ماجرای تماس ژاپنیها با بهمن دیزل پس از خروج ترامپ از برجام
مدیرعامل بهمن دیزل با ذکر اینکه با شعار ضد انحصار بخش خصوصی را نابود کردهایم به ارائه توضیحاتی در خصوص واکنش طرف ژاپنی شرکت بهمن پس از خروج ترامپ از برجام پرداخت.
به گزارش خبرنگار مرتضی شفیعی امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه همواره شعار انحصار سر میدهیم ولی با شعار ضد انحصار بخش خصوصی را نابود کردهایم، اظهارداشت: هر زمان که بحث برند سازی در دستور کار قرار گرفته انحصار هم مطرح میشود ولی در مبارزه با انحصار افراط کردهایم .
وی با تاکید بر این که با هدف جلوگیری از ایجاد انحصار در صنعت خودرو تعداد شرکتها افزایش یافت،گفت: این روند تنها منجر به خروج تولید از مقیاس اقتصادی شد چون که یک خودروساز برای تولید رقابتی باید در سال یک میلیون دستگاه تولید داشته باشد تا قادر به طراحی برند و وارد کردن آن به بازار باشد.
مدیرعامل بهمن دیزل با ذکر اینکه هم اکنون بیشتر خودروسازها با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت تولید میکنند، تصریح کرد: نخستین آیتم در خصوصیسازی کسب بهره و سود است چون که در خصوصی سازی به بقا فکر میشود و موفقیت و بقای شرکت برای مدیر انتصابی اعتبار به شمار میرود.
وی اضافه کرد: سابقه خصوصی سازی در شرکت بهمن سابقه خوبی است ولی موارد نامناسبی در سالهای گذشته دیده شده که نشان میدهد خصوصی سازی در سالهای اخیر مناسب نبوده و همواره تنها بر اهلیت کار تاکید شده این در حالیست که اگر سرمایهگذاری در حوزه خاصی فعالیت میکنند نباید وارد حوزه دیگری شود.
شفیعی با ذکر بر اینکه مدیریت خصوصی باید دارای اهلیت باشد،گفت: این اتفاق در بهمن اتفاق افتاده ولی هنوز در کشور ما برخی استراتژیها عمیق نشده و پافشاری بر اصلاح آن هم انجام نمیشود و هر زمان که تداخل منافع به وجود میآید شاهد جوسازیهایی در این باره هستیم و تجربه نشان داده خصوصی سازی در بعضی از بنگاهها تحت تأثیر این جو زیر سؤال رفته است.
این عضو هیات مدیره شرکت بهمن با تاکید بر مدل درست خصوصیسازی در این شرکت، اظهار کرد: سهامداران این شرکت همواره به فکر اشتغال هستند و به خاطر داشتن اهلیت لازم تنها به دنبال تجارت و کسب سود نیستند. البته از آن جا که ورود هر سرمایه گذار به مجموعه جدید همراه با حذف هزینههای اضافه و تلاش برای سوددهی بیشتر است، بنابراین اگر بخش خصوصی دارای اهلیت نسبت به ایجاد اشتغال در مجموعه اقدام کرده و سرمایه انسانی خود را از دست ندهد، خصوصی سازی به درستی انجام شده است.
وی تصریح کرد: همزمان با اعمال تحریمها و کاهش تولید، تولید محصول جدید با هدف عدم وابستگی به خارج از کشور با حداقل سرمایه گذاری در دستور کار این شرکت قرار گرفته و به زودی این محصول جدید رونمایی خواهد شد.
عضو هیات مدیره شرکت بهمن با تاکید بر این که صنعت خودرو همواره از داخل ضربه خورده افزود: در این شرکت خرید و مذاکره با طرف خارجی به راحتی انجام و محصول در سریعترین زمان ممکن وارد بازار شد اما تنگ نظری برخی از رقبا در سالهای گذشته موجب شد تا ۵۰ درصد از وقت بخش خصوصی صرف اثبات خود شود این در حالی است که در دیگر کشورها برای سرمایهگذار فرش قرمز پهن میکنند ولی در ایران دیدگاهها منفی و کنترل کننده است.
وی در ادامه با ذکر اینکه در صورت عدم اعمال تحریمها شاهد افزایش ظرفیت تولید در بهمن موتور دیزل تا سقف ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال بودیم، گفت: پس از خصوصی سازی در شرکت بهمن تمام اسناد مالکیت ثبت و نگهداری و همچنین قیمت گذاری و برای فروش اموال برنامهریزی شد، در همین حال بهمن دیزل هم اقدام به فروش اموال خود کرد و سرمایه گذاری در دیگر حوزهها نظیر انرژی و لیزینگ هم ساماندهی تا در زمان مناسب به فروش برسد.
شفیعی اضافه کرد: بعد از خصوصی سازی در این گروه نزدیک به ۷ محصول جدید به خط تولید اضافه شد که در صورت نبودن تحریمها توان افزایش تا حدود ۱۳ محصول هم وجود داشت در همین حال تولید در حوزه سواری و وانت ۵ برابر شد و در بخش خودروهای تجاری هم سهم بازار به ۵۵ درصد رسید ولی همزمان با شروع تحریمها سهم خود را با هدف بقای شرکت کاهش دادیم.
چرا با وجود احتمال خروج ترامپ از برجام پیشبینیهای لازم را برای رفع مشکلات پیش روی خود انجام نداید، گفت: دو ساعت پس از خروج ترامپ از برجام طرف ژاپنی گروه بهمن در ایمیلی اعلام کرد که از همکاری با این شرکت معذور است حتی پاسخگوی جواب سلام ما هم نبودند و پس از آن هم به صورت زبانی خواستار ملاقات خصوصی با مسئولان شرکت بهمن شدند اما از ارائه راهکار سرباز زدند.
تسنیم
خودروسازیها به باتلاق تبدیل شده است
ژاپن توانایی کمک به صنعت خودروی ایران را دارد
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد