گاز سوز کردن پراید چقدر هزینه دارد؟
رییس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور گفت: قیمت مخازن CNG با توجه به افزایش تقاضا به شدت بالا رفته است.
محسن جوهری رییس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور در خصوص وضعیت قیمت مخازن اظهار کرد: متاسفانه با توجه به این که تقاضا بیشتر از عرضه مخازن CNG در بازار است، قیمتها به شدت بالا رفته است. لازم به ذکر است هم اکنون برای گازسوز کردن خودروها مردم میتوانند به سامانه IRNGV.ir مراجعه کنند و پس از آن اطلاع رسانیهای لازم انجام میشود. این نکته را باید گفت که در کشور ۱۰ سازنده مخزن داریم که تنها ۲ شرکت فعال هستند و ظرفیت تولید آنها به شدت محدود است. شرکتهای کیتساز هم همین روند را دارند و باید از آنها حمایت شود تا بتوانند مواد اولیه خود را وارد کنند.
وی در خصوص هزینه تبدیل خودرو به نوع دوگانهسوز گفت: هزینه گازسوز کردن به نوع خودرو بستگی زیادی ندارد و مورد مهم در این بین حجم مخزن است. به عنوان مثال میتوان برای خودرویی مثل پراید از مخزن ۶۰ لیتری استفاده کرد و برای دیگر خودروها این حجم متفاوت است. از لحاظ هزینه گازسوز کردن برای خودرویی مثل پراید، قیمت تقریبی ۴ میلیون تومان اعلام شده است. این نکته را باید گفت که قیمت مخزن ۶۰ لیتری قبل از سهمیه بندی بنزین نزدیک به ۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان بود در حالی که الان به نزدیک به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است. مخزن ۱۰۰ لیتری هم که ۱ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان بود حال قیمت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی را شاهد است.
جوهری ادامه داد: لازم به ذکر است، عمر مخازن سیانجی بین ۱۵ الی ۲۰ سال است. ما با یک سری مخازن مواجه هستیم که پیش از آن روی خودروهای دیگری نصب بوده و از شرایط نگهداری آنها اطلاعاتی نداریم. این مخازن در کارگاههای زیرپلهای و غیر مجاز روی خودروها نصب میشود و جایگاهها هم نمیتوانند از سوخت گیری آنها جلوگیری کنند. معضلی که در کشور داریم بحث بازرسی این نوع مخازن است البته وزارت صمت نیز تا اندازهای در این قضیه مقصر بوده است. بازرسی خودروهای گازسوز غیر کارخانهای از سال پیش در کشور متوقف شده و مشکلی که داریم این است که خودروهای ذکر شده باید از لحاظ سلامت بررسی شوند.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور در خصوص آمار خودروهای تبدیل شده به نوع گازسوز اظهار کرد: تقریباً ۹۱۸ هزار دستگاه توسط وزارت نفت به نمونههای گازسوز تبدیل شدهاند و آمار دیگر خودروهایی که به صورتهای گوناگون گازسوز شدهاند مشخص نیست. از لحاظ آمار غیر رسمی به نظر میرسد که این تعداد به ۱ الی ۲ میلیون دستگاه هم برسد.
جوهری در پاسخ به سوالی در خصوص کاهش عمر موتور پس از تبدیل به نوع دوگانهسوز گفت: اگر موتور خودرو پایه گازسوز داشته باشد زمانی که از CNG استفاده میشود هیچگونه مشکلی به وجود نمیآید و حداقل افت راندمان را خواهیم داشت چون موتور بر اساس سوخت گاز طراحی شده است. اما زمانی که موتور خودروی بنزینی که محفظه احتراق آن بر اساس همین سوخت طراحی شده را به گازسوز تبدیل میکنیم در این حالت مقداری افت راندمان و استهلاک داریم.
گسترش نیوز
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد