مراقب انفجار اسپریها در داخل خودرو باشید
روزانه هشدارهای زیادی در مورد گرمای داخل خودروها زیر نور آفتاب دست به دست میشود و به خصوص یکی از توصیههای ایمنی که مورد تاکید قرار میگیرد، پرهیز از قراردادن اسپریها، فندک و دیگر وسایلی از این قبیل در درون خودروهای پارک شده در آفتاب تابستانی است.
تابستان و گرمای آن میتواند حادثه ساز باشد، به این معنا که توجه به وضعیت جوی و محیطی در این فصل از اهمیت زیادی برخوردار است تا بتوان حوادث غیرمترقبه و تاثیرگذار را به حداقل رساند. یکی از موارد قابل اهمیت، رعایت شروط عقل در مورد فیزیک گازها در گرمای تابستان است.
آن چیز که از فیزیک آتش بر همگان مبرهن است سه رکن اصلی اکسیژن، ماده قابل اشتعال و انرژی فعال سازی اولیه برای ایجاد انفجار و آتش کفایت میکند، از این رو توجه به قرار گیری این سه عنصر در کنار هم، میتواند از حوادث خطرآفرین پیشگیری کند.
مدتی است که در فضای مجازی، هشدارهایی در مورد گرمای داخل خودروها زیر نور آفتاب دست به دست میشود و به خصوص یکی از توصیههای ایمنی که مورد تاکید قرار میگیرد پرهیز از قراردادن اسپریها، فندک و دیگر وسایلی از این قبیل است.
به نقل از سخنگو سازمان آتشنشانی اصفهان، واضح است که در گرما و تابش مستقیم نور خورشید که گرما تلقی میشود، مایعات داخل محفظهها که مواد سوختنی محسوب میشوند، گرم شده و در حضور اکسیژن و گرما، امکان انفجار در خودرو وجود دارد.
فرهاد کاوه آهنگران اظهار کرد: امکان انفجار اسپریها و فندک در مقابل تابش نور مستقیم خورشید وجود دارد، البته اگر ظروف این اجسام از استاندارد کافی برخوردار باشد، احتمال انفجار این اجسام کم است و شخصاً شاهد این صحنه نبودم، ولی اخیراً عکسی دال بر رخداد این حادثه در فضای مجازی منتشر شده است.
وی گفت: هرنوع ماده قابل اشتعال نباید در معرض گرما و به ویژه نور خورشید قرار گیرد. البته انفجار اسپری با محفظه استاندارد به ندرت رخ میدهد، ولی یکی از موارد خطرناک دیگر، علاوه بر این اقلام استفاده از خود اسپریهای حاوی مواد شمیایی در داخل خودرو است.
رئیس اداره ارتباطات آتشنشانی اصفهان ادامه داد: برخی برای براقی سطوح داخل خودرو، خوشبوسازی و ضدعفونی کردن، از اسپری استفاده میکنند. مواد داخل این اسپریها به خاطر وجود الکل، قابل اشتعال هستند و حتماً باید از گرما دور بمانند.
وی گفت: افراد از اسپریها استفاده میکنند و با خروج گاز از محفظه، حجم زیادی از مواد را که از حالت مولکولی مایع به چندصد برابر مولکول گاز شیمیایی قابل اشتعال تبدیل شدهاند، فضای خودرو را پر میکنند و با ایجاد گرما، به عنوان مثال با روشن کردن سیگار، انفجار رخ میدهد.
کاوه آهنگران افزود: مخازن گاز در صندوق خودروهای دوگانه سوز، از استاندارد کافی برای گرمای تابستان و گرمایی بیشتر برخوردار هستند، ولی بعضاً در مناطقی، نزدیک به استاندارد رعایت نمیشود و به کرات شاهد انفجار و ترکیدن این مخازن هستیم. پس جایی برای نگرانی در مورد مخازن با بدنه و جوشهای استاندارد تعبیه شده در صندوقهای خودرو وجود ندارد.
ایسنا
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد