قیمت جدید احتمالی خودروهای پر تیراژ داخلی + جدول
طبق توافق انجام گرفته بین سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، خودروسازان و قطعهسازها، قیمت خودروهای داخلی به طور میانگین، ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت.
بنابر اخبار موثق و به گفته منابع آگاه، در آخرین نشست مربوط به تعیین فرمول قیمتگذاری خودرو که سازمان حمایت میزبانی آن را بر عهده داشته است، مقرر شده نرخ کارخانهای خودروهای تولید داخل حداقل ۵۰ و حداکثر ۱۳۰ درصد بالا برود. با این حساب، قیمت خودروها به طور میانگین نزدیک به ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت و به احتمال زیاد، لیست قیمتها هم در طول این هفته یا نهایتاً هفته آینده، اعلام و ابلاغ خواهد شد. اعلام و ابلاغ قیمتها البته توسط ستاد تنظیم بازار انجام خواهد شد، به طوری که این ستاد، طبق اختیاراتش میتواند در لیست ارسالی از طرف سازمان حمایت، دخل و تصرف انجام دهد.
موضوع تغییر روش قیمتگذاری خودرو هفتههاست از طرف دولت و زنجیره خودروسازی کشور دنبال میشود و مطابق با تصمیم اتخاذ شده در ستاد هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار مسوول تعیین قیمت هستند. افزایش هزینههای تولید ناشی از صعود نرخ ارز و رشد قیمت مواد اولیه و همچنین تحریمها، زنجیره خودروسازی کشور را گرفتار بحران نقدینگی کرد و از همین رو خودروسازان و قطعهسازان از مدتها پیش خواستار جبران هزینههای تولید از ناحیه افزایش قیمت شدند. در نهایت هم دولت تغییر روش قیمتگذاری را پذیرفت تا راه تنفس زنجیره خودروسازی کشور به تدریج باز شود.
بر این اساس، قیمت گذاری خودروهای بالای ۴۵ میلیون تومان به نوعی آزاد بوده و خودروسازان میتوانند خود نسبت به تعیین قیمت این دسته از محصولات اقدام کنند. در خصوص خودروهای کمتر از ۴۵ میلیونی هم مقرر شده سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار نسبت به کشف قیمت و ابلاغ نرخهای جدید اقدام کنند. پیگیریها نشان میدهد سازمان حمایت، خودروسازان و قطعهسازان در نهایت بر سر افزایش میانگین ۷۰ درصدی قیمت خودروها توافق کردهاند. این در وضعیتی است که هنوز خوان آخر یعنی موافقت ستاد تنظیم بازار با قیمتهای جدید، باقی مانده و باید منتظر ماند و دید این ستاد نرخهای جدید را میپذیرد یا لیست مربوطه را بابت اصلاح، به سازمان حمایت عودت خواهد داد.
با فرض اینکه ستاد تنظیم بازار هم فرمول جدید قیمتگذاری را بپذیرد و قیمت خودروها بین ۵۰ تا ۱۳۰ درصد (میانگین ۷۰ درصد) بالا برود، کف قیمت در کارخانه به حدود ۳۵ میلیون تومان خواهد رسید. بنابر گفته قطعه سازان، سازمان حمایت رشد ۱۵۱ درصدی هزینه تولید قطعات (ناشی از صعود نرخ ارز و رشد قیمت مواد اولیه) را پذیرفته است. با در نظر گرفتن رقم ۱۵۱ درصد و اینکه سهم قطعات در یک خودرو نزدیک به ۸۰ درصد لحاظ میشود، میتوان به قیمتهای احتمالی خودروهای زیر ۴۵ میلیون تومان نزدیک شد.
البته با توجه به اینکه سازمان حمایت، افزایش قیمتهای متفاوتی را برای خودروهای داخلی در نظر گرفته و تنها حداقل و حداکثر آن معلوم است، نمیتوان فعلاً به اعداد دقیق دست یافت. با این حال با توجه به سیاستهای دولت، میتوان فرض گرفت خودروهای پرتیراژ و پر فروش که سطح قیمت آنها به کم درآمدها نزدیک است، حداقل افزایش قیمت را داشته باشند. طبق این فرضیه، هرچه خودرو کم تیراژتر و دارای قیمتی بالاتر باشد درصد افزایش قیمت آن بالا خواهد رفت.
به عنوان مثال، پراید ۱۳۱ که هم اکنون قیمتی نزدیک به ۲۳ میلیون تومان در کارخانه دارد، احتمالاً مشمول افزایش قیمت ۵۰ درصدی خواهد شد و این یعنی قیمت آن به ۳۴ میلیون ۵۰۰ هزار تومان میرسد. هم اکنون قیمت پراید ۱۳۱ در بازار نزدیک به ۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و بنابراین افزایش ۵۰ درصدی، فاصله قیمت کارخانه و بازار آن را از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فعلی به یک میلیون تومان کاهش میدهد.
به جز پراید ولی دیگر خودرویی که احتمالاً مشمول حداقل افزایش قیمت خواهد شد، پژو ۴۰۵ است که هم اکنون نزدیک به ۳۳ میلیون تومان در کارخانه و ۵۷ میلیون تومان در بازار به فروش میرسد. بنابراین با فرض افزایش ۵۰ درصدی، قیمت پژو ۴۰۵ در کارخانه به ۴۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد رسید و فاصله قیمت کارخانه و بازار آن روی عدد ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد ایستاد.
در میان دیگر خودروهای زیر ۴۵ میلیونی، پژو ۲۰۶ به احتمال زیاد بیش از ۵۰ درصد افزایش قیمت خواهد داشت. اگر همان عدد میانگین ۷۰ درصدی را برای ۲۰۶ لحاظ کنیم، قیمت تیپ ۲ این محصول در کارخانه به بیش از ۶۱ میلیون تومان خواهد رسید. همچنین تیپ ۵ پژو ۲۰۶ هم پس از اعمال افزایش قیمت ۷۰ درصدی احتمالی، قیمتی مساوی با ۷۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در کارخانه خواهد داشت؛ در نتیجه، فاصله قیمت کارخانه و بازار پژو ۲۰۶ بسیار کاهش خواهد یافت. از طرف دیگر، تیبا هم احتمالاً با افزایش قیمتی بالاتر از نرخ حداقل، رو به رو میشود. این محصول در مدل معمولی خود ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان (در کارخانه) قیمت دارد و اگر فرض کنیم عددی بین نرخ حداقل و نرخ میانگین به قیمت آن اضافه شود (مثلاً ۶۰ درصد)، این خودرو تبدیل به محصولی ۴۴ میلیون تومانی خواهد شد. تیبا ۲ هم که هم اکنون نزدیک به ۳۱ میلیون تومان قیمت دارد، با فرض افزایش ۶۰ درصدی، قیمت آن در کارخانه به حدود ۵۰ میلیون تومان خواهد رسید.
ولی در خصوص پژو پارس معمولی هم به عنوان خودرویی زیر ۴۵ میلیون تومان، احتمالاً افزایش قیمتی بیش از ۵۰ درصد (شاید میانگین ۷۰ درصدی) لحاظ خواهد شد، پس این محصول قیمتی نزدیک به ۶۹ میلیون تومان در کارخانه خواهد داشت. در خصوص سمند هم اگر فرض را بر افزایش ۷۰ درصدی بگذاریم، قیمت این محصول در مدل EF7 به بیش از ۵۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد رسید.
شرایط قیمت گذاری ولی در خصوص تندر ۹۰ به احتمال زیاد با سایر زیر ۴۵ میلیونیها فرق خواهد داشت، چون این خودرو از قطعات خارجی بیشتری بهره میبرد و ارزبری آن بالاتر است. با این حال اگر فرض را بالاتر از عدد میانگین (مثلاً رشد ۸۰ درصدی) قرار دهیم، با یک حساب سرانگشتی معلوم میشود قیمت تندر E2 در کارخانه به حدود ۸۰ میلیون تومان خواهد رسید. داستان در خصوص دیگر اعضای خانواده آل ۹۰ متفاوت است، چه آنکه آنها با توجه به قیمت بالای ۴۵ میلیون تومانشان، توسط خودروسازان و احتمالاً در حاشیه بازار قیمتگذاری خواهند شد.
دنیای اقتصاد
دیدگاه بگذارید
2 دیدگاه ها برای "قیمت جدید احتمالی خودروهای پر تیراژ داخلی + جدول"
حاشیه بازار یا ۵ درصد زیر قیمت بازار که کمتر از این مقدار افزایشها میشه!
البته همه اینها حدس و گمانه نویسنده این مطلب بوده و احتمالا حالش زیاد خوش نبوده!
ایران خودرو وسایپاتاکنون بلدبودن سرمردم کلاه بگذارن وبصورت پیش فروش خودروهای خودرا به مردم قالب کننداین وزیرصنعت ومعدن که خاک عالم برسرش هیچی حالیش نیست بازهم شریعتمداری بهتربودپس بااین وضع انصراف بدیم وپول مون راپس بگیریم بهتره به همون ماشین قراضه مون اکتفا می کنیم واقعا جای تاسف داردبرای دولت بی تدبیروامید،اون ازگرانی ها،این ازافزایش بی رویه خودرو و….