ام جی ۶ GT

بروزرسانی در: پنج شنبه 12 بهمن 02 ساعت 13:06
ام جی 6 GT

بررسی ام جی ۶ GT

ام جی یک برند اصالتا بریتانیایی می باشد که در سال ۱۹۲۴ در زمینه تولید خودروهای اسپرت، کار خود را شروع کرد و به دلیل بحرانهای مالی در دهه ۱۹۳۰ الی ۱۹۴۰ دست به دست چرخید و در سال ۲۰۰۵ تحت مالکیت برند چینی سایک موتورز درآمد. یکی از محصولات این کمپانی، ام‌جی ۶ نام دارد که در سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ تولید شد و در سال ۲۰۱۵ یک فیس‌لیفت را تجربه کرد. ام‌جی۶ در مدلهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ در نسخه های مختلف  مگنت (صندوقدار) و GT (لیفت بک) در بازار ایران حضور دارند که البته نسخه‌های نیوفیس با مدل ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ صرفا به صورت لیفت‌بک هستند و به ام جی ۶ GT نیوفیس شناخته میشوند و در این مدلها دیگر خبری از نسخه مگنت یا همان صندوقدار نیست. به صورت خلاصه خودروهای لیفت بک به خودروهایی گفته میشود که صندوق عقب به همراه شیشه عقب خودرو باز میشوند و به همدیگر متصل هستند.

تغییرات ام‌جی ۶ های نیوفیس نسبت به نسخه قدیمی شامل گیربکس ۶ سرعته دوکلاچه به جای ۵سرعته ، طراحی جدید سپرها، گرافیک جدید چراغها و هم چنین آپشنهای بیشتر می باشد که از آپشنهای بیشتر آن میتوان به مواردی نظیر دی‌لایت، چراغ‌های زنون گردشی با چراغ‌شور، ترمز پارک برقی، اتوهلد و کنترل حرکت در شیب اشاره کرد. ام‌جی ۶ نیو علی رغم شایستگی ها و قیمت مناسبی که دارد به دلیل برندینگ نامناسب شرکت عرضه کننده یعنی مدیاموتورز همچنان بازار خرید و فروش مناسبی ندارد و باید به مصاف رقبایی از سگمنت C برود که از مهم ترین آنها میتوان به سراتو ۲۰۱۲-۲۰۱۳، رنو فلوئنس ۲۰۱۲-۲۰۱۴، مزدا ۳ نیو ۹۰-۹۱ و لنسر ۲۰۱۴ اشاره کرد که در بخش طراحی تقریبا نسبت به اکثر رقبای خود برتر است چرا که دفتر مرکزی و طراحی ام‌جی همچنان در بیرمنگام انگلیس مستقر است و خودرویی با چاشنی طراحی اسپرت اروپایی شاهد هستیم.

در بخش نمای ظاهری شاهد یک طراحی نسبتا اسپرت هستیم که تا حدودی رسالت این کمپانی را نیز انجام میدهد. نمای جلویی خودرو با آن خطوط برجسته روی کاپوت نمای اسپرتی را به ظاهر خودرو داده است، گرافیک چراغها جذاب است و البته در بخش جلو پنجره و تناسب ان با چراغها میتوانست بهتر عمل کند، در بخش نمای جانبی طراحی ساده ای را میبینیم که معمولا در خودروهای اسپرت نیز این ساده بودن رعایت میشود و در نمای عقبی نیز که بخش جذاب این خودرو هست ما را به یاد محصولاتی نظیر پورشه پانامرا میاندازد! طراحی ام جی ۶ نیوفیس به طور کلی امتیاز قابل قبولی میگیرد و حس یک خودروی اسپرت را القا میکند و طراحیش نسبت به اکثر رقبای خودش  نظیر فلوئنس یا سراتو جذاب‌تر و اسپرت‌تر است.

با توجه به اینکه نام چینی روی این خودرو سنگینی میکند، توقع داریم با کابین نه چندان با کیفیت روبرو شویم اما در واقعیت با خودروی نسبتا با کیفیتی در بحث کیفیت کابین و متریال داخلی کابین مواجه هستیم و حس بسیار خوبی میگیریم و کیفیت دکمه ها و متریال به کار رفته در حد خودروهای کره ای هم رده قیمتی آن و چه بسا بهتر است. طراحی کابین ام‌جی ۶ تاحدودی از خودروهای بی‌ام‌و الهام گرفته شده است و به طور مثال اگر مقایسه ای بین بی ام و سری ۵ مدل ۲۰۱۰ و ام‌جی ۶ بیندازید متوجه برخی شباهتها نظیر دریچه هوای نسبتا بزرگ آن خواهید شد. نکته جالبی که احتمالا در اولین برخورد با این خودرو تجربه خواهید کرد این است که برای روشن و خاموش کردن چراغهای بیرونی خودرو باید از دکمه دایره‌ای شکل سمت چپ فرمان و روی داشبورد استفاده کنید و از طریق دسته‌های راهنما نمیتوانید روشن و خاموش کردن چراغها را انجام دهید که در نوع خود جالب است. کیفیت صندلی های ام‌جی ۶ خوب ارزیابی میشود و نسبتا راحت هستند و دربرگیرندگی خوبی نیز دارند. ام‌جی ۶ در بخش امکانات رفاهی و ایمنی نیز پر و پیمان است و با ۶ ایربگ عرضه شده است و از آپشنهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

سیستم صوتی و تصویری مجهز به MP3-USB-TUNER بهمراه ۸ بلندگو - کنترل سیستم صوتی از روی فرمان - ورودی USBو AUX - دنده خودکار تیپ‌ترونیک - رینگ اسپرت ۱۷ اینچ آلومینیومی - روکش صندلی چرمی - سیستم تهویه مطبوع دیجیتال ۲ ناحیه‌ای - صندلی برقی ۶ جهته برای راننده و شاگرد- مجهز به سیستم کنترل پایداری و دینامیکی - تنظیم خودکار نور در آیینه داخل خودرو - شیشه‌های برقی اتوماتیک ۴ درب - تکیه گاه آرنج برای سرنشینان عقب - بلوتوث برای ارتباط تلفنی (بصورت انتخابی) - دوربین دید عقب (بصورت انتخابی) - سیستم نشان دهنده میزان باد لاستیک‌ها ITPMS - سنسور باران و گرد و خاک بهمراه سیستم روشنایی خودکار داخل خودرو - سانروف مجهز به سیستم ANTI TRAP - سیستم کمکی برای پارک کردن خودرو - محفظه زیر صندلی - محفظه نگهداری عینک - سیستم تهویه مجزا برای سرنشینان عقب بهمراه یخچال - محفظه نقشه - کروز کنترل پیشرفته - سوئیچ تغییر سیستم گیربکس به حالت تیپ ترونیک - آفتاب گیر راننده و سرنشین جلو مجهز به آیینه و چراغ - چراغ سقفی جلو و عقب - هشدار نبستن کمربندهای ایمنی - تیغه‌های برف پاک‌کن پیشرفته - سوکت مجزای برق برای سرنشینان عقب - نشان‌دهنده میزان آب رادیاتور - استارت خودرو با فشار کلید - کمربندهای ایمنی ۳ نقطه ای با قابلیت تنظیم ارتفاع - قفل کودک - قفل خودکار درب‌ها پس از حرکت - مجهز به ایموبلایزر - شیشه‌شور عقب - صندلی‌های عقب کاملا تاشو - سیستم مکان‌یاب GPS - پدلهای شیفتر تعویض دنده پشت فرمان- دی‌لایت- چراغ‌های زنون گردشی با چراغ‌شور - ترمز پارک برقی- اتوهلد - کنترل حرکت در شیب - گرمکن صندلی جلو- سیستم استارت استاپ.

در بخش فنی، ام‌‌جی ۶ نیو مشابه نسخه قبلی از یک پیشرانه ۱.۸ لیتری توربو بهره میبرد که قادر به تولید ۱۶۰ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور بر دقیقه و ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور در ۴۵۰۰ دور بر دقیقه است که این نیرو از طریق گیربکس ۶ سرعته دو کلاچه بهره به چرخهای جلو منتقل میشود و نسبت به نسخه قبلی که ۵ دنده اتوماتیک تیپ‌ترونیک بود سریعتر تعویض دنده ها را انجام میدهد. ام جی ۶ با وزن حدود ۱۴۵۰ کیلوگرمی طبق اعلام کاتالوگ می‌تواند در طی مدت ۹.۹ ثانیه سرعت خود را از ۰ به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند که در این رده قیمتی عالی به نظر میرسد و در عمل نیز به همین عدد دست پیدا میکند و حتی در شرایط ایده آل ممکن است بهتر از این عدد را هم ثبت کند. 

حجم باک ام جی ۶ معادل ۶۲ لیتر است و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز ۷.۱ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است که در عمل و آن هم با این کیفیت بنزین ایران چیزی در حدود ۸.۵ الی ۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر به صورت ترکیبی می باشد. طول، عرض و ارتفاع این خودرو به ترتیب ۴۶۵۱ میلیمتر، ۱۸۲۷ میلیمتر و ۱۴۷۸ میلیمتر است و فاصله محوری آن چیزی در حدود ۲.۷ متر است که باعث میشود در این کلاس فضای ردیف عقب نسبتا مناسبی ارائه دهد و چیزی در حد و اندازه های رنو فلوئنس است و افراد قدبلند مشکل خاصی در ردیف عقب نخواهند داشت.

وقتی رانندگی با خودرو را شروع میکنیم اولین چیزی که متوجه میشویم این است که وقتی پدال گاز را تا حدی فشار میدهیم با تاخیر چند دهم ثانیه ای شاهد عکس العمل ماشین و دور گرفتن آن هستیم و این مورد خصوصا در شروع حرکت بیشتر نمود پیدا میکند که البته چندان ازار دهنده نیست ولی باید به آن عادت کنید و به اصطلاح قلق آن دستتان بیاید. 

زمانی که لیور دنده را از حالت اتوماتیک به دستی تغییر میدهید پشت آمپر قرمز‌رنگ میشود که در کنار آن پدلهای شیفتر پشت فرمان حس و حال اسپرتی خودرو را دو چندان میکند و این حال و هوا تشویقمان میکند پدال گاز را بیشتر فشار دهیم، کشش ام جی ۶ نیو بسیار عالی است و به جرات میتوان گفت از تمام رقبای هم رده خودش نظیر مزدا ۳ ، کرولا ، سراتو و.... بهتر است که البته این کشش و شتاب بیشتر را مدیون سیستم پرخورانش هست که باعث میشود از لحاظ فنی استهلاک به مراتب بیشتری نسبت به خودروهای رقیبش داشته باشد و بحث حساسیت به بنزین نیز دارد که حتما باید از بنزین سوپر یا مکمل استفاده کنید. در رابطه با سیستم تعلیق نیز باید بگوییم که عملکردش در ناهمواری ها مشابه رقبای کره ای نظیر سراتو می باشد و سواری نه چندان نرمی ارائه میدهد.

یکی از نکات منفی ام جی ۶، فرمان سفت آن است که در شهرهای پرترافیک و یا در هنگام پارک خودرو ممکن است کمی ازار دهنده باشد و مورد دیگری نیز که انتظار داشتیم به واسطه سفت بودن فرمان در سرعتهای بالا قابلیت اطمینان خوبی داشته باشد متاسفانه اینطور نیست و در سرعتهای بالا اگر فرمان را کاملا سفت نگرفته باشید با کوچکترین ناهمواری تغییر مسیر را شاهد هستیم. هندلینگ خودرو با توجه به ظاهر خودرو چندان عالی نیست و متوسط ارزیابی میشود و نسبت به مزدا ۳ نیو در رده پایین تری قرار میگیرد. یکی دیگر از معایب ام جی ۶ نیو ترمزهای آن است که اگرچه ترمزهای قابل قبولی دارد اما چندان حس امنیت را القا نمیکند و باز هم نسبت به خودرویی مثل مزدا ۳ نیو عملکرد ضعیف تری دارد.

امنيت ام جی ۶ GT

ام جی 6 در سال 2011 موفق به کسب 4 ستاره ایمنی از موسسه اروپایی یورو‌انکپ شد که نشان از امنیت قابل قبول این دو رگه چینی بریتانیایی دارد

ارزش خريد ام جی ۶ GT

اگر صرفا قیمت ام‌جی 6 را در بازار جهانی بررسی کنیم و با رقبای خودش در ایران بسنجیم نسبت به قیمتش ارزش خرید خوبی در این رده قیمتی دارد و پیشرانه با کشش خوب، آپشنها و کیفیت قابل قبولی را در اختیارتان قرار میدهد که شاید در کمتر خودرویی در این رده قیمتی این موارد یافت شود اما اگر بازار خرید و فروش ضعیف و بحث استهلاک و دسترسی و قطعات و هزینه های ام جی 6 را در نظر بگیریم تا حد زیادی از ارزش خرید آن خواهد کاست ولی به طور کلی ام‌جی 6 با توجه به مزایایی که در اختیارتان قرار میدهد خریدش توجیه پیدا میکند خصوصا برای کسانی که بازار خرید و فروش و بحث استهلاک و هزینه قطعات چندان برایشان مهم نیست.

10
0 6

رقبای ام جی ۶ GT

از نزدیک ترین رقبای ام‌جی 6 نیو 2015-2016 میتوان به مزدا 3 نیو مدل 89-90 و سراتو 2012-2013 اشاره کرد که هر دو آنها در بحث بازار خرید و فروش و دسترسی به قطعات و خدمات پس از فروش اوضاعشان بسیار بهتر از ام جی 6 است. به طور کلی در این رده قیمتی اگر خودرویی با پیشرانه قدرتمند و کشش پیشرانه خوب و آپشنهای رده بالا و با طراحی خاص و جذاب میخواهید و برخی فاکتورها نظیر بازار  ضعیف و خدمات پس از فروش چندان برایتان اهمیت ندارد ام جی 6 در برابر مواردی که به شما میدهد ارزشش را دارد!


مشخصات فنی ام جی ۶ GT

عکس ام جی ۶ GT

نمای عقب ام جی 6 نیو

نمای عقب ام جی 6 نیو

نمای داخلی ام جی 6 نیو

نمای داخلی ام جی 6 نیو

نمای داخلی ام جی 6 نیو

نمای داخلی ام جی 6 نیو

فضای نسبتا مناسب صندوق عقب ام جی 6 نیو

فضای نسبتا مناسب صندوق عقب ام جی 6 نیو

صندلی های ام جی 6 نیو

صندلی های ام جی 6 نیو

پشت آمپر قرمزرنگ ام جی 6

پشت آمپر قرمزرنگ ام جی 6 نیو زمانی که لیور در حالت دستی قرار میگیره

نمای جانبی ام جی 6 نیو

نمای جانبی ام جی 6 نیو

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar