تویوتا یاریس یکی از خودروهای جمع و جور شهری کم استهلاک و کم مصرف سگمنت B می باشد که اوایل ورود به بازار ایران در سال ۲۰۰۸ بسیار مورد توجه قشر جوان و خصوصا خانمها قرار گرفت. نسل دوم تویوتا یاریس از سال ۲۰۰۵ تا سال ۲۰۱۳ روی خطوط تولید بود و در سال ۲۰۰۸ این نسل از تویوتا یاریس به کشورمان وارد شد که در مدل هاچبک تا سال ۲۰۰۹ و در مدل سدان تا سال ۲۰۱۰ در بازار ایران موجود است. یاریس هاچبک در سه تیپ A و B و C در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ در بازار ایران عرضه شد که تیپ A لو آپشن ترین مدل و تیپ C مدل فول آپشن است. تیپ B دارای قفل مرکزی، شیشه بالابر برقی و کیلس است اما تیپ C یاریس، علاوه بر آپشنهای تیپ B، سی دی پلیر با ۴ اسپیکر، رینگ ۱۵ اینچ آلومینیومی، اسپویلر عقب و چراغ مه شکن هم دارد.
تویوتا یاریس نسل دوم در نمای ظاهری شاید در بیش از یک دهه گذشته جذابیت خاصی داشته است اما هم اکنون اگر به ظاهر این خودرو نگاهی بیندازید از جذابیت بصری بسیار پایینی برخوردار است و در نمای جلو حتی میتوان از کلمه زشت برای این خودرو استفاده کرد! در نمای داخلی نیز طراحی نسبتا عجیبی دارد و صفحه کیلومتر شمار و اطلاعات سفر در مرکز داشبورد قرار گرفته است که کمی برای راننده گیج کننده است و از این حیث رابط کاربری خوبی ندارد، اما متریال داخلی کیفیت قابل قبولی دارد. امکانات رفاهی این خودرو حتی در تیپ C که فول ترین نسخه از این خودرو هست حرفی برای گفتن ندارد. اما همه چیز یاریس به این بدی ها هم نیست و کیفیت ساخت بالا، مصرف سوخت پایین و استهلاک پایین یاریس از مزایای یاریس است که باعث میشود خریدارانی که چنین مواردی برایشان اولویت است به سراغ یاریس بیایند.
تویوتا یاریس هاچبک ۲۰۰۸-۲۰۰۹ نسل دوم با کد اتاق XP90 از یک پیشرانه ۱.۳ لیتری ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه بهره میبرد که ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۱ نیوتن متر گشتاور را از طریق یک گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل میکند. حجم باک یاریس هاچبک ۲۰۰۸-۲۰۰۹ حدود ۴۲ لیتر است و مصرف ترکیبی اعلام شده ۶.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که در واقعیت نیز عددی نزدیک به همین عدد است که بسیار خوب است. تویوتا یاریس هاچبک با ۱۰۶۵ کیلوگرم وزن قادر است صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را در مدت زمان حدود ۱۴ الی ۱۵ ثانیه طی کند که با این اعداد و ارقام خودروی نسبتا کندی به حساب می آید. طول، عرض و ارتفاع این خودرو به ترتیب ۳.۸۲ متر، ۱.۶۹ متر و ۱.۵۳ متر است و دارای فاصله محوری ۲.۴۶ متر است که علی رغم فاصله محوری کم، فضای داخلی نسبتا خوبی در این سگمنت ارائه میکند و حتی از مزدا ۲ با فاصله محوری بیشتر نیز بهتر است چرا که بیشتر فضا برای کابین در نظر گرفته شده است ولی حجم صندوق آن ۲۷۵ لیتر که نسبت به رقبای خود کمی کمتر است.
از نقاط قوت تویوتا یاریس میتوان به ابعاد جمع و جور و خوش دست برای استفاده شهری، کیفیت ساخت بالا، مصرف سوخت پایین، استهلاک کم و هندلینگ خوب اشاره کرد و از نقاط ضعف و معایب آن میتوان به نداشتن امکانات رفاهی مناسب، بازار خرید و فروش ضعیف، طراحی نه چندان جذاب و پیشرانه کم رمق آن اشاره کرد.
تویوتا یاریس هاچبک در سال 2005 در نسخه ای که دارای 7 ایربگ بود موفق به کسب 5 ستاره ایمنی یورو انکپ شد. مدلهای موجود در ایران دارای 2 ایربگ می باشند و از این حیث قطعا امنیت کمتری نسبت به نسخه تست شده دارند.
تویوتا یاریس هاچبک 2008-2009 در بازارهای جهانی حدود 6 الی 9 هزار یورو قیمت دارند و با توجه به اینکه بازار خرید و فروش چندان مناسبی نیز در ایران ندارد نمیتوان ارزش خرید بالایی برای این خودرو متصور بود. اگر به دنبال خودروی صفرکیلومتر یا در حد صفر در این رنج قیمتی نیز هستید باید به سراغ خودروهایی نظیر ساندرو اتومات، پژو 207 اتومات و یا برلیانس H320 بروید!
نزدیک ترین رقیب یاریس هاچبک 2008-2009 ، مزدا 2 مونتاژ می باشد. اگر چالاکی خودرو و آپشن خودرو برای شما از موارد اولویت دار است به هیچ وجه به سراغ تویوتا یاریس نروید و مزدا 2 یا هیوندای i20 2011-2012 را در لیست انتخابهای خود برای خرید قرار دهید. به طور کلی تویوتا یاریس هاچبک 2008-2009 کیفیت ساخت بالایی دارد، بسیار خوش دست و جمع و جور است و در عین حال فضای داخلی خوب در این سگمنت ارائه میدهد ولی به دلیل نبود امکانات رفاهی، چالاکی کم و همچنین بازار خرید و فروش ضعیف خواهان زیادی ندارد.
میتسوبیشی میراژ
|
۲۰۱۵-۲۰۱۶
|
میتسوبیشی میراژ
|
۲۰۱۷-۲۰۱۸
|
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد