دردسرهای طرح فاصله گذاری برای مکانیکها
در روزهای اخیر تماسهای متعدد مردمی مبنی بر بسته بودن واحدهای عرضه کننده لوازم یدکی واصل شد؛ این در حالی است که تعمیرگاههای خودرو باز هستند ولی در عمل به خاطر بسته بودن واحدهای عرضه لوازم یدکی قادر به ارائه کامل خدمات به مردم نیستند.
مطابق دستورالعمل بهداشتی مقابله با کرونا در طرح فاصلهگذاری هوشمند، آغاز به کار مشاغل «غیر پرخطر» مشروط به اخذ تعهد برای اجرای دستورالعملهای بهداشتی مصوب وزارت بهداشت برای مقابله با کرونا از تاریخ ۲۳ فرودین در استانهای کشور و از ۳۰ فروردین در تهران ذکر شده است.
در این زمینه شاهد بروز برخی ناهماهنگیها در باز و بسته بودن بعضی صنوف مرتبط با هم هستیم که از جمله آنها ارائه خدمات از طرف تعمیرگاههای خودرو و در عوض تعطیلی واحدهای عرضه کننده لوازم یدکی است.
رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو تهران از ناهماهنگیهای به وجود آمده در تعطیلی واحدهای عرضه کننده لوازم یدکی، در حالی که تعمیر کاران در این ایام به خدمات دهی مشغولند، انتقاد کرد.
«علیرضا نیک آیین» افزود: در ایام پایانی سال همزمان با شیوع کرونا در کل کشور، یک شتاب زدگی در دسته بندی تعطیلی یا باز بودن اصناف را شاهد بودیم، به صورتی که مقرر شد همکاران اتحادیه تعمیرکاران خودرو در ایام عید به ادامه فعالیت بپردازند، اما همزمان عرضه کنندگان و فروشندگان لوازم یدکی تعطیل باشند.
به گفته وی، این تصمیم فقط ضرر و زیان همکاران ما را به دنبال داشت چون در وهله نخست شهر تعطیل بود و مراجعه اندکی به واحدها انجام میشد و فقط هزینههای زیاد ضدعفونی کردن واحدها، هزینه برق و هزینههای کارگری را برایمان به دنبال داشت.
این مقام صنفی ادامه داد: از سویی تعطیلی واحدهای عرضه کننده لوازم یدکی و کمبود لوازم یدکی و قطعات مورد نیاز، باعث شد در عمل تعمیرکاران قادر به انجام کار نباشند؛ تعطیلی که با بازگشایی بخشی از صنوف کم خطر از امروز هم همچنان باقی است و باعث شده باز بودن تعمیرگاهها در عمل بی فایده باشد.
وی یادآور شد: این اتحادیه فقط خودروهای سواری را تحت پوشش ندارد، بلکه به اتوبوسها و کامیونها هم که به حمل مسافر بار، سوخت، کالاهای اساسی، عملیات امدادی و غیره مشغولند هم سرویس دهی دارد اما با این تصمیم در عمل کار قفل شد.
نیک آیین یادآوری کرد: از حدود ۱۰ روز پیش اعتراض خود را در این زمینه به اتاقهای اصناف تهران و ایران وارد کردیم، اما موضوع تجمع افراد در واحدهای عرضهکننده لوازم یدکی را بهانه کردهاند، در حالی که مشابه همین وضعیت را در تعمیرگاهها شاهدیم.
اتحادیه لوازم یدکی، آماده خدمات رسانی
در این زمینه عضو هیات مدیره و سخنگوی اتحادیه لوازم یدکی خودرو تهران گفت: صنوف تابعه این اتحادیه طبق آخرین دستورالعمل وزارت بهداشت و درمان باید تا ۳۰ فروردین بسته بمانند.
«سید مهدی کاظمی» با تأیید سخنان رئیس اتحادیه تعمیرکاران تهران افزود: در این زمینه نهایت تلاش خود را انجام دادیم تا فروشگاهها و مغازههای عرضه کننده لوازم یدکی خودرو دستکم به طور شیفتی فعالیت کرده و باز بمانند، اما با این حداقل درخواست هم موافقت نشد.
وی ادامه داد: این اتحادیه ۱۰ هزار عضو در تهران دارد که توان بالایی برای تأمین قطعات خودرو دارند، اما حتی تلاشهای روسای اتاق اصناف تهران و ایران در این زمینه بی فایده بوده و تاکنون ستاد مقابله با بحران کرونا در وزارت بهداشت با بازگشایی مجدد این واحدها موافقت نکرده است.
کاظمی با ذکر اینکه اکنون موضوع چکهای برگشتی به مشکلی بزرگ فراروی این واحدها تبدیل شده، یادآور شد: نزدیک به ۳۰ درصد این صنوف اجارهای هستند که هر یک بین یک تا دو کارگر دارند که به خاطر رکود اقتصادی ایجاد شده حقوق خود را دریافت نکردهاند؛ در این زمینه انتظار حمایت بیشتری از طرف دولت داریم.
این مقام صنفی تاکید کرد: طی بازدیدی که اسفندماه و طی ۲۰ روز پیش از پاساژها و واحدهای عرضه کننده لوازم یدکی در تهران داشتهایم، موارد بهداشتی به طور کامل در این واحدها رعایت میشود.
قطعات بی کیفیت و تقلبی در صدر شکایات
همچنین، رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودروی تهران با اشاره به سال ۹۸ یادآور شد: عمده شکایتهای انجام شده به این اتحادیه در سال پیش، بیکیفیتی قطعات یدکی بود که ضرر و زیان زیادی به مجموعه وارد کرد.
نیک آیین اظهار داشت: به خاطر تحریمها تأمین کنندگان قطعه قادر به همکاری با شرکتهای اصلی و مادر جهانی نیستند و به همین خاطر شاهد وفور قطعات تقلبی و بی کیفیت در بازار هستیم.
وی به بازدید از واحدهای بدون مجوز تعمیر خودرو در سال پیش اشاره کرد و گفت: نزدیک به هزار و ۸۰۰ مورد اخطار به این واحدها در سطح تهران داده شد و قصد داریم آنها را آموزش داده و تحت پوشش این اتحادیه در آوریم.
ایرنا
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد