احتکار لوازم یدکی و قطعات خودرو در انبارها
عضو کمیسیون صنایع و معادن گفت: در بازار لوازم یدکی تا اندازهای شاهد احتکار هستیم. لازم است که قطعهسازان محصولات خود را به طور مستقیم و از طریق اینترنت به بازار عرضه کنند.
محمدرضا منصوری، عضو کمیسیون صنایع و معادن در خصوص تأمین لوازم یدکی در بازار مطرح کرد: در مورد بازار لوازم یدکی خودرو میتوان گفت مقداری احتکار انجام میشود تا قطعات به بازار عرضه نشود و قیمتها بالارود. بخشی از این قضیه به مواردی بازمیگردد که افراد قطعات را در انبارها نگه داشتهاند و بخش دیگر هم مربوط به قطعهسازان است. سازندگان قطعه باید تولیدات خود را به مستقیماً به بازار عرضه کنند تا بازار با کمبود رو به رو نشود. قطعهسازان میتوانند بخشی از تولیدات خود را به بازار عرضه کنند چون پیش از این هم گروههای خودروسازی به طور انحصاری تأمین را برعهده داشند.
فروش اینترنتی توسط قطعه سازان
وی ادامه داد: اگر قطعهسازان بخواهند، میتوانند محصولات خود را به طور اینترنتی به فروش برسانند و عرضه را افزایش دهند. لازم به ذکر است، در بازار نوین هر تولیدکنندهای باید فروش اینترنتی را آغاز کند. بعضی از تولیدکنندگان این کار را انجام دادهاند ولی دیگر شرکتها هنوز با تکنولوژی نو آشنا نیستند و وارد عمل نشدهاند. این اتفاق در تمام دنیا در حال انجام شدن است و در صورتی که در ایران هم عملی شود تولیدکننده و مصرفکننده به راحتی به یکدیگر وصل خواهند شد.
وضعیت قیمت لوازم یدکی
منصوری در مورد قیمت لوازم یدکی خودروها و تشخیص قطعات اصلی اظهار کرد: قیمت دلار کاهش پیدا کرده ولی قیمت در بازار لوازم یدکی بالا رفته در نتیجه میتوان گفت همخوانی لازم وجود ندارد. این موارد به مدیریت بازار مربوط میشود؛ همانطور که خودروسازان در حال مدیریت بازار هستند. در خصوص خرید قطعات هم مردم باید با مکانیکها در خرید قطعه مشورت کنند و به راحتی امکان تشخیص وجود دارد. قطعات درجه ۱ و ۲ در تمام نقاط دنیا وجود دارد و با نشان دادن به خبرهها امکان تشخیص قطعه مناسب برای خودرو است. نظارت بیشتر به عهده وزارت صمت است و بازار به حدی گسترده است که کمتر به این مسائل توجه میشود. قیمت عامل تعیین کننده است و فرد میتواند جنس درجه ۱، ۲ یا ۳ را به کشور وارد کند. در صورتی که رقابت وجود داشته باشد مردم با خرید قطعه بی کیفیت تنها یک بار از آن فروشنده خرید میکنند.
واردات قطعه به کشور
منصوری در پایان گفت: هم اکنون تا حدودی مشکلات واردات قطعه وجود دارد البته مصرف خودرو در ایران بسیار بالا است. خودرو دائماً در خیابانها در حال رفت و آمد است و خیلی از کشورها که حتی جمعیت آنها ۲ الی ۳ برابر تهران هستند ولی خیابانهای آنها خلوت است؛ این موضوع به مدیریت حملونقل مربوط میشود. شاید بتوان گفت این میزان استفاده از خودرو شاید به ارزان بودن هزینه حمل و نقل یا تنبل شدن افراد ارتباط دارد. در نتیجه قطعات خودروها هم به صورت مکرر باید تعویض شود و هزینهها بالا میرود. میتوان گفت گران شدن قطعات شاید موجب شود که افراد سفرهای غیر ضروری را کاهش دهند.
گسترش نیوز
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد