زمان دقیق توقف تولید پژو ۴۰۵ و پراید کی است؟
مهمترین خودرویی که قبل از این از خط تولید ایران خداحافظی کرده است پیکان بود، خودرویی نوستالژیک با انبوهی از خاطرات ریز و درشت نسلی که حالا گذر عمر و سپیدی مویشان را به نظاره نشستهاند .
این نخستین باری نیست که صحبت از خداحافظی خط تولید خودروسازیهای ایران با پراید و پژو میشود.
پیش از این هم بارها، درست در روزهایی که صنعت خودرو انتظار تغییراتی جدید را میکشید، صحبت از تعطیلی خط تولید پراید و پژو بود ولی این بار بالاترین مقام صنعتی ایران یعنی وزیر صنعت، معدن و تجارت این وعده را داده است، به نظر میرسد با اعلام صریح وزیر صنعت، پراید به خط پایان رسیده است و از پس ۲۵ سال قدرت نمایی باید برای خداحافظی با خط تولید در ایران آماده شود. این خودرو که سالهاست به نقطه انتقادی برای صنعت خودروسازی ایران تبدیل شده است میانه دهه هفتاد، در قالب پیام وری برای تغییر راهی خط تولید ایران شد ولی اکنون از پس ماندگاری طولانی مدت، در حالی که این خودرو یک سالی است افزایش قابل توجه قیمت را تجربه کرده است، برای همیشه به خاطرات خواهد پیوست .
مهمترین خودرویی که پیش از این از خط تولید ایران خداحافظی کرده است پیکان بود، خودرویی نوستالژیک با انبوهی از خاطرات ریز و درشت نسلی که حالا گذر عمر و سپیدی مویشان را به نظاره نشستهاند .
رحمانی که در عمر یک ساله وزارتش نشان داده است برنامه ریزی جدی و دقیقی برای صنعت خودرو در دستور کار قرار داده است، برای اعلام خبر خروج پراید و پژو ۴۰۵ از عباراتی خاص بهره گرفت تا موضع خود را در قبال این خودروها نشان دهد .
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته است: خودروهای فاقد استاندارد و کیفیت از خط تولید ۲ خودروساز مطرح کشور خارج میشوند.وی زمان خروج را پایان سال جاری اعلام کرده است.
او با ذکر اینکه خودروهای قدیمی و خودروهایی که نتوانند استانداردهای لازم را کسب کنند، از خط تولید خارج میشوند، اضافه کرد: این خودروها در سایپا پراید و در ایران خودرو پژو ۴۰۵ بوده که باید با انجام برنامه ریزیهای لازم خودروهای جدید و با کیفیت جایگزین آنها شود.
پیکان در لباس پژو
پراید در اصل در شرکت مزدا ژاپن با سفارش فورد، شرکت مادر، طراحی شد. نسل نخست این خودرو که در سالهای ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۳ تولید و در ژاپن با نام مزدا ۱۲۱ و در آمریکای شمالی توسط شرکت فورد با نام فورد فستیوا فروش رفت. این مدل همچنین با نام کیا پراید از ۱۹۸۷ تا ۲۰۰۰ در شرکت کیا موتورز کره جنوبی تولید شد و در سال ۲۰۰۱ خط تولید آن به سایپا فروخته شد.گروه سایپا با ایجاد زنجیرهای از قطعه سازان فنی در شرکت سایپا و با حمایت از قطعه سازان بخش خصوصی سعی در ساخت داخل نمودن خودروی پراید نمود و آنرا با نامهای نسیم (پراید هاچ بک)، صبا (پراید سدان) و سایپا ۱۳۲ و سایپا ۱۳۱ و سایپا ۱۱۱ و سایپا ۱۴۱ و وانت پراید (سایپا ۱۵۱) در ایران عرضه کرد. در زمستان سال ۱۳۸۹ گروه سایپا محصولات را بر پایه پلتفرم پراید متوقف کرد و تولید بر اساس پلتفرم X100 را شروع کرد و محصولات خود را با نامهای جدید سایپا ۱۱۱، سایپا ۱۳۱، سایپا ۱۳۲، سایپا ۱۴۱ تولید میکند.
این خودرو که بیشترین میزان تولید را در بین خودروهای مونتاژ ایران دارد از نظر ایمنی انتقادات زیادی را متوجه خود کرده است.پژو ۴۰۵ هم به عقیده بسیاری پیکان است در لباس پژو و از پس سالهای طولانی ،دیگر تولید آن صرفه و صلاح اقتصادی را به همراه ندارد چون که این دو خودرو نتوانستهاند استانداردها را احراز نمایند .
گمانه زنی برای اعلام جایگزین دو خودرو آغاز شده است، تیبا، ساینا، کوییک و ... جایگزینها هستند باید دید کدام یک اقبال کسب عنوان پرتیراژترین خودرو را مییابند.
نامه نیوز
قیمت عجیب خودروهای سایپا در عراق!
کاهش لاک پشتی قیمتها در بازار خودرو
دیدگاه بگذارید
2 دیدگاه ها برای "زمان دقیق توقف تولید پژو ۴۰۵ و پراید کی است؟"
مرگ بر هرچی ماشین ایران
اینا فضاپیما هم بزنم باز پلتفرمشون ۴۰۵ یا پراید هست