میزان کاهش ارزبری داخلی سازی قطعات

یکشنبه 13 بهمن 98 ساعت 16:06
میزان کاهش ارزبری داخلی سازی قطعات

وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد با برگزاری ۹ میز ساخت داخل قطعات و تجهیزات صنایع گوناگون، تاکنون یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون یورو کاهش ارزبری محقق شده است.

نهضت ساخت داخل به عنوان مهمترین رویکرد محوری برنامه‌های وزارت صنعت، با هدف دستیابی به استقلال و خوداتکایی صنعتی، تقویت و توسعه اقتصاد دانش بنیان، عمق بخشی به ساخت داخل با هدف تغییر رویکرد صنعتی کشور از مونتاژ به نوآوری، بسترسازی برای تقویت و توسعه درون زایی و برون‌گرایی در بخش‌های تولیدی، مدیریت واردات و هدایت به سمت نیازهای اساسی کشور، فعال‌سازی و به‌کارگیری ظرفیت‌های کشور در بخش‌های پژوهشی، طراحی، مدیریت پروژه و تولیدی پیگیری می‌شود.

از مجموع کاهش ارزبری یاد شده، ۲۷۵ میلیون یورو سهم خودرو و موتورسیکلت، ۱۱۸ میلیون یورو سهم مخابرات، برق و الکترونیک، ۶۸۰ میلیون یورو سهم صنعت فولاد و مس و ۹۲ میلیون یورو سهم تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی بوده است.

در این ۹ میز بیش از ۲۰۰ قطعه و تجهیزات تولید خواهد شد که سهم خودرو و موتورسیکلت ۹۹ قطعه، پتروشیمی ۱۶، برق و الکترونیک ۵۴، مس ۱۸ و صنعت فولاد پنج محصول و یک خط تولید خواهد بود.

همچنین ممنوعیت ثبت سفارش هزار و ۵۲۲ قلم کالای غیرضروری از اواسط سال ۹۷ به منظور مدیریت واردات اعمال شد.

افزایش ۷۵ درصدی عمق ساخت داخل نیروگاه‌ها و ۶۰ درصدی فولاد

از طرف دیگر ارتقای عمق ساخت داخل طرح‌های تکرارپذیر مانند پتروشیمی، فولاد و نیروگاه در دو سال اخیر، منجر به افزایش دست‌کم ۱۵ درصد عمق ساخته داخل در برخی حوزه‌ها شد.

بر این اساس عمق ساخت داخل در حوزه نیروگاه به ۷۵ درصد، پتروشیمی ۶۵ درصد و فولاد ۶۰ درصد رسیده است.

آماده سازی زیرساخت‌های لازم برای اجرای طرح توسعه پوشاک در مناطق روستایی با ۱۸ زیر پروژه در پنج استان گیلان، همدان، اردبیل، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه هم به انجام رسید.

در همین راستا، فهرست تکمیلی ممنوعیت خرید کالاهای خارجی دارای مشابه تولید داخل برای حمایت از تولید داخلی تدوین و ابلاغ شد.

همچنین فهرست کالایی توانمندی‌های ساخت داخل برای نخریدن کالاهای وارداتی مشابه ساخت داخل توسط ارگان‌های دولتی به‌روزرسانی و تکمیل و اولویت‌های سرمایه‌گذاری مشخص شد.

راه اندازی سامانه ثبت توانمندی و اعلام نیاز بنگاه‌های اقتصادی موسوم به «توانیران» هم از دیگر اقدام‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه حمایت از داخلی سازی و خودکفایی در راستای قطع وابستگی‌ها بود.

در همین راستا، نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید با هدف داخلی‌سازی نیازهای صنایع کشور از جمله صنایع خودرو و قطعات، صنایع معدنی، مخابرات، نفت و گاز و پتروشیمی، لوازم خانگی و صنایع دریایی برگزار شد که در حاشیه برگزاری اولین نمایشگاه ساخت داخل ۲۰۲ تفاهم‌نامه همکاری بین تأمین کنندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان منعقد شد.

همزمان با برگزاری میزهای ساخت داخل، در جهت به‌هم‌رسانی نیازمندی‌ها و توانمندی‌ها، نمایشگاه‌های ساخت داخل هم برگزار شده است که از آن جمله می‌توان به نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید در تهران، گیلان، فارس و همچنین نمایشگاه تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت ریلی و نمایشگاه نوآوری و فناوری «ربع رشیدی» در آذربایجان شرقی اشاره کرد.

عصر خودرو

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar