نقد و بررسی پژو ۲۰۷ جدید (نیوفیس)
اگر از آن دسته افرادی هستید که قصد خرید یک خودرو هاچبک را دارید، مطمئنا پژو 207i جدید یکی از گزینههای اصلی شما خواهد بود، در این مقاله سعی داریم تا به بررسی کامل این خودرو پرداخته و کم و کیف آن را با شما عزیزان در میان بگذاریم
در سال ۱۹۹۸ کمپانی پژو فرانسه به دنبال ساخت خودرویی چابک، کوچک و جوانپسند بود که بتواند جایگزینی شایسته برای مدل پرآوازه ۲۰۵ باشد و این امر بهانهای شد برای تولید پژو ۲۰۶ !
پژو ۲۰۶ از همان ابتدا کار توانست فروش خوبی را تجربه کند، تا حدی که در سه سال پیاپی (۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳) موفق به دریافت عنوان پرفروشترین خودرو اروپا شد. شرکت ایرانخودرو از سال ۱۳۸۰ تاکنون اقدام به عرضه مدلهای متنوعی از این خودرو کرده که بهتنهایی توانسته نقش مهمی درفروش جهانی این محصول ایفا کند.
در سال ۱۳۸۹، با گذر از سالهای طلایی فروش پژو ۲۰۶ و با پابهمیدان گذاشتن رقیبان خارجی، ایرانخودرو تصمیم گرفت تا با عرضه پژو ۲۰۷i که درواقع نمونه ارتقاءیافته و فیسلیفت پژو ۲۰۶ بهحساب میآمد؛ همچنان در صدر لیست فروشندگان خودروهای هاچبک در ایران باقی بماند. پژو ۲۰۷i ایرانخودرو، تفاوتهای فاحشی با نمونه فرانسوی خود داشته و حتی در اغلب کشورهای جهان این خودرو را با نام ۲۰۶ پلاس میشناسند. در سال ۱۳۹۰ و با اوج گرفتن تحریمها علیه ایران، رفتهرفته تولید این هاچبک زیبا متوقفشده و آخرین نسل از آن با مدل سال ۱۳۹۱ وارد بازار شد. پس از توافقات هستهای و لغو تحریمها در سال ۱۳۹۵، این خودرو با امکاناتی کاملتر و طراحی زیباتر به سبد محصولات ایرانخودرو بازگشته تا بار دیگر بتواند نظر طرفداران اینگونه از خودروهای شهری کوچک را به خود جلب کند!
در این مقاله تیم بررسی تخصصی Z4CAR سعی دارد به بررسی پژو ۲۰۷i جدید (نیوفیس) پرداخته تا بتواند نقاط ضعف و قوت آن را نسبت به مدلهای پیشین سنجیده و برای شما عزیزان بازگو کند؛ با ما همراه باشید
طراحی ظاهری
همانطور که همگی میدانیم پژو ۲۰۷i نیوفیس، از پلتفرم مشترکی با پژو ۲۰۶ بهره میبرد به همین دلیل ازلحاظ ابعاد و اندازه تفاوت زیادی با برادر بزرگتر خود ندارد. در نمای جلو چیزی که بیش از همه جلبتوجه میکند لوگوی بسیار بزرگ پژو بوده که در جلوپنجرهای کشیده قرارگرفته است و باعث شده طراحی این هاچبک فرانسوی تا حد زیادی جسورانهتر و مدرنتر به نظر بیاید. مدلهای جدید پژو ۲۰۷i چراغهای جلو زیباتر و اسپرتتری نسبت به نسل قبل دارند که این امر را مدیون دیلایت و چراغهای هالوژنی هستند که داخل آنها بهکاررفته است. در نمای جانبی، راهنماهای روی گلگیر که در نسل پیشین وجود داشته، اکنون بهصورت یک نوار باریک روی آینههای جانبی (که بزرگتر از نمونه های قبلی هستند) قرارگرفتهاند. همچنین استفاده از آنتن کوتاه رادیویی در بخش جلو خودرو یکی دیگر از تغییرات انجامشده بهحساب میاید که اگر همین آنتن به بخش انتهایی خودرو منتقل میشد میتوانست نمای بهتری داشته باشد. اصیلترین بخش پژو ۲۰۷i نیوفیس، نمای عقب آن محسوب میشود زیرا که هنوز هم ردپاهایی از ۲۰۶ قدیمی در آن به چشم میخورد. در کمال تعجب این بخش در آخرین فیسلیفت هم دچار تحولات زیادی نشده و تغییرات آن به استفاده از چراغهای طرح نئون و قرار دادن دوربین دید عقب در قاب پلاک خلاصه میشود. بهطورکلی میتوان گفت طراحی ظاهری پژو ۲۰۷i نیوفیس از رقبایی همچون رنو ساندرو و H30کراس که در این بازه قیمتی قرار دارند، زیباتر و مدرنتر بوده و این امر یکی از دلایل اصلی گرایش بیشتر جوانان به این خودرو محسوب میشود.
طراحی داخلی
فضای کلی کابین پژو ۲۰۷i جدید شباهت زیادی به کابین برادر بزرگتر خود (پژو ۲۰۶) داشته، اما به لطف بهروزرسانیها و تغییرات اعمالشده در آن کمی اسپرت تر و مدرن تر به نظر میآید. فضای محدود این خودرو مانند آنچه که در نسلهای گذشته نیز شاهد بودیم، یکی از نکات منفی پژو ۲۰۷i جدید به حساب میآید، اما این محدودیتها تنها شامل ردیف دوم صندلیهای این خودرو شده و در ردیف اول هیچ مشکلی از بابت کمبود فضای سرنشینان وجود ندارد. متأسفانه در فضای داخلی پژو ۲۰۷i نیوفیس، شاهد استفاده از متریال بیکیفیتی هستیم که چندان جالب به نظر نمیآید، اما ازآنجاییکه در فضای داخلی تمامی خودروهای این رنج قیمتی از متریال مشابهی استفاده میشود میتوان این مورد را نادیده گرفت؛ البته به شرطی که بعد از مدتی صدای داشبورد این مسئله را به شما یادآوری نکند!
پس از ورود به فضای داخل این خودرو و نشستن بر روی صندلی، چیزی که بیش از همه توجه شمارا به خودش جلب میکند شکل عجیب فرمان و نمایشگر ۷ اینچی لمسی است که در بخش بالایی داشبورد نصبشده است. فرمان این خودرو از جنس پلاستیک خشک بوده و بهصورت دو رنگ طراحیشده است. برخلاف فرمان سادهای که نمونه اولیه پژو ۲۰۷i (که تا سال ۹۱ در بازار حضور داشت) در نظر گرفتهشده بود، بر روی این فرمان جدید کلیدهایی برای کنترل سیستم صوتی، کروز کنترل و تلفن همراه قرار دادهشده که در یک رانندگی روزمره میتواند بسیار کاربردی باشد. سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک این خودرو عملکرد مناسبی دارد و میتواند بهراحتی پاسخگو نیازهای شما باشد.
مانیتوری که در بالاترین بخش کنسول میانی قرار دادهشده کیفیت تصویر مطلوبی داشته و مواردی همچون بلوتوث، رادیو، پخش موزیک، سیستم رهیاب ماهوارهای و... جز امکانات آن به شمار میرود.
صندلیهای ردیف جلو این خودرو از راحتی نسبتاً مطلوبی برخوردارند، اما ردیف عقب صندلیها فضای پای بسیار کمی داشته و راحتی چندانی ندارد. صندلیهای پارچهای این خودرو در مقایسه با صندلیهای چرمی برلیانس H320 از کیفیت و نرمی کمتری برخوردار بوده و نمیتواند از این نظر با این خودرو چینی رقابت کند.
مشخصات فنی
تنها تحولی که این خودرو، نسبت به نسلهای گذشته یا حتی نسبت به پژو ۲۰۶ تیپ ۵یا ۶ تغییر نوع ECU بوده، که آنهم تفاوت محسوسی در نحوه کارکرد پیشرانه ایجاد نکرده است. همانطور که میدانید، این خودرو از پیشرانه نامآشنا TU5 بهره میبرد که بهصورت ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ بوده و توان تولید ۱۰۵ اسببخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور را دارد. نیروی تولیدی این پیشرانه طریق یک گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک(AL4) یا ۵ سرعته دستی به چرخهای جلو منتقلشده که باعث میشود این خودرو بتواند در حدود ۱۲ ثانیه در مدلهای دستی و ۱۳ ثانیه در مدلهای اتوماتیک، از حالت سکون بهسرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد. همچون نسل اول، این گیربکس نیز دارای قابلیتهای اسپرت و برف هست که میتواند برای رانندگی در شرایط مختلف کمک بسیار خوبی برای راننده باشد. گیربکس AL4 بهکاررفته در پژو ۲۰۷i جدید، عملکرد نسبتا خوبی داشته اما در برخی مواقع، پس از مدت کوتاهی کیفیت اولیه خود را از دست داده و هنگام تعویض دندهها ضربه و صدای آزاردهندهای از خود تولید میکند. یکی دیگر از مشکلات این گیربکس، عملکرد کند آن در زمان استفاده از حالت تیپ ترونیک است؛ به این صورت که اگر قصد دارید رانندگی پرشتابی را در حالت تیپ ترونیک تجربه کنید، مطمئنا در دندههای سنگین با کندی آزاردهندهای مواجه خواهید شد که شاید شما را از انجام این عمل منصرف کند. سیستم تعلیق این هاچبک پرطرفدار نسبت به گذشته تغییری نداشته و همچنان عملکرد مناسبی از خود نشان میدهد، اما اگر اهل رانندگی در سرعتهای بالا هستید حتما به شما توصیه میشود برای جلوگیری از واژگونی، فنرهای این خودرو را با نمونههای اسپرتتر و کوتاهتر تعویض نمایید.
برطبق اعلام شرکت سازنده مصرف ترکیبی این خودرو در هر ۱۰۰ کیلومتر تنها ۷.۱ (برای مدلهای اتوماتیک) بوده است که در صورت حقیقت داشتن این امر، پژو ۲۰۷i نیوفیس یکی از کم مصرفترین خودروهای هاچبک بازار خواهد بود که میتواند گزینه مناسبی برای استفادههای روزمره باشد. اما بد نیست بدانید که مصرف ترکیبی این خودرو در عمل چیزی نزدیک به ۹ لیتر در هر صدکیلومتر بوده که اگر کمی به پیشرانه فشار بیاورید شاهد مصرفی بسیار بیشتر از ۹لیتر هم خواهید بود.
ایمنی
بر طبق اطلاعات ثبتشده در سایت NCAP پژو ۲۰۶ فرانسوی در سال ۲۰۰۰ موفق به دریافت ۴ ستاره ایمنی شده است، حال باید دید با توجه به ایرانیزه شدن و تبدیل نمودن این خودرو به پژو ۲۰۷i آیا بازهم از همان قدرت و استحکام برخوردار است یا نه؟
در بخش ایمنی ایرانخودرو تمام سعی خود را برای ساخت خودرویی امن و بروز انجام داده است ازاینرو تجهیزاتی همچون کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، سیستمهای ترمز ABS،EBD و EBA، ترمز جلو و عقب دیسکی دارای سیستم خنک شونده، ایموبیلایزر, قفل مرکزی با ریموت ،صندلی عقب مجهز به ایزوفیکس ، سنسور دندهعقب ،دوربین دندهعقب و... را در این خودرو بهکاربرده است.
امکانات ایمنی اینچنینی از پژو ۲۰۷i جدید یک خودروی کامل میسازد، که به شما این امکان را میدهد تا بتوانید با خیال راحت در جادههای درونشهری و برونشهری به رانندگی بپردازید.
تفاوت پژو ۲۰۷i جدید با مدل پیشین
در این بخش قصد داریم به منظور آشنایی بیشتر شما خوانندگان عزیز با پژو i207 جدید تفاوتهای آن را با مدل پیشین (که تا سال ۹۱ تولید میشده) به طور خلاصه بیان کنیم:
۱-تغییر طرح چراغهای جلو و عقب
۲-آنتن رادیویی کوتاه و غیرقابل جداسازی
۳-سیستم مولتی مدیا مجهزبه نمایشگر ۷ اینچی لمسی و دارای GPS
۴-دوربین دید عقب
۵-آینه های جانبی بزرگتر و مجهزبه راهنما
۶-تغییر طرح فرمان و قراردادن کلیدهای کنترل روی آن (MFC)
کلام آخر
امروزه با افزایش شمار خودروها و رشد روز افزون ترافیکهای شهری، شاید یکی از بهترین انتخابها برای آسانتر کردن این شرایط سخت استفاده از یک هاچبک کوچک دنده اتوماتیک با امکاناتی مناسب و قیمتی معقول باشد. با در نظر گرفتن این موارد گزینههای زیادی برای شما باقی نخواهد ماند. حال با یک جمعبندی نهایی میتوانیم بگوییم که شاید پژو ۲۰۷i جدید دارای مشکلاتی همچون صندوق عقب کوچک، فضای نامناسب سرنشینان عقب، خرابیهای زودهنگام گیربکس، گرانی قطعات و... باشد، اما اگر قصد خرید خودرویی جمعوجور با طراحی جوان پسند و گیربکس اتوماتیک را دارید که در این رنج قیمتی باشد، مطمئنا پژو ۲۰۷i جدید میتواند یکی از بهترین گزینه ها برای شما باشد.
در نهایت شما خوانندگان عزیز، چه خودرویی را در این رنج قیمتی پیشنهاد میکنید؟
نویسنده : سعید رنجبر ، عکاس : علیرضا فاتحی
دیدگاه بگذارید
174 دیدگاه ها برای "نقد و بررسی پژو ۲۰۷ جدید (نیوفیس)"
بنده ساندرو داشتم ، ماشین خشک و بدون امکانات و تریم بسیار ساده دارد و اتفایا گیربگسش ام al4میباشد
و جذابیت ندارد
کی میگه گیربکس ساندرو al4 عه؟؟؟؟؟
مطمئنی ساندرو داشتی ؟
اینا تا یک خودرو رو ۳۰ سال تولید و مونتاژ نکنن و دست مردم ندن ول کن نیستن
ولی باید قبول کرد تا ۷۰ میلیون ۲۰۷ اتومات یه انتخاب خوب جوونپسندونست .
من دی ۹۶ تحویل گرفتم تا الان که تقه ای ندیدم
خدا لعنت کنه این خودرو سازهای داخلی رو که نمیتونن هر چندسال با ارتقاء دادن محصولاتشون مارو به جتیی برسونن که با خیال راحت تصمیم بگیریم یه ماشینو صد سال تولید میکنن بی هیچ تغییری
من که باشم برلیانس H320 میخرم ، همه چیش نسبت به این ایرانیزه شده بهتره
تو این رنج قیمتی فقط رنو ساندرو با کیفیت ساخت عالی و گیربکس کارامد با تویض دنده های نرم و عالی پیشنهاد میشه .
این ماشین همون گیربکس AL4 قدیمی روشه که بعد از چند ده هزار کیلومتر مخصوصا تو زمستون شاهد تقه های عجیبش هستید !
داش گیربکس ساندرو هم al4 هستش
بابا فقط ال نود و ساندرو
اینا همشون اشغالن:)
بله ال نود و ساندرو بدرد کسانی میخوره که از نقطهaبرن به نقطهb
و اینم در نظر داشته باشین که یک خودروی به قول مردم پیرمری است و شاید زشت ترین خودروی ایران هم باشد ولی کیفیتش خوبه
اگه برین بخونین متوجه میشین فرانسه برای روستاییان خود النود و ساندرو زده چون در جاده های خاکی عملکرد بهتری داره
ال نود ساندرو فقط وفقط استهلاک کم دارن نه اپشن دارن نه زیبایی
وقتی با صد و بیست تا سرعت لاستیک جلوت بترکه اونموقع معنی زیبایی و آپشن رو بهتر درک میکنی،یه جوری از زیبایی و آپشن حرف میزنی که انگار بین ال نود و رولزرویس گوست قراره انتخاب کنی
ال ۹۰ ک ساندرو بدون ترکیدن لاستیک خودشون سه سوت چپ میکنن داداش:))) فقط تنها نقطه مثبت ال ۹۰ قطعات مهم فنیش از رمانی میاد و یه پله از جین بالاتره وگرنه جیز خاصی ندارن که هی کیفیت کیفیت میکنین
ماشین سوسول بازی که نیست امکانات و زیبایی داشته باشه
ماشین باید امنیتت رو تامین کنه
حاجی اینطوری باشه باید هنو امریکاییای قدیمی با وزن سه تن و بدنه فولادی تولید بشه عزیز تو ایران اینا ملاکه و شما تو حال و هوای تفکرات شرکت سایپا موندی که تنها دغدغش شاید یه درصد افزایش ایمنی باشه وگرنه کلا بررسی ماشین باید ترکیبی از تمام پارامترای زیبایی ٫اپشن ها ٫ فنی و موتوری ٫ شتاب ٫ نرمی ٫ فضای مناسب ٫. ایمنی هم جزشون هست شما زیبایی ومدرن بودن ماشین برات سوسول بازیه میتونی به ماشین های کلاسیک نظر داشته باشی
شما فکر کنم روزی چند بار تصادف میکنین.۲۰۷ یه ماشین شهریه