خودروهای داخلی با کسری قطعات به بازار عرضه می‌شوند

شنبه 18 آبان 98 ساعت 11:27
خودروهای داخلی با کسری قطعات به بازار عرضه می‌شوند

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان خودرو اصفهان با اعتقاد بر اینکه گروه‌های خودروساز عامل افزایش قیمت در بازار هستند، گفت: در حالی که گروه‌های خودروساز با افزایش قیمت مانع ضرر خود می‌شوند، از طرف دیگر این شرکت‌ها در بازار آزاد تهران و دیگر شهرها دلال‌هایی دارند که از طریق آنها خودروهایشان را با قیمت بالا می‌فروشند.

حمیدرضا قندی با ذکر اینکه متأسفانه دو گروه ایران‌ خودرو و سایپا هنوز تعهدات سال ۱۳۹۷ خود را تحویل برخی مشتریانشان نداده‌اند، اظهار کرد: این شرکت‌ها خودروهای خود را پیش‌فروش می‌کنند، ولی متأسفانه در زمان موعد قادر به تحویل تعهد خود به مشتریانشان نیستند که این باعث افزایش قیمت و نوسانات بازار خودرو شده است.

وی توضیح داد: مثلاً پراید و تیبا به عنوان ارزان‌ترین خودروهای گروه سایپا باید به طوری وارد بازار شود که با نیاز آن، همخوانی داشته باشد، ولی زمانی که این خودروها وارد بازار نمی‌شود شاهد نوسانات شدید قیمت خودرو خواهیم بود.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان خودرو اصفهان افزود: درحالی که دو ماه پیش قیمت پراید ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود، ولی حالا با ۵ میلیون تومان افزایش به ۴۶ میلیون تومان رسیده است که علت آن فاکتور نشدن و عرضه پایین این خودرو از طرف گروه سایپا است.

وی تأکید کرد: به‌طورقطع عرضه کم و محدود خودرو و بالا رفتن تقاضای مشتریان موجب افزایش قیمت آن در بازار می‌شود و هم اکنون ۲۰۶ تیپ ۲ با قیمت ۸۳ میلیون و ۲۰۶ صندوقدار V۸ بالای ۱۰۰ میلیون تومان عرضه می‌شود.

قندی افزود: چهار ماه پیش شاهد کاهش شدید حتی ۳۰ میلیون تومانی بر روی خودروهای ۱۰۰ میلیونی بودیم، ولی اکنون محصولات ایران ‌خودرو در حدود ۱۰ میلیون و سایپا در حدود ۶ میلیون تومان گران شده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه به‌طور معمول بازار، قیمت خودرو را مشخص می‌کند و بازار دست دلالان نیست، افزود: متأسفانه گروه‌های خودروساز محصولات خود را به بازار عرضه نمی‌کنند، از طرف دیگر خودروهای موجود در نمایشگاه‌ها متعلق به مصرف‌کنندگان است و بنگاه‌داران با توجه به قیمت سایت‌های گوناگون مانند دیوار، باما و شیپور و ... خودروها را قیمت‌گذاری می‌کنند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان خودرو اصفهان در خصوص نظارت بر روی سایت‌های گوناگون فروش، گفت: با توجه به غیرقانونی بودن این سایت‌ها در زمان افزایش شدید قیمت خودرو در بازار، با پیگیری انجام گرفته آنها قیمت‌ها را حذف کردند، ولی پس از آرام شدن بازار، مجدداً این سایت‌ها اقدام به قیمت‌گذاری خودروها کردند، بااین‌وجود هنوز هیچ نظارتی بر نرخ خودروها در این سایت‌ها نیست.

وی ادامه داد: گروه‌های خودروساز با افزایش قیمت مانع ضرر خود می‌شوند، از طرف دیگر این شرکت‌ها در بازار آزاد تهران و دیگر شهرها دلال‌هایی دارند که از طریق آنها خودروهایشان را می‌فروشند.

قندی توضیح داد: باوجودی خودرو سراتو عملاً تولید نمی‌شود و شرکت توان تحویل تعهدات محدود خود را ندارد، قیمت آن را ۲۹۵ میلیون تومان اعلام کرده، در حالی که این خودرو در بازار ۲۸۵میلیون تومان است و این نشان می‌دهد خود شرکت‌ها عامل افزایش قیمت‌ها هستند.

به عقیده این فعال بازار خودرو، اگر خودرو به اندازه کافی به بازار عرضه شود دیگر شاهد افزایش قیمت خودرو نخواهیم بود.

قندی تأکید کرد: در حالی که کارخانه پارس ‌خودرو توان عرضه تعهدات سال ۱۳۹۷ محصولاتی مانند ساندرو، ال ۹۰ و برلیانس را ندارد، به جای آن می‌خواهند با تاخیری پنج ماهه خودروهای ساینا، تیبا، پراید و ... را به مشتریانش تحویل دهد، چون خودرویی برای عرضه در بازار ندارند.

وی با تاکید بر اینکه شرکت‌های خودرو امروز با مشکل کمبود قطعه رو به رو هستند، اظهار کرد: دلخوشی خودروسازان این بود که با کمک پژو فرانسه مشکل تأمین قطعات خود را حل کنند، ولی با خروج پژو از ایران به خاطر ناتوانی قطعه‌سازان داخلی، مجدداً با کمبود و نبود قطعات رو به رو شدند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان خودرو اصفهان تصریح کرد: متاسفانه امروز هر خودرویی وارد بازار می‌شود با کسری قطعه رو به رو است، مثلاً سنسور ۲۰۶ و رینگ ‌اسپرت تمام خودروهای ایران ‌خودرو حذف شده است و یا پراید بدون کاتالیزور تحویل نمایندگی‌ها می‌شود و نمایندگی ناچار است با تأخیر و پس از خرید قطعه خودرو را تحویل مشتری دهد.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar