نبود همدلی در صنعت خودرو و قطعه سازی
صنعت خودرو و قطعهسازی بیش از آنکه از تحریمها زیان ببیند از نبود همدلی و افتراق بین فعالان این حوزه ضربه میخورد.
حمیدرضا صمدی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ رایزکو در جلسه خبری با اعلام این موضوع گفت: این روزها وضعیت به طوری پیش میرود که بیشتر انرژی شرکتها بهجای اینکه برای دور زدن تحریمها یافت راهحلهای مناسب برای برونرفت از مشکلات صرف شود به دفع مشکلات داخلی و پیدا کردن راح حلی برای مقابله با بعضی اقدامات نسنجیده همکاران میگذرد.
او با اشاره به اینکه بعد حدود ۶۰ سال همچنان در صنعت خودرو مونتاژکار هستیم گفت: بیان مشکلات در خارج از صنعت و کشاندن آن با رسانهها باعث شده است بخش زیادی از انرژی شرکتها هدر شود این در حالی است که اگر مشکلاتمان را مثل یک خانواده درون خودمان رفع میکردیم در حال حاضر مثل کشورهایی نظیر ترکیه و کره یک خودروساز واقعی بودیم.
صمدی همچنین در جواب به سؤالی در خصوص اینکه آیا در این وضعیت و باوجوداینکه دولت دست از مدیریت خودروسازان برنمیدارد میتوان به خصوصیسازی خودروسازان امید داشت گفت: بههرحال واگذاری سهام میتواند شروع یکراه صحیح باشد ولی اینطور که از وضعیت برمیآید ارادهای برای آن وجود ندارد. ولی نکته جالب اینکه بعد واگذاری پیشین سهام ایران خودرو بعضی قطعه سازان به ارسال نامه به شورای رقابت عنوان کردهاند که طبق قانون قطعه ساز نمیتواند سهام یک شرکت خودروسازی را بخرد؛ ولی امروز همان قطعه سازان با ایجاد یک کنسرسیوم برای خرید سهام ایران خودرو پیشقدم شدهاند. مگر غیرقانونی نبود؟
او در ادامه گفت: اگر در همان زمان اعلام واگذاری خودروسازان دولت تکلیف فعالان این حوزه را نسبت به واگذار نشدن این ۲ خودروساز روشن میکرد بدون شک در حال حاضر شاهد فعالیت یک قطب بزرگ خودروسازی خصوصی در کنار ایران خودرو و سایپا بودیم.
رئیس هیأت مدیره هلدینگ رایزکو در خصوص مشکلاتی که تحریم آمریکا برای این صنعت ایجاد کرده است با اشاره به اینکه کسانی که از تاریخ درس نگیرند محکومبه تکرار آن با مکافات بیشتر هستند گفت: تحریمهای دور پیشین خیلی جدیتر از این تحریمهای اخیر بود. در آن زمان دنیا ما را تحریم کرده ولی اکنون تنها یک کشور نسبت به تحریم اقدام کرده است و چهبسا اگر از تحریم قبلی درس میگرفتیم مقابله با تحریمهای آمریکا کار خیلی سختی نبود.
او همچنین با اشاره به اینکه آمریکا به خاطر ارزشافزوده بالای این صنعت نسبت به تحریم آن اقدام کرده است گفت: آمریکا با هوشمندی صنعت خودرو را به خاطر ارزشافزوده بالای آن تحریم کرده است، ولی در مقابل ما در کشورمان بهجای اینکه به دنبال راهحل مشترک برای مقابله با آن تحریمها باشیم آب را به آسیابشان میریزم و با افشای مدارک محرمانه دولتی راه را برای هموطنانمان سختتر میکنیم. آیا این چیزی جز مافیای ضد تولید است؟
صمدی در بخش دیگری در خصوص خودروهای ناقص تولیدشده سوی خودروسازان هم گفت: هم اکنون هر یک از خودروسازان ۱۰۰ هزار خودرو کف کارخانهدارند و این سرمایه بزرگی است که در صنعت خوابیده، درحالیکه آنها مدام از این بانک به آن بانک برای دریافت منابع مالی، التماس میکنند تا تولید را ادامه دهند. اکنون قطعه ساز و خودروساز باید خواهش و تمنا کنند تا بانک تصمیم بگیرد که به صنعت کشور تسهیلات دهد، درحالیکه طبق ترازنامه بانکها، آنها باید سهم صنعت در وامدهیهای خود را در تراز تجاری به ۴۰ درصد برسانند.
او ادامه داد: اگر هر خودروی ناقص کف کارخانه را بهطور متوسط ۵۰ میلیون تومان در نظر بگیریم، در حال حاضر ده هزار میلیارد تومان از سرمایه خودروسازان کف کارخانه خاک میخورد درحالیکه میتوان باتدبیر این مشکل را حل کرد؛ این در وضعیتی است که صنعت قطعهسازی به یک مسابقه تبدیلشده است که در آن رقابتهای منفی موج میزند و البته انتهایی هم برای چنین شرایطی دیده نشده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر باید به فکر حفظ اشتغال و عدد ثابت تولید باشیم؛ بههرحال تحریمها از جاده مخصوص آغاز شده؛ چون که بزرگترین میزان اشتغال در این منطقه به چشم میخورد؛ پس اکنون زمان آن نیست که دنبال مقصر بگردیم و باید دستبهدست هم دهیم تا مشکلات حل شوند.
عصر خودرو
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد