پژو و رنو با چشمهای گریان ایران را ترک کردند
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران و فرانسه گفت: حتی رنو برنامه افزایش سرمایهگذاری تا یک میلیارد دلار را ارائه کرده بود ولی وضعیتی که آمریکا به وجود آورد موجب شد که این شرکتها مجبور به ترک ایران شوند.
محمدرضا نجفی منش عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران و فرانسه در مورد خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری فرانسه و گسترش تجارت بین دو کشور در سایه این خط اعتباری گفت:با توجه به اینکه ما اتاق مشترک هستیم ولی دولت هیچ زمانی با ما مشورت نکرده ونظر ما را نخواسته است بنابراین این بحث اصلاً در اتاق مطرح نیست.
وی ادامه داد: به طور کلی نظر اکثریت فعالان اقتصادی این است که ما نمیتوانیم اطراف خودمان حصار بکشیم و بگوییم با دنیا کاری نداریم و هر آنجا که عزت و احترام ما حفظ شود باید ارتباط داشته باشیم.
وی با اشاره به سرمایه گذاری کمپانیهای فرانسوی در ایران گفت: پس از برجام کمپانیهای بسیاری از فرانسه به ایران آمدند و آغاز به سرمایه گذاری مستقیم کردند که شاخص آنها پژو و رنو بودند. حتی رنو برنامه افزایش سرمایه گذاری تا یک میلیارد دلار را ارائه کرده بود ولی وضعیتی که آمریکا به وجود آورد موجب شد که این کمپانیها مجبور به ترک ایران شوند. در حالیکه برخی فکر میکردند خوشی زیر دل آنها زده ولی همین الان این شرکتها با چمدان پر از دلار پشت درب ایستادهاند و به محض اینکه وضعیت برای حضور آنها فراهم و راه باز شود به ایران خواهند آمد. پس نباید خروج آنها را به حساب بد عهدی گذاشت.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: باید با واقعیتها کنار آمد، سهم ایران از تجارت جهانی کمتر از یک درصد و سهم آمریکا بیش از ۲۰ درصد است و همچنین کشورهای زیادی به طور مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر تصمیمات این کشور هستند پس باید منطقی به این موضوع نگاه کرد ما نباید فراموش کنیم که این شرکتها با اراده خودشان در ایران سرمایه گذاری کردند ولی بدون اراده از کشور رفتند. ما حتی در شرع هم داریم که اگر اجبار در بین باشد میتوان بر خلاف تعهد عمل کرد این شرکتها اصطلاحاً با چشمی گریان و دلی پر خون از ایران رفتند حتی رنو هنوز دفتر خود در تهران را فعال نگه داشته است.
وی با اشاره به مصاحبه وزیر صمت و اظهارات وی مبنی بر اینکه رنو و پژو دیگر جایگاهی در ایران ندارند، گفت: به نظر من نباید این اندازه تند با آنها برخورد کرد و باید همه جوانب را سنجید. من این عقیده را دارم که جناب رحمانی قلبا با این برخورد موافق نیست.
وی در مورد آخرین وضعیت تجارت با فرانسه گفت: هنوز هیچ گشایشی در تجارت بین دو کشور به وجود نیامده است و تحت تأثیر تحریمها هستیم.
ایلنا
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد