معرفی جایگزینهای کیا سراتو در بازار ایران
مدتی پیش بود که شرکت خودروسازی سایپا با آب و تاب زیاد خبر از مونتاژ یک خودرو کرهای در ایران داد و انگار برجام مجدداً فرصتی برای همکاری بین خودروسازان ایرانی و کرهجنوبی فراهم کرده بود. ولی کمی بعد معلوم شد که سایپا مثل همیشه به سراغ نسلهای گذشته محصولات خارجی رفته و ترجیح داده است که به جای مونتاژ خودروهای بروز، خودروهایی تقریباً قدیمی را به تولید برساند.
این بار سایپا کیا سراتو را انتخاب کرده بود و دست خود را بروی نسل پیشین سدانِ با کیفیت کرهایها گذاشت. البته کیفیت محصول نهایی سایپا، هیچگاه به استانداردهای نسخه وارداتی کیا سراتو هم نزدیک نشد و بعضی از آپشنهای آن هم حذف شده بودند.
ولی مشتریان ایرانی ظاهراً چارهای جز خرید خودروهای بیکیفیت، فیک و گران قیمت نداشتند؛ بنابراین از سراتوی سایپا استقبال زیادی شد و طرفِ ایرانی به خوبی از نام و آوازه شرکت کیا استفاده کرد. ولی نکته مرموز ماجرا این بود که تولید سراتوی سایپا در خطوط تولید شرکت کیا متوقف شده و همزمان یک شرکت مشترک به نام Dongfeng Yueda Kia با همکاری شرکتهای دانگ فنگ چین و کیاموتورز کره جنوبی، تولید قطعات آن را در خاک کشور چین ادامه میداد؛ بنابراین روابط خوب خودروسازان ایرانی با شرکت دانگ فنگ و تولید قطعات کیا سراتو در چین، همواره سوالاتی شک برانگیز در خصوص اصالت محصول گروه سایپا به وجود میآورد و هم اکنون هم بعضی از کارشناسان خودرو، اصالت کیا سراتو مونتاژی را رد کرده و آن را محصولی چینی دانستهاند.
اما برای سایپا، چینی و یا کرهای بودن محصول نهایی اهمیتی نداشت؛ چون فروش سراتو بسیار خوب بود و نیروهای انتظامی و راهنمایی و رانندگی شمار قابل ملاحظهای از انواع کیا سراتوهای سایپا را برای استفاده در ناوگان خود سفارش داده بودند. ولی به یکباره روزهای خوش خودروسازان ایرانی و سایپا تمام شد. دولت جدیدِ ایالات متحده آمریکا از توافق هستهای خارج شده و تحریمهای گوناگونی از جمله تحریم صنعت خودروسازی ایران را مجدداً برقرار کرد. همین کافی بود که تمام خودروسازان اروپایی از بازار ایران خداحافظی کنند و خودروسازانی مثل هیوندای کرهجنوبی که بار دیگر فعالیتهای خود را در کرمان موتور شروع کرده بود؛ تمام برنامهریزیهای خود را فراموش کرده و قید فروش و تولید خودرو در ایران را بزند. ولی برای کیا سراتوی سایپا اتفاق عجیبی رخداد و این خودرو همچنان تولید میشد.
همین موضوع شبهات مرتبط با چینی بودن سراتو سایپا را تقویت کرد و با افزایش ناگهانی قیمت خودرو در ایران؛ فروش محصولاتی مثل کیا سراتو سایپا کاهش یافت. ولی اخیراً سایپا هم اعلام کرد که کیاموتورز از ادامه همکاری با سایپا خود داری کرده و تولید سراتو متوقف خواهد شد. این در حالی بود که قیمت سراتو به ۲۹۵ میلیون تومان (قیمت کارخانه) رسیده و انتخاب در بین خودروهای موجود در این بازه قیمتی کمی دشوار است. ولی جای نگرانی نیست و ما تصمیم داریم که شما را با چند جایگزین مناسبِ سراتو در بازار ایران آشنا کرده و خودروهایی که در مقام رقیب در برابر کیا سراتو سایپا قرار داشته و هر از چندگاهی فروش کیا سراتو را تحت تأثیر قرار میدادند، به شما معرفی کنیم.
چری آریزو ۵ توربو
یکی از جایگزینهای مناسب به جای کیا سراتو سایپا، چری آریزو ۵ توربو است. این خودروی چینی توسط گروه مدیران خودرو مونتاژ شده است. آریزو ۵ موتوری با حجم ۱.۵ لیتر داشته و به توربوشارژ مجهز شده است. حداکثر توان خروجی موتور نسخه توربوشارژ آریزو ۵ نزدیک به ۱۴۷ اسب بخار بوده و گشتاور آن هم به ۲۱۰ نیوتنمتر میرسد. در این خودرو از گیربکس هفت سرعته و اتوماتیک CVT استفاده شده و شتاب صفر تا ۱۰۰ آن هم نزدیک به ۱۰ ثانیه است.
آریزو ۵ توربو به راحتی نسخه ۱.۶ لیتری سراتو را کنار گذاشته و موتور ۱۲۴ اسب بخاری آن را به چالش میکشد. ولی در برابر نسخه ۲ لیتری و اتوماتیک سراتو آپشنال با قدرت ۱۵۶ اسب بخار شرایط سختی دارد. موتور نسخه اتوماتیک سراتو آپشنال قدرتمندتر بوده و جعبه دنده اتوماتیک آن به خوبی از پس مأموریت خود برمیآید. ولی در مجموع عملکرد هر دو خودرو شبیه به یکدیگر بوده و از نظر کیفی هم تفاوت چشمگیر و فوقالعادهای بین آریزو ۵ توربو و سراتو آپشنال وجود ندارد.
ولی از نظر شمار آپشن و امکانات باید برگ برنده را به دست محصول شرکت چری داد. آریزو ۵ توربو به شش کیسه هوا، سیستم EBA، HHC، ESP، TSC و... مجهز شده و از نظر امکانات در حد و اندازه سراتو آپشنال است. در حال حاضر میتوان آریزو ۵ توربو را با قیمت ۲۳۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان از بازار خریداری کرد. البته باید گفت که آریزو مدتی است که به روی خط تولید گروه مدیرانخودرو نرفته و تولید آن هم مانند سراتو سایپا متوقف شده است.
بسترن B۳۰
میدانیم که بسترن B۳۰ با توجه به موتور ۱۰۷ اسببخاری خود هیچ شانسی در برابر سراتو ۱.۶ و ۲ لیتری آپشنال ندارد. ولی باید توجه داشت که این خودروی چینی که توسط گروه بهمن موتور مونتاژ شده است؛ کیفیت بسیار قابل قبولی داشته و سواری آن اگر در حد و اندازه کیا سراتو نباشد؛ بدتر از آن هم نیست.
بسترن B30 چهار ستاره کیفی داشته و به امکاناتی مثل دوربین عقب، کروز کنترل، سانروف، سیستم TCS، سیستم ترمز کمکی، سیستم HHC و... مجهز شده است. این خودرو از نظر امکانات تفاوت خاصی با کیا سراتو سایپا ندارد. قیمت کیا سراتو آپشنال هم اکنون و در بازار آزاد، بین ۲۹۵ تا ۳۲۰ میلیون تومان بوده و شما با خرید بسترن B30 با قیمتی در حدود ۲۰۰ میلیون تومان؛ یعنی نزدیک به ۱۰۰ میلیون تومان صرفه جویی میکنید؛ پس انتخاب بسترن B30 در شرایط موجود، کمی اقتصادیتر است.
البته باید این نکته را ذکر کنیم که تولید بسترن B30 متوقف شده و بهمنموتور به خاطر تحریم صنعت خودروسازی ایران، چارهای جز خداحافظی با یکی با کیفیتترین خودروهای چینی موجود در بازار ایران نداشت.
هیوندای i۲۰ مونتاژ
هیوندای i۲۰ تنها هاچبک موجود در لیست ما بوده و کیفیت و سواری بینظیری دارد. ولی باید توجه داشت که این محصول مونتاژی موتوری با حجم ۱.۴ لیتر داشته و حداکثر توان آن تنها ۹۸.۶ اسببخار است؛ پس قلب تپنده هیوندای i20 به هیچ عنوان قابل مقایسه با خودرویی مثل کیا سراتو نیست. ولی هیوندای i20 کرمان موتور نکات مثبتی داشته و به همین دلیل میتواند جایگزینی مناسب برای کیا سراتو باشد. این محصول کرهای در نگاه نخست بسیار کوچک به نظر میرسد؛ ولی محیط داخلی آن جادار و راحت بوده و سرنشینان آن در آسایش کامل هستند. علاوهبراین باید به عملکرد بینقص جعبه دنده ۴ سرعته و اتوماتیک هیوندای i20 هم اشاره کرد.
جعبه دنده یاد شده بدون تأخیر دندهها را تعویض کرده و حس و حال سواری با یک هاچبک کوچکِ کرهای را به شما نشان میدهد. هاچبک با کیفیت، بروز، کرهای و کم مصرف هیوندای با وجود موتور ضعیفتر نسبت به سراتو سایپا، آن را به چالش کشیده و از نظر امکانات در حد و اندازه سراتو است. برای خرید هیوندای i20 باید تقریباً بین ۲۹۰ تا ۳۱۰ میلیون تومان در بازار آزاد پرداخت کنید. البته باید توجه داشت که هیوندای i20 هم با تحریم صنعت خودروسازی ایران از خطوط مونتاژ کرمانموتور رفته و اکنون شرایط یکسانی با کیا سراتو دارد!
هیوندای اکسنت مونتاژ
در کشورهای غربی و شرقی از هیوندای اکسنت به عنوان رقیبی کوچک برای کیا سراتو نام میبرند. اکسنت کرمان موتور، موتوری با حجم ۱.۶ لیتر داشته و توان آن هم تنها ۱۲۲ اسب بخار است؛ پس اکسنت در برابر سراتو ۱.۶ لیتری قرار گرفته و در برابر سراتو ۲ لیتری هیچ شانسی از نظر موتور و توان فنی ندارد. ولی باید توجه کرد که کیفیت هیوندای اکسنت بسیار مطلوب بوده و از نظر شمار آپشن و... تفاوت چشمگیری با کیا سراتو آپشنال ندارد.
اکسنت به ترمزهای چهار چرخ دیسکی ABS و چهار کاناله (ترمزهای عقب کیا سراتو کاسهای است)، شش کیسه هوا، سیستم کلید هوشمند، استارت دکمهای، سیستم کنترل کیفیت هوا، OCS، TCS، VSM و... مجهز شده و در مجموع حتی از کیا سراتو آپشنال هم جلوتر است! این خودرو هم مثل اکثر محصولات موجود در بازار ایران، دیگر توسط کرمان موتور تولید نمیشود؛ ولی هنوز هم میتوان مدلهای صفر کیلومتر آن را از بازار آزاد و با قیمت ۲۶۰ تا ۲۹۰ میلیون تومان خریداری کرد. علاوهبراین باید گفت که هیوندای اکسنت دارای استاندارد سوخت یورو ۶ بوده و با توجه به وزن ۱۰۷۰ کیلوگرمی آن مصرف سوخت بسیار کمی داشته و کاملاً اقتصادی است.
جک S5 اتوماتیک
میل مردم ایران به خرید خودروهای کراس اوور افزایش یافته و قطعاً کسانی هستند که خرید خودروهای کراس اوور را نسبت به سدانهایی مثل کیا سراتو ترجیح میدهند. از جمله گزینههایی که در بازه قیمتی ۲۸۰ تا ۳۳۰ میلیون تومان در بین خودروهای کراس اوور وجود داشته و نظر مشتریان ایرانی را جلب کرده است؛ جک S۵ اتوماتیک بوده و شاید اقبال و استقبال مشتریان از این کراس اوور چینی را بتوان به عنوان یکی از دلایل کاهش فروش سدانهایی مثل کیا سراتو عنوان کرد.
S5 اتوماتیک موتوری ۲ لیتری با توان ۱۷۴ اسببخار داشته و مجهز به توربوشارژ است. جعبه دنده آن از نوع اتوماتیک دو کلاچه و شش سرعته است؛ پس از نظر فنی S5 اتوماتیک، سراتو سایپا را با چالشی جدی رو به رو کرده و عملاً مشتریان بازار خودرو را وسوسه میکند. S5 اتوماتیک به چهار کیسه هوا، شش بلندگو، سنسور باران، استارت دکمهای، سیستم ورود بدون کلید، خروجی برق ۱۲ ولت، سیستم HAC، HDC و... مجهز شده و هیچ کمبودی در مقایسه با کیا سراتو ندارد.
برترینها
دیدگاه بگذارید
2 دیدگاه ها برای "معرفی جایگزینهای کیا سراتو در بازار ایران"
هیچ کدومشون در حد و قواره سراتو نیستن.
پورسانت خودروهای چینی رسیده انگار مثل اینکه خوب شتتیل میگیری دقیقا مثل اونایی که ماشین چینی سوار هستند مقاله نوشتید . کلا با این استدلال شما که چرا تولید سراتو تا حالا ادامه داشته و مثلا اکسنت مدتهاتوقف تولید شده پس نتیجه بگیریم پژو ۲۰۰۸ هم چینی است .