کسی پراید ۵۰ میلیون تومانی نمی‌خرد

سه شنبه 24 اردیبهشت 98 ساعت 14:59
کسی پراید 50 میلیون تومانی نمی‌خرد

با وجود حذف قیمت خودرو از روی بعضی سایت‌های فروش اینترنتی، دلالان همچنان در مقابل کاهش قیمت‌ها در بازار مقاومت می‌کنند و مانع از خرید و فروش خودرو با قیمت‌های پایین‌تر می‌شوند.

پس از آنکه شاهد افزایش هنگفت قیمت خودرو در ایران و درج این قیمت‌ها بر روی سایت‌های فروش خودرو بودیم،‌ اقداماتی برای حذف قیمت‌ها انجام شد که این مساله تا اندازه‌ای تأثیر روانی بر بازار داشت. ولی با این وجود، دلالان و افرادی که خودرو برای فروش دارند همچنان در برابر کاهش قیمت‌ها مقاومت کرده و حاضر نیستند آن را با قیمت‌های پایین‌تر عرضه کنند.

بررسی بازار نشان می‌دهد که با وجود کاهش قیمت بعضی خودروها، همچنان نرخ‌ها در بازار غیرواقعی و حبابی هستند به صورتی که پراید ۱۳۱ با قیمت ۵۱ میلیون تومان در بازار عرضه می‌شود ولی خریدار چندانی برای این خودرو وجود ندارد و مردم به امید منطقی شدن قیمت‌ها دست نگه داشته‌اند.

همچنین سایپا ۱۱۱ با قیمت ۵۳ میلیون تومان، تیبا معمولی با نرخ ۵۳ میلیون تومان و تیبا هاچ‌بک با قیمت ۵۸ میلیون تومان در بازار عرضه می‌شوند. قیمت ساینا هم در بازار ۶۲ میلیون تومان است که نسبت به دو هفته اخیر شاهد کاهش قیمت‌ها هستیم ولی همچنان بازار با رکود رو به رو است.

قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ هم در بازار ۹۸ میلیون تومان و تیپ ۵ این خودرو ۱۲۰ میلیون تومان است، پژو ۲۰۶ صندوق‌دار هم با قیمت ۱۱۸ میلیون تومان به مشتریان عرضه می‌شود. قیمت پژو پارس در بازار به ۱۰۱ میلیون تومان رسید و سمند LX و سمند EF7 هم به ترتیب ۸۷ و ۹۲ میلیون تومان است.

در خصوص پژو ۴۰۵ هم باید به قیمت ۸۴ میلیون تومانی این خودور در بازار اشاره کنیم. قیمت پژو ۴۰۵ مدل SLX هم در بازار ۹۱ میلیون تومان است.

سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو در این خصوص گفت: پس از حذف قیمت‌ها از روی سایت‌های اینترنتی خودرو، افزایش قیمت خودرو در بازار متوقف شده و در عین حال خرید و فروشی انجام نمی‌گیرد.

وی با ذکر اینکه قیمت خودروهای مونتاژی و وارداتی هم در طول روزهای گذشته نوسانی نداشته است، گفت: خریداری برای این نوع خودروها هم وجود ندارد.

قیمت‌های نجومی فقط روی کاغذ است؛ خریداری نیست

وی با ذکر اینکه بتازگی شیطنت‌هایی برای افزایش قیمت خودرو در بازار اتفاق می‌افتاد اما خرید و فروشی انجام نمی‌گرفت، گفت: خودرو باید دارای قیمت مصرف‌کننده باشد یعنی از نظر قانونی قیمت فروش خودرو پس از تحویل از کارخانه مشخص باشد و تعیین کنند که چه میزان سود در فروش یک خودرو قابل کسب است.

موتمنی با ذکر اینکه هم اکنون قیمت‌های بالایی که برای خودروها اعلام می‌شود، فقط بر روی کاغذ نوشته می‌شوند، گفت: بازار راکد است و خرید و فروشی انجام نمی‌گیرد.

وی توضیح داد: عده‌ای از دلالان و همچنین بعضی از مردم نسبت به خرید خودرو اقدام کرده‌اند و منتظرند تا قیمت‌ها بالا رود و پس از آن نسبت به عرضه خودرو اقدام کنند. در عین حال، متقاضیان هم برای خرید خودرو دست نگه داشتند و منتظرند تا بازار تعدیل شود.

به گفته وی، افرادی که خودرو را در زمان گرانی خریداری کرده‌اند حالا مقابل کاهش قیمت‌ها مقاومت می‌کنند و منتظرند تا قیمت‌ها افزایش یابد و پس از آن برای فروش اقدام کنند.

تأخیر عجیب در تحویل پژو ۲۰۰۸

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با ذکر اینکه این افراد فروشنده خودرو نیستند، گفت: وزیر صنعت وعده افزایش عرضه خودرو را داده است که باید ببینیم این اتفاق عملیاتی می‌شود یا خیر.

وی ادامه داد: تأخیر در تحویل بعضی خودروها قابل توجه است، به عنوان مثال پژو ۲۰۰۸ که سه سال پیش ثبت نام آن انجام شد، بتازگی از طرف ایران خودرو به خریداران تحویل داده می‌شود. این در حالی است که واردات قطعات ممنوع است، پس مشکل تأمین قطعه برای این خودروی مونتاژی وجود نداشته است.

وی ادامه داد: با فاکتور شدن پژو ۲۰۰۸ از طرف ایران خودرو، روز پیش قیمت این خودرو کاهش ۵۰ میلیون تومانی را تجربه کرد و به ۳۸۰ میلیون تومان رسید.

به گفته موتمنی، جک S7 هم که قبلاً قیمتش به ۳۸۰ میلیون تومان رسیده بود اکنون با قیمت ۳۲۵ میلیون تومان در بازار عرضه می‌شود. قیمت جک S5 هم قبلاً در بازار به ۳۵۸ میلیون تومان رسیده بود که اکنون به ۳۲۵ میلیون تومان رسیده است. در خصوص جک S3 هم باید به قیمت ۲۳۰ میلیونی این خودرو در روزهای قبل اشاره کنیم که اکنون به ۲۱۰ میلیون تومان رسیده است.

بازار خودرو در حالی همچنان بی سر و سامان است که نه از نظارت سازمان‌های مربوطه به خصوص سازمان حمایت خبری هست و نه از تحقق وعده‌های وزیر صنعت برای افزایش تیراژ تولید خودرو.

فارس

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar