کلوت اتوماتیک

بروزرسانی در: پنج شنبه 12 بهمن 02 ساعت 02:24
کلوت اتوماتیک

کلوت، اولین محصول کمپانی مکث موتور است که ابتدا به صورت دنده‌ای و بعد به صورت اتوماتیک به بازار ایران عرضه شد و نام اصلی آن دایون V5 است. در این مقاله به بررسی و مشخصات کلوت اتوماتیک میپردازیم.

بررسی کلوت اتوماتیک

کلوت که در اصل محصول شرکت Dayun چین است با نام دایون V5 به بازار های جهانی عرضه شده است و در دسته پیکاپ بزرگ جای میگیرد. دایون یک خودرو سازی چینی است که در سال ۱۹۸۷ تاسیس شده است. طراحی این پیکاپ به سال ۲۰۱۵ بر میگردد و از ظاهر خودرو مشخص است که با خودروی مدرنی سر و کار نداریم! مکث موتور که در حقیقت زیرمجموعه ای از کمپانی ماموت است، در سال ۱۴۰۰ در نمایشگاه خودروی تهران از پیکاپ کلوت با یک گیربکس ۶ دنده دستی رونمایی کرد و اعلام کرد در سال ۱۴۰۱ نسخه ی اتوماتیک آن نیز به بازار عرضه خواهد شد و دقیقا در سال ۱۴۰۱ با یک گیربکس ۶ دنده ی اتوماتیک در نمایشگاه خودروی تهران معرفی شد.

کلوت اتوماتیک

پلتفرم مکث کلوت، با خودرو هایی همچون فودای F22، زاگرس زامیاد، دایون Y5 و دانگ فنگ P16 یکسان است. دایون V5 در چین و بازار های جهانی با دو نوع پیشرانه ۲.۰ لیتری دیزلی و ۲.۴ لیتری توربوی بنزینی (تک و دو دیفرانسیل) که ساخت میتسوبیشی است عرضه شده است. مکث موتور ابتدا قرار بود که این پیکاپ دو کابین را با یک پیشرانه ۲.۰ لیتری بنزینی عرضه کند که پس از اندکی درنگ تصمیم گرفت این خودرو را با موتور میتسوبیشی ۲.۴ لیتری توربو به صورت دو دیفرانسیل عرضه کند و این اقدام در کنار گیربکس اتوماتیکش باعث شد تا کلوت اتومات نسبت به رقبایی نظیر آمیکو آسنا و KMC T8 دارای برگ برنده باشد.

کلوت اتوماتیک

طراحی کلوت اتوماتیک

مکث کلوت اتوماتیک از نظر نمای بیرونی تفاوتی جزئی در بخش جلوپنجره با نسخه دنده‌ای دارد و حتی دارای نوشته ای با این عنوان هم نیست! در نمای جلو، کلوت کاملا شبیه به کراس اوور دایون Y5 است که توسط کمپانی ایلیا موتور تولید می شود و علت این شباهت این است که دایون V5 نسخه پیکاپ کراس اوور دایون Y5 است و این دو خودروی کراس اوور و پیکاپ از جهات مختلفی نظیر پلتفرم و طراحی اشتراکات زیادی دارند. چراغ های بزرگ به جلو پنجره ای نقره ای رنگ متصل شده اند و در وسط این جلو پنجره، نشان دایون خودنمایی می کند.

کلوت اتوماتیک با جلوپنجره مشکی عرضه شده است

کلوت اتوماتیک با جلوپنجره مشکی عرضه شده است

در نمای جانبی شاهد طراحی ساده ای هستیم و زرق و برق آنچنانی در این خودرو مشاهده نمی کنیم. بر روی در ها شاهد زه های جانبی، در پایین خودرو شاهد رکاب آلومینیومی و رینگ های ۱۷ اینچی هستیم. 

کلوت

در نمای عقب خودرو محفظه بار عمیق کلوت همراه با رول بار فلزی خودنمایی می کند و گلگیر های برآمده و پف کرده ی آن جلوه ی خوبی به خودرو بخشیده اند.

کلوت

داخل کلوت اتوماتیک

با ورود به کابین مکث کلوت دنده ای و دیدن صندلی های چرم مشکی رنگ، کمی احساس لوکس بودن می کنید اما پس از نشستن بر روی صندلی ها و دیدن نمای داشبورد، کمی دلسرد خواهید شد. طراحی قدیمی داشبورد و استفاده ی بیش از حد از پلاستیک خشک در آن باعث می شود که طراحی داخلی کلوت دنده‌ای همچون ظاهر بیرونی آن، قدیمی به نظر برسد اما با ورود به کابین مکث کلوت اتوماتیک اولین نکته ای که توجهمان را جلب می کند عوض شدن داشبورد و شباهت آن به داشبورد دایون Y5 است. عمده ترین تفاوت داشبورد کلوت اتوماتیک با داشبورد کلوت دنده‌ای، دیجیتالی شدن تنظیمات تهویه آن است که از طریق یک پنل لمسی می توانید تنظیمات تهویه را انجام دهید.

داخل کلوت اتوماتیک

داخل کلوت اتوماتیک

حذف شدن دکمه های فیزیکی و تغییر سایز مانیتور از ۹ اینج به ۸ اینچ از دیگر تغییرات درون کابین کلوت اتوماتیک نسبت به نسخه ی دنده ای آن است. امکانات کلوت دنده‌ای و اتوماتیک مشابه یکدیگر هستند و از این امکانات می توان به دو عدد کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، ۸ عدد بلندگو، ورودی USB و AUX، سیستم ناوبری GPS، سیستم ترمز ضد قفل ABS، سیستم ترمز ترکیبی CBS، سیستم کمکی ترمز BAS، سیستم پایداری الکترونیکی ESC، قفل دیفرانسیل ۳ حالته ۲H (چرخ های عقب سنگین)، ۴H (دو دیفرانسیل سنگین) و ۴L (دو دیفرانسیل سبک)، قفل دیفرانسیل اتوماتیک عقب، ترمز جلو دیسکی، ترمز عقب کاسه ای، فرمان چرمی، دکمه کنترل سیستم صوتی روی فرمان، سیستم ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، کروز کنترل، روکش چرمی صندلی ها، تنظیم برقی صندلی راننده در ۶ جهت، تهویه مطبوع اتوماتیک، آینه های تاشو با گرمکن و تنظیم برقی، دی لایت و دوربین دنده عقب اشاره کرد.

داخل کلوت اتوماتیک

داخل کلوت اتوماتیک

مشخصات کلوت اتوماتیک

همانطور که اشاره شد ابتدا مکث موتور تصمیم داشت موتور این خودرو را ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری بنزینی در نظر بگیرد که قادر به تولید ۲۰۴ اسب بخار توان و ۲۸۰ نیوتن متر گشتاور بود اما خوشبختانه با اندکی تاخیر تصمیم گرفت از موتور ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری بنزینی توربو شارژ ساختِ میتسوبیشی استفاده کند که قادر به تولید ۲۱۵ اسب بخار توان و ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور است و مصرف سوخت ترکیبی آن ۱۰.۳ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است. فاصله ی مناسب ۳۱۰۰ میلیمتری دو محور کلوت، این امکان را فراهم کرده است که سرنشینان در این خودرو احساس راحتی کنند و فضای ردیف دوم حتی برای سه سرنشین با ابعاد متوسط نیز مناسب ارزیابی می شود. ظرفیت بار کلوت حدود ۱ تن است و عمق محفظه ی بار آن حدود نیم متر است که در میان رقبا، همانند آمیکو آسنا دارای عمق مناسبی دارد. سیستم تعلیق کلوت، در محور عقب به صورت فنر شمش یا فنر تخت است که یکی از بهترین مکانیزم های تعلیق برای پیکاپ های شاسی مستقل است و در محور جلو به صورت جناقی دوبل با فنر مارپیچ است.

کلوت اتوماتیک

در کل تعلیق کلوت در کنار لاستیک های AT که برای اولین بار بر روی یک پیکاپ مونتاژی گذاشته شده است، سواری خوبی را چه در آفرود و چه در جاده برای سرنشینان فراهم می کند. در نسخه ی دنده ای هماهنگی مناسبی بین گیربکس و پیشرانه مشاهده نمی شد اما در نسخه ی اتوماتیک این مشکل برطرف شده و شاهد هماهنگی مناسبی بین گیربکس و پیشرانه هستیم که البته یکی از دلایل آن، تغییر ضریب دیفرانسیل به ۴.۶۲ است که باعث شده خودرو کمی از حالت قدرتی به سرعتی تغییر پیدا کند و باعث بهبوداتی در عملکرد گیربکس و موتور و رانندگی در جاده شده است. در کل از مزایای این خودرو می توان به موتور پر قدرت میتسوبیشی، دو دیفرانسیل ۳ حالته، تایر های AT و بهبود عملکرد گیربکس در نسخه ی اتوماتیک و از معایب آن می توان به خدمات پس از فروش ضعیف، کیفیت پایین داشبورد و طراحی قدیمی آن اشاره کرد.

کلوت اتوماتیک

لازم به ذکر است که در این خودرو زاویه ی حمله ۲۹ درجه و زاویه فرار ۲۴ درجه است که در رنج مناسبی برای آفرود قرار می گیرید. زاویه ی حمله ی کلوت نسبت به KMC T8 1.9 درجه کمتر است و زاویه فرار T8 0.7 درجه کمتر است یا زاویه ی شکست کلوت به علت فاصله ی کمتر محور ها (۳۰۰ میلی متر) نسبت به آمیکو آسنا بهبود یافته است.

زاویه جمله و فرار روی تصویر

زاویه فرار و حمله روی تصویر (هرچی این زوایا بیشتر باشد قدرت آفرودی در آن خودرو بیشتر است.)

امنيت کلوت اتوماتیک

در بخش امنیت، کلوت نه آنچنان ایمن است و نه آنچنان نا ایمن! کلوت دارای دو ایربگ راننده و سرنشین جلو است که بهتر بود برای یک خودرو آفرود از حداقل 4 ایربگ استفاده می شد. دارای سیستم های امنیتی مناسبی مانند ABS، سیستم ترمز ترکیبی CBS، سیستم کمکی ترمز BAS و سیستم پایداری الکترونیک ESC است. ترمز جلوی کلوت دیسکی و ترمز عقب آن کاسه ای است و بهتر بود که ترمز های عقب نیز حداقل در نسخه ی اتوماتیک دیسکی می شد.

ارزش خريد کلوت اتوماتیک

با در نظر گرفتن مزایایی نظیر اتوماتیک بودن گیربکس در این رنج قیمتی، پیشرانه مناسب و دو دیفرانسیل بودن و سه حالته بودن آن و معایبی نظیر خدمات پس از فروش نچندان گسترده و بازار خرید و فروش ضعیف، نمی توان ارزش خرید بالایی برای این خودرو در نظر گرفت. اگر در این رنج قیمتی بحث بازار خرید و فروش برایتان اهمیت دارد بهتر است به سراغ KMC T8 با قیمت ارزان‌تر یا اگر به موتور دیزل و گشتاور بیشتر علاقمندید میتوانید به سراغ فوتون تونلند دیزل بروید.

10
0 5

رقبای کلوت اتوماتیک

قیمت کلوت اتوماتیک در شهریور 1402 معادل یک میلیارد و 480 میلیون تومان است و رقبای صفر کیلومتر آن در این رنج قیمت، فوتون تونلند دیزلی، KMC T8 و آمیکو دو کابین آسنا هستند. از نظر ظرفیت بار، فوتون تونلند فضای کمتری نسبت به کلوت دارد اما در دور موتور های پایین دارای گشتاور خوبی در اختیار راننده قرار می‌دهد؛ پیشرانه تونلند قادر به تولید 174 اسب بخار قدرت می باشد که کمتر از کلوت است اما قادر به تولید تولید گشتاور کم نظیر 360 نیوتن متری است و همین گشتاور عالی آن است که در برای آفرود یکی از بهترین انتخابهاست. در کل اگر به یک خودروی دیزلی با گشتاور عالی و قدرت آفرودی مناسب علاقمندید می توانید از فوتون تونلند دیزلی بهره مند شوید.

آمیکو آسنا نیز از نظر ظرفیت بار توانایی حمل 1250 کیلوگرم را دارد که حتی 10 کیلوگرم بیشتر از تویوتا هایلوکس است و از نظر حجم محفظه بار مانند کلوت، مخصوصا در عمق، بیشترین است. پیشرانه ی آسنا همچون کلوت 2.4 لیتری است و تحت لیسانس میتسوبیشی است اما از نظر قدرت و توان اصلا قابل قیاس با کلوت و تونلند نیست! زیرا پیشرانه ی آسنا قادر به تولید فقط 143 اسب بخار و 200 نیوتن متر گشتاور است. آسنا نسبت به کلوت دارای آپشن ها و امکانات رفاهی و امنیتی کمتری است و تنها مزیت این خودرو ابعاد بزرگ و برند خوش نام AMICO است.


مشخصات فنی کلوت اتوماتیک

نام لاتین خودرو Max motor Kalut
کلاس بدنه وانت/پیکاپ
سگمنت جهانی J
کشور سازنده چین-مونتاژ ایران
سال طراحی 2015
تعداد سرنشین 5
شرکت عرضه کننده مکث موتور
حجم موتور 2400 سی سی
نوع موتور توربو
محل قرارگیری موتور جلو
محور محرک دو دیفرانسیل
گیربکس 6 دنده اتوماتیک
تعداد سیلندر 4
نوع سیلندر خطی
تعداد سوپاپ 16
قدرت 215 اسب بخار در 5200 دور بر دقيقه
گشتاور 320 نيوتن متر در 2000-4000 دور بر دقيقه
حداکثر سرعت 160 کيلومتر بر ساعت
نوع سوخت بنزین
سیستم سوخت رسانی تزریق مستقیم
سیستم تعلیق جلو جناقی دوبل با فنر مارپیچ
سیستم تعلیق عقب فنر شمش
نوع فرمان هیدرولیکی
طول 1864 میلیمتر
عرض 1870 میلیمتر
ارتفاع 5330 میلیمتر
فاصله محوری 3100 میلیمتر
وزن 1950 کیلوگرم
فاصله زیر خودرو تا زمین 235 میلیمتر
رینگ و لاستیک جلو 245/70R17
رینگ و لاستیک عقب 245/70R17
مصرف سوخت ترکیبی 12.6 لیتر در صد کیلومتر
حجم باک 72 لیتر
استاندارد آلایندگی يورو 5
سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک
سیستم صوتی ، تصویری و مالتی مدیا کامپیوتر سفر-۸ عدد بلندگو، ورودی USB و AUX، سیستم ناوبری GPS
غربیلک فرمان فرمان چرمی-دکمه کنترل سیستم صوتی
سیستم صندلی های جلو روکش چرمی-تنظیم برقی صندلی راننده در ۶ جهت
سیستم صندلی های عقب روکش چرمی
سیستم روشنایی جلو هالوژن-دی لایت-تنظیم ارتفاع-مه شکن
سیستم روشنایی عقب مه شکن
سیستمهای کمکی راننده کروز کنترل-دوربین دنده عقب
سیستم آینه ها آینه های تاشو با گرمکن و تنظیم برقی
سیستم شیشه ها برقی
سایر موارد رول بار فلزی با روکش PVC-رکاب جانبی آلومینیومی-پوشش ضد خش قسمت بار-قفل دیفرانسیل ۳ حالته ۲H (چرخ های عقب سنگین)، ۴H (دو دیفرانسیل سنگین) و ۴L (دو دیفرانسیل سبک)، قفل دیفرانسیل اتوماتیک عقب
کیسه های هوا راننده و سرنشین جلو
سیستم های امنیتی و حفاظتی سیستم ورود بدون کلید-استارت دکمه ای-قفل ایمنی کودک-سیستم ضد سرقت-کمربند ایمنی سرنشینان جلو و عقب سه نقطه ای
ترمزهای جلو: دیسکی
ترمزهای عقب کاسه ای
سیستم فرمان و هدایت پذیری هیدرولیکی
سیستم های ترمز و پایداری ترمز ضد قفل ABS-سیستم ترمز ترکیبی CBS-سیستم کمکی ترمز BAS-سیستم پایداری الکترونیکی ESC

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar