطیل است، به طور قولنامهای معاملههای خودرو انجام میشود که در این مورد خریداران و فروشندگان نباید نگرانی داشته باشند.
وی در خصوص اینکه خودرو در نمایندگیها گرانتر است یا در نمایشگاههای خودرو، اظهارداشت: نمایندگیها پس از ۱۵ روز خودرو خریداری شده را به مردم تحویل میدهند، اما نمایشگاههای خودرو با دریافت وجه، خودرو را تحویل میدهند، از این رو طبیعی است که قیمت خودرو در نمایشگاههای خودرو تا حدودی گرانتر باشد.
دلالان وارد بازار خودرو شدند
محمدرضا فهیم، کارشناس بازار خودرو در خصوص حال و اوضاع بازار خودرو در سال ۹۹ گفت: شیوع ویروس کرونا تمام معادلات بازار خودرو را بهم ریخت. در روزهایی که انتظار میرفت مردم برای خرید خودرو اقدام کنند، به یکباره شاهد رکود این بازار بودیم. از طرفی پیش بینیها این بود که در سال جاری حداقل تا اوایل خردادماه بازار خودرو با هیچ التهابی مواجه نشود اما با فعالیت نمایندگیها و نمایشگاههای خودرو، قیمت خودرو بالا رفت. او ادامه داد: قیمت خودرو در حالی مسیر گرانی را طی میکند که تقاضا برای خرید خودرو در بازار افزایش پیدا نکرده است. اگر تقاضای اصلی وارد بازار شود، یقیناً قیمت خودرو جهش خواهد یافت، بدین جهت گروههای خودروسازی تا خردادماه فرصت دارند تولید محصولات خود را افزایش دهند. اگر تولید خودرو افزایش پیدا نکند، در آینده با هیچ ابزاری نمیتوان بازار خودرو را کنترل کرد. این کارشناس بازار خودرو گفت: تصور میکنم، تقاضایی که اکنون در بازار وجود دارد، تقاضای مردم نیست و کسانی دنبال خرید خودرو هستند که میخواهند از فروش خودرو، سود عایدشان شود.
حداقل ۲ هزار خودرو تولید خواهد شد
پیش از این مهدی صادقی نیارکی، سرپرست امور صنایع وزارت صمت گفته بود که گروههای خودروسازی در سال جاری روزانه بین ۲ تا ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو تولید خواهند کرد و با چنین تولیدی میتوان قیمت خودرو را ثابت نگه داشت. او عنوان کرده بود: تا پایان سال جاری گروههای خودروسازی یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید خواهند کرد که این عدد دست یافتنی است و به هیچ عنوان شعار نیست، در این میان مجموعههای قطعه سازی باید تلاش کنند تا در تأمین قطعه سطح همکاری خود را بالا ببرند.
روزنامه ایران
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد