پتانسیل بالای همکاری چین و ایران در حوزه خودروسازی

سه شنبه 14 آبان 98 ساعت 10:37
پتانسیل بالای همکاری چین و ایران در حوزه خودروسازی

وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در آیین گشایش دومین نمایشگاه واردات شانگهای و دیدار و گفت و گو با مقامات چین به این کشور سفر کرده است گفت: اگر شرکت‌های چینی، منافع ایران را تأمین کنند ترجیح می‌دهیم در زمینه‌های گوناگون از جمله صنعت خودرو سازی که ظرفیت بالایی هم برای همکاری دارد با چینی‌ها کار کنیم.

«رضا رحمانی» وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز دوشنبه در رأس هیاتی بلند پایه به منظور دیدار و گفت و گو با مقامات چین و همچنین شرکت در دومین نمایشگاه واردات شانگهای وارد این شهر در جنوب شرق چین شد.

دومین نمایشگاه بین المللی واردات چین با مشارکت ۱۵۰ کشور از سراسر جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران از فردا ۱۴ آبان سال جاری با حضور «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین در شانگهای آغازبکار می‌کند.

«رضا رحمانی» روز دوشنبه در حاشیه سفر به شانگهای در گفت و گو با رادیو بین المللی چین در خصوص همکاری دو کشور در زمینه‌های گوناگون گفت: این کار را در بعضی حوزه‌ها شروع کرده‌ایم توصیه ما به بعضی سرمایه گذاران ایرانی از جمله در صنعت خودرو این بوده است که ذهنیت قدیمی و نادرست کیفیت پایین کالای چینی را کنار گذاشته و به همکاری با شرکت‌های تولید کننده با کیفیت چینی جدی‌تر نگاه کنند.

او گفت: ما در شرایط جدید می‌توانیم در خودروسازی، دارو، نفت و گاز و پتروشیمی، مخابرات و لوازم خانگی هوشمند، همچنین احداث راه آهن پرسرعت و موارد دیگر همکاری کنیم و دو کشور ظرفیت‌های کم نظیری از این لحاظ دارند.

وی در ادامه به اهمیت نمایشگاه واردات شانگهای پرداخت و گفت: این نمایشگاه حرکت اقتصادی جدیدی از طرف چین است و ما از این فرصت استقبال کرده‌ایم.

او گفت: ما به رابطه برد برد بین دو طرف نگاه می‌کنیم و در حوزه‌های نفت و پتروشیمی و برخی موارد دیگر در ایران پتانسیل‌هایی داریم در کنار این پتانسیل‌ها بعضی اقلام سنتی از قبیل فرش و زعفران هم هست که اگر بتوانیم تجارت سنتی را با همکاری‌های جدید مثلاً در ظرفیت‌های خودروسازی تلفیق کنیم، چین می‌تواند جانشین برخی کمپانی‌های خارجی در ایران شود که سالیان سال است در ایران حضور دارند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) جمهوری اسلامی ایران گفت: در صورتی که شرکت‌های چینی منافع ایران را تأمین کنند، آن‌ها می‌توانند جانشین برخی کمپانی‌های خارجی در ایران شوند که سالیان سال حضور داشته‌اند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت: نقش چین در زمینه اقتصاد و تجارت با ایران به تنهایی فراتر از کشورهای اوراسیا است چین هم از نظر ظرفیت‌های جمعیتی و پتانسیل‌های اقتصادی و هم از نظر صادرات و واردات و همکاری‌های فناوری با جمهوری اسلامی ایران، نقش بسیار متفاوت و منحصر بفردی دارد.

او گفت: جمهوری اسلامی هم به روابط خود با چین به شکل درازمدت و راهبردی نگاه می‌کند تاکید و اراده مسئولان کشور اعم از مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری،  این است که هیچ محدودیتی در گسترش روابط با چین نداشته باشیم.

رحمانی افزود: رابطه تاریخی و همکاری‌های صنعتی و تجاری دو کشور هم اکنون هم قابل ملاحظه است هم چین هم ایران کشورهای در حال توسعه و گسترش هستند ایران در حال تبدیل به یک کشور نوظهور صنعتی و اقتصادی پرظرفیت است.

وی ادامه داد: ضروری است سرمایه گذاری‌های بین دو کشور افزایش پیدا کند ما در وزارت صنعت، معدن و تجارت برای چین پرونده جداگانه‌ای باز کرده‌ایم و به این کشور نگاه ویژه‌ای داریم ما بنا به دعوت مقامات چینی در این نمایشگاه شرکت کرده‌ایم و امیدواریم بازرگانان و تجار ایرانی و چینی از این طریق بیشتر با یکدیگر آشنا شوند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایراندر ادامه در مورد طرح «یک کمربند - یک جاده» هم گفت: ما در همکاری در زمینه پیشنهاد یک کمربند یک جاده با طرف چین طرح راه اندازی شهرک مشترک داریم که منطقه‌ای به وسعت دو هزار هکتار برای این کار اختصاص داده‌ایم.

رحمانی گفت: ایران به خاطر موقعیت جغرافیای خود می‌تواند به عنوان محل همرسی و انشعاب راه‌های ارتباطی گوناگون تجاری و اقتصادی بین آسیای مرکزی، هند، اروپا و قاره افریقا باشد اراده سیاسی و شرایط دو کشور هم موجود و مساعد است و مهم این است که این ظرفیت‌ها فعال شود دولت‌ها بسترسازی می‌کنند و مردم هستند که باید وارد صحنه شوند و نقش خود را ایفا کنند.

ایرنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar