حجم سوخت مصرفی خودرو‌های کشور از استاندارد جهانی بیشتر است

بروزرسانی در: سه شنبه 26 آذر 98 ساعت 13:03
حجم سوخت مصرفی خودرو‌های کشور از استاندارد جهانی بیشتر است

معاون سازمان ملی استاندارد با ذکر این که مصرف سوخت خودرو‌های کشور از استاندارد جهانی بیشتر است گفت: تولید خودروی پراید باید تا تاریخ اول فروردین ۹۹ متوقف و خودروی پژو هم به طور موقت به طور گاز سوز تولید شود.

وحید مرندی مقدم معاون سازمان ملی استاندارد با ذکر این که حجم سوخت مصرفی خودرو‌های کشور از استاندارد جهانی بیشتر است  افزود: نظارت بر استاندارد مصرف سوخت بر عهده سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و بررسی آلایندگی سوخت خودرو‌ها هم بر عهده سازمان محیط زیست است.

امیرحسین کاکایی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو هم گفت: تقریباً بیشتر مشخصه‌های فناوری بنزین یورو ۴ در ایران وجود دارد، اما آنچه موجب افزایش مصرف سوخت و بالا رفتن مصرف خودرو‌ها می‌شود را می‌توان شرایط محیطی مانند ترافیک بالا و یا نوع رانندگی ایرانی‌ها بیان کرد.

مرندی مقدم با اشاره به ارتقاء مشخصه‌های کمی و کیفی استاندارد خودرویی از ۵۵ به ۸۵ مورد در سال ۹۶ افزود: از همان سال، استاندارد‌های ۸۵ گانه برای خودرو‌های وارداتی هم اعمال شد، اما برای خودرو‌های تولید داخل به خاطر نیازمندی به تولید و تأمین قطعه، زمان بندی ۳ مرحله‌ای در نظر گرفته شد و تا امروز هم ۲ مرحله از این مسیر انجام شده است.

وی ادامه داد: هم اکنون اعمال ۳ استاندارد برای خودرو‌های سواری و ۳ استاندارد برای خودرو‌های تجاری (اتوبوس و کامیون) امکان پذیر نیست بر این اساس تولید خودروی پراید باید تا تاریخ اول فروردین ۹۹ متوقف و خودروی پژو هم به طور موقت بصورت گاز سوز تولید شود.

تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه ارتباط تصویری با این برنامه گفت: در معاینات فنی ویژه که برای خودرو‌های با عمر زیر ۴ سال و سالانه انجام می‌شود بیش از ۵۵ درصد خودرو‌ها به خاطر داشتن آلایندگی بالاتر از یورو ۴ مردود می‌شوند.

محمد رضایی مشاور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران هم گفت: بیش از ۹۰ میلیون لیتر بنزین تولید روزانه کشور دارای شاخص‌های در حد یورو ۵ می‌باشد.

آقای حمید رضا فولادگر رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در مجلس شورای اسلامی هم گفت: مشکل آلایندگی هوای کشور با رسیدگی به وضع کیفی خودرو‌ها و سوخت تولیدی در کشور برطرف می‌شود البته شکی نیست که صنعت خودروسازی باید به سمت هیبریدی کردن خودرو‌ها حرکت کند.

وی ادامه داد: وضع فعلی استاندارد‌های خودرویی و تولید سوخت در کشور قابل قبول نیست، اما نسبت به قبل می‌توان حرکت رو به جلویی را مشاهده کرد.

تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه ارتباط تصویری با این برنامه گفت: ساختار بنزین یورو ۴ و یورو ۵ تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و در ارتباط با این موضوع کشور‌های زیادی هستند که خودروی یور ۵ دارند، ولی سوخت یورو ۴ استفاده می‌کنند و مشکلی هم برای خوروهایشان پیش نمی‌آید لذا همه چیز را نباید به بخش خورو یا سوخت انداخت.

کاکایی عضو هیات علمی دانشگاه و کارشناس حوزه خودرو گفت: با ارتقاء خودرو‌ها از یورو ۴ به یورو ۵ قطعاً قیمت خودرو‌ها بالا می‌رود و ممکن است دولت بصورت دستوری، مدتی جلوی گران شدن خودرو‌ها را بگیرد، اما بالاخره قیمت این کالا بالا می‌رود.

وی بعنوان راهکار جلوگیری از آلایندگی در وضعیت فعلی به افزایش عوارض خودرو‌های شخصی اشاره کرد و افزود: تقویت ناوگان عمومی می‌تواند راه مناسبی برای جایگزین سازی خودرو‌های شخصی باشد و این مهم بر عهده دولت است.

تجریشی هم گفت: وقتی دولت به بعضی لابی‌ها متصل می‌شود نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که اتقاق خاصی در روند بهبود شرایط رخ دهد. اما بعنوان نماینده سازمان محیط زیست اجازه نمی‌دهیم خودروی آلاینده وارد بازار مصرف شود لذا خودروساز‌ها باید به سمت رعایت استاندارد‌ها بروند.

تسنیم

چالش اجرای یورو ۵ در خودروسازی

تاثیر گرانی بنزین بر گازسوز کردن خودروها

مشکل سوخت باید در تکنولوژی تولید خودرو حل شود

مجوز شماره گذاری خودروهای یورو ۴ صادر نخواهد شد

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

1 دیدگاه برای "حجم سوخت مصرفی خودرو‌های کشور از استاندارد جهانی بیشتر است"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
ناشناس
مهمان

واقعا اینا مردمو چی فرض کردن که هراتفاقی می افته مردم تقصیر کارن ماشیناتون واسه اهل دقیانوس مصرفشون سرسام آور بعد گفتن نحوه رانندگی ایرانی ها طوری که مصرف سوخت بالا میره