دهن کجی قطعه سازان به سیاستهای وزیر صنعت

بروزرسانی در: شنبه 5 مرداد 98 ساعت 15:42
دهن کجی قطعه سازان به سیاستهای وزیر صنعت

دبیر انجمن قطعه‌سازان گفت: نمایشگاه ساخت داخل نمایشی از وفاق ملی بود ولی در عین حال از شرکتهایی که بیشترین مصرف ارزی را دارند و با دهن‌کجی به سیاستهای وزیر صنعت، در این نمایشگاه شرکت نکردند نیز دلخور هستیم.

مازیار بیگلو در جلسه خبری با ذکر اینکه خصوصی‌سازی در کشور کارنامه درخشانی نداشته و شرکت‌های خصوصی‌سازی شده یا با بحران کارگری و یا مالی مواجه بوده‌اند؛ گفت: قطعه‌سازان بهترین خریداران سهام خودروسازان هستند و بهترین اهلیت به آن‌ها تعلق دارد؛ ولی این سهام باید به ارزش واقعی واگذار شود؛ چون که سازمانی که سال‌ها از تجدید ارزیابی آن می‌گذرد و سند آن هم با مشکل رو به رو است، شایسته واگذاری نیست. بنابراین با توجه به اینکه واگذاری باید به قیمت روز انجام شود، خواهش ما از دولت این است که پیش از واگذاری نسبت به تجدید ارزیابی و احراز اهلیت خریدار اقدام شود.

وی میزان مطالبات دو خودروساز را ۲۰ هزار میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: از این مبلغ رقمی بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان سررسید شده که این رقم معادل همان رقمی است که قرار شد بانک مرکزی به قطعه‌سازان پرداخت کند تا از این وضعیت خلاص یابیم.

این عضو انجمن قطعه‌سازان با اشاره به موضوع ورود شورای رقابت به قیمت‌گذاری خودرو گفت: اگر قرار است شورای رقابت به قیمت‌گذاری بازگردد باید این بازگشت با فرمول جدید باشد؛ چون که این شورا از سال ۹۰ با ورود به قیمت‌گذاری خودرو و انتخاب فرمول اشتباه، قیمت‌ها را سرکوب کرد که منجر به زیان انباشته زیادی برای خودروسازان شد. پس اگر سازمان حمایت یا شورای رقابت وارد حوزه قیمت‌گذاری شود باید به این موضوع توجه داشته باشد که چون  مواد اولیه داخلی به قیمت ارزی فروخته می‌شود. انجمن قطعه‌سازان هم درخواست خود را مبنی بر عدم محاسبه قیمت مواد اولیه داخلی و پتروشیمی‌ به قیمت دلار اعلام کرده است و امیدوار است این شورا در حوزه قیمت‌گذاری جز با فرمول و محاسبات جدید و واقعی، وارد نشود.

وی در ادامه در مورد اظهاراتی مبنی بر ارزان شدن ارز و ارزان نشدن قطعات و خودرو، افزود: قطعه‌سازان مجاز به استفاده از ارز دولتی نیستند و ارز مورد نیاز آنها از طریق ارز نیمایی تأمین می‌شود که در حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که قیمت مواد اولیه هم افزایش یافته است؛ بنابراین نه‌تنها ارز برای قطعه سازان ارزان نشده بلکه گران هم شده است.

بیگلو همچنین با اشاره به نمایشگاه ساخت داخل و رونق تولید ملی اظهار کرد: نمایشگاه ساخت داخل نمایشی از وفاق ملی بود ولی در عین حال از شرکتهایی که بیشترین مصرف ارزی را دارند و با دهن‌کجی به سیاستهای وزیر صنعت، در این نمایشگاه شرکت نکردند نیز دلخور هستیم چون نفاق بین قطعه‌سازان در مورد سهم بازار و خودکفایی پیش آمده که به نفع هیچکس نیست بلکه باید با همدلی به سمت کاهش ارزبری حرکت کنیم؛ چون که اگر این نهضت زودتر آغاز شده بود، در حال حاضر شاهد این تعداد خودروی ناقص نبودیم، ولی انجمن قطعه‌سازان پیگیر این موضوع خواهد بود.

وی با اعلام اینکه پژو ۳۰۱ با ۶۰ درصد خودکفایی کار خود را شروع کرده و به راحتی تا پایان سال به ۸۰ درصد می‌رسد، اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰۰ قطعه ساز در ۶۰ درصد داخلی سازی مشارکت دارند که با افزایش میزان داخلی سازی این میزان افزایش می‌یابد. این در حالیست که این خودرو قطعه مشترکی با خودروهای قبلی ندارد و فناوری بالاتری از خودروهای قبلی دارد که امیدواریم تولید این خودرو با قطعات ایرانی تجربه موفقی باشد.

دبیر انجمن قطعه‌سازان از تحویل نمونه اولیه قطعات خودروی ۳۰۱ از شهریور ماه به خودروساز خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود تا بهمن ماه تمام قطعات به تأییدیه نهایی برسد.

ایسنا

علت زیان ۲۰ میلیاردی خودروسازان چیست؟

اما و اگرهای قطعه سازان برای واگذاری خودروسازان

رشد هزینه تولید و شرایط نامساعد تشک دوزان خودرو

بلوکه شدن سرمایه ۱۶۰ هزار نفر در شرکت‌های خودروساز

 

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar