کاهش قیمت خودرو در راه است؟
به عقیده کارشناسان عمدهترین دلایل آغاز آشفتگی بازار خودرو، محدودیت در عرضه از طرف گروههای خودروسازی، بازگشت دلالان به بازار و نبود نظارت دستگاههای ذیربط است؛ سه رأس یک مثلث که موجب شد بازار خودرو از حالت عادی خارج و در جاده بیثباتی حرکت کند.
در سال ۹۷ که به یکباره فنر قیمت خودرو در رفت، دنیا به کام دلالان شد و این بازار در کمتر از چند ماه به صورت سرسام آوری افزایش قیمت را تجربه کرد. این گرانیها دلایل گوناگونی داشت، از تأثیر تحریمها بر واردات مواد اولیه خودرو سازان و توزیع نامناسب خودرو تا روی آوردن سرمایههای مردمی و دلالان برای کسب سود از این بازار.
اما به عقیده کارشناسان عمدهترین دلایل شروع آشفتگی بازار خودرو، محدودیت در عرضه از طرف گروههای خودروسازی، بازگشت دلالان به بازار و نبود نظارت دستگاههای ذیربط است؛ سه رأس یک مثلث که موجب شد بازار خودرو از حالت عادی خارج و در جاده بیثباتی حرکت کند.
برنامه ۲ ساله دولت برای اصلاح صنعت خودرو
رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص صنعت خودرو میگوید: این صنعت مانند بخشهای دیگر اقتصاد، مشکلاتی دارد. شرایط کنونی خودرو درشان ملت ایران نیست، ولی نباید صنعت خودروسازی را تعطیل کرد.
رحمانی ادامه داد: اینگونه نیست که از صنعت خودرو حمایت ویژهای داشته باشیم بلکه این صنعت هم مثل دیگر صنایع است و ما وظیفه داریم از همه حوزهها حمایت کنیم تا تولید، رونق بگیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: طرح ساماندهی خودرو در حال انجام است و هدف ما اینست که از وضع موجود به وضعیتی برسیم که درشان ملت ایران باشد، ولی این امر به گذشت زمان نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه اکنون دو قیمت تمام شده برای خودرو یعنی قیمت محاسباتی و قیمت بازار داریم، اضافه کرد: به دلیل نوسانات حوزه کلان اقتصادی مثل ارز و جنبههای روانی، بعضی تقاضاها در این بازار برای حفظ ارزش پول به طور غیرواقعی ایجاد شده است.
رحمانی افزود: از ابتدای امسال تا کنون ۶ میلیون تقاضای خرید خودرو داشتیم در حالی که کل تولید خودرو، در سال، یک میلیون دستگاه است.
وی در خصوص نتایج قیمت گذاری خودرو بر مبنای ۵ درصد زیر حاشیه بازار گفت: خودرو از آبان تا اسفند پارسال تاکنون ۵ تا ۱۵ درصد کاهش قیمت داشت و از اسفند پارسال با موج دوم افزایش قیمت رو به رو شدیم، ولی اکنون این روند کاهشی شده است.
۲۰ هزار خودرو بزودی وارد بازار میشود
فرشاد مقیمی، معاون وزیر صمت در گفت و گویی، میزان اشتغال مستقیم در صنعت را ۳.۵ میلیون نفر اعلام کرد و گفت: هدف گذاری سالانه در زمینه صادرات و واردات منجر به افزایش تولید، ارتقا ظرفیت واحدهای جدید و توسعه اشتغال میشود.
وی از عرضه ۲۰ هزار خودرو باقی مانده در کف ۲ کارخانه بزرگ خودروسازی کشور در طول ۲ مرحله در روزهای آینده خبر داد.
مقیمی بیان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت بر تکمیل و کاهش محصولات ناقص متمرکز شده است. طبق برنامه ریزیهای انجام شده محصولات تولیدی باید به طور مستقیم قابلیت تجاری داشته باشند.
معاون وزیر صمت در خصوص آخرین وضع خودروهای دپو شده در پارکینگها بعلت نبود قطعات افزود: تولید انبوه بخشی از قطعات مورد نیاز این خودروها را به تولیدکنندگان داخلی سفارش دادهایم و قطعات الکترونیکی را وارد میکنیم.
مقیمی در پایان در خصوص امکان کاهش قیمت خودرو گفت: قیمت خودرو به عوامل متعدی بستگی دارد، ولی در وضعیت فعلی افزایش عرضه محصولات کف پارکینگها به روند کاهش قیمت خودرو کمک میکند.
تسریع تکمیل خودروهای ناقص
هاشم یکه زارع مدیرعامل شرکت صنعتی ایران خودرو در گفت و گویی، در مورد شرایط بازار خودرو گفت: تولید خودرو در گروههای داخلی رونق گرفته و با روندی که پیش رو است خودروسازان به زودی خودروهای معوق را در موعد معین تحویل خواهند داد.
یکه زارع با ذکر اینکه سیر تکمیل خودروهای ناقص در حال انجام است افزود: تا چند ماه آینده نواقص مختلف الکترونیکی خودروها رفع میشود و با توزیع آنها در بازار قطعاً شاهد کاهش قیمتها خواهیم بود به صورتی که دست دلالان هم از بازار کوتاه شود.
مدیرعامل شرکت صنعتی ایران خودرو ضمن تاکید بر مقدور نبودن داخلی سازی ۱۰۰ درصدی محصول در هیچ یک از خودروسازان جهانی، از مذاکره با برخی گروههای دانش بنیان و صنایع دفاع برای تولید قطعات با فن آوری بالا (های تک) خبر داد.
وی با اشاره به اینکه بدون اتکا به پژوی فرانسه از اوایل سال آینده خط تولید انبوه این خودرو به بهره برداری میرسد، یادآوری کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام گرفته، پس از طی مراحل تولید آزمایشی، این محصول در اوایل سال آینده با ظرفیت اولیه ۱۰ هزار دستگاه در سال به تولید انبوه خواهد رسید و در ادامه به ۱۰۰ هزار دستگاه و در نهایت سالانه ۲۵۰ هزار دستگاه افزایش خواهد یافت.
سازمان استاندارد قبول کند، خودروهای معیوب را تحویل میدهیم
محمدرضا نجفیمنش، رئیس انجمن صنایع همگن قطعهسازی گفت: یک خودرو از سه هزار و ۳۰۰ قطعه تشکیل شده است و اگر یک قطعه هم روی آن نباشد به عنوان خودروی معیوب شناخته میشود و قابل تحویل نیست.
وی افزود: برخی از این موارد در حیطه استاندارد خودرو است و اگر سازمان ملی استاندارد مجوز دهد که خودروها بدون قطعاتی که مربوط به ایمنی خودرو نمیشود در مرحله ترخیص قرار گیرند، قطعاً خودروسازان در کمترین زمان این اقدام را انجام خواهند داد.
نجفی منش گفت: مشکل اصلی خودروسازان و قطعه سازان، نقدینگی است که قرار بود بانک مرکزی تسهیلاتی به منظور جبران بدهی خودروسازان به قطعه سازان پرداخت کند، اما از ۱۱ هزار میلیارد تومانی که وعدهاش داده شد ۴ هزار میلیارد پرداخت کردند. مابقی قرار بود در قالب ارزی (یورو) پرداخت شود که حتی یک یورو هم پرداخت نشده است.
رئیس انجمن صنایع همگن قطعهسازی تصریح کرد: ۲۲ هزار میلیارد تومان بدهی خودروسازان به قطعه سازان است. خودروسازان به خاطر قیمتهای دستوری شورای رقابت طی سالهای اخیر ۱۴ هزار میلیارد تومان زیان متحمل شدند و طی این سالها دولت هیچ کمکی برای جبران این موضوع نکرد در حالی که تکلیف قانونی داریم که اگر دولت بر اساس قیمت گذاری دستوری منجر به زیانی شود باید آن را جبران کند.
تعادل در نظام عرضه و تقاضا با کاهش فاصله قیمتی بین کارخانه و بازار
مهدی احمدزاده، یکی از فعالان بازار خودرو، در گفت و گویی، با اشاره به لزوم ایجاد توازن در نظام عرضه و تقاضا گفت: تا زمانی که شاهد تعادل در این عرصه نباشیم نمیتوان نسبت به ایجاد آرامش در بازار خودرو به توفیق چندانی نائل شد.
وی افزود: البته نمیتوان این واقعیت را نادیده انگاشت که شرایط موجود نتیجه سیاست گذاریهای غلطی است که در سالیان اخیر در عرصه خودروسازی کشور انجام گرفته و تا زمانی که شاهد رویکرد صحیح، منطقی و هوشمندانهای در این حوزه نباشیم، رفع مشکلات حوزه خودروسازی مقطعی و کوتاه مدت است و پس از مدتی دوباره شاهد سر باز کردن این زخمها در صنعت مذکور خواهیم بود.
احمدزاده گفت: به هر ترتیب در وضعیت موجود، با کاهش فاصله قیمتی بین کارخانه و بازار، تقاضا هم منطقی خواهد شد و همین امر به حصول توازن در این بخش مننتهی میشود.
وی در خاتمه یادآوری کرد: با همه انتقاداتی که به حوزه خودروسازی کشور وارد است نباید این واقعیت را نادیده انگاشت که در صورت بروز بحران جدی و پایدار در این صنعت، خیلی از فرصتهای شغلی مرتبط با این حوزه نابود میشود و این عارضه در وضعیت کنونی اقتصادی کشور، مصائب سنگین و جبران ناپذیری را برای افراد و گروههای شاغل در صنعت خودروسازی (بصورت مستقیم و غیر مستقیم) در پی خواهد داشت.
باشگاه خبرنگاران
دلیل حضور مافیای ضد تولید ملی چیست؟
مردم در انتظار واقعی شدن قیمت خودرو هستند
دیدگاه بگذارید
3 دیدگاه ها برای "کاهش قیمت خودرو در راه است؟"
بزرگترین خیانت به خودمون و خونواده هامونه
نه امنیت داره
نه کیفیت داره
آلودهگی هوا هم درصد زیادش برای همین لگن های بی کیفیته
پول اضافه تو دهشکم بی پدرای از خدا بی خبر ریختنه
یعنی باید از شکم خودتو زن و بچت بزنی پراید ۷ میلیونیو با منت ۵۰ بدن بهمون
ای خدااااااااااااااااااااااااااااااا
سرنگون کن
امیدوارم تو این تحریمها شرکتهای دزد و کلاه بردار ایران گاری و خرپا مثل مردم ایران که به خاک سیاه نشستند نابود بشند
تا این شرکتهای دزد ایران گاری و خرپا هستند هیچ چیز ارزان نمیشه