معایب سمند EF7 گازسوز

بروزرسانی در: دوشنبه 14 بهمن 98 ساعت 06:34
معایب سمند EF7 گازسوز

سمند EF7 گازسوز یک سدان خانوادگی، جادار و کم استهلاک است که این روزها با توجه به افزایش نرخ بنزین، از بازار خرید و فروش پررونقی برخوردار شده است، اما سمند LX EF7 در کنار تمامی مزایای خود معایبی نیز دارد که در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی آن‌ها بپردازیم.

سمند EF7 گازسوز یکی از اعضای خانواده پرجمعیت سمند است که از سال ۱۳۸۸ تاکنون بر روی خط تولید شرکت به اصطلاح خودروساز ایران خودرو قرار دارد. این خودرو یکی از مشتقات سمند LX محسوب می‌شود که به پیشرانه EF7 مجهز شده است. سوخت پایه این موتور، گاز CNG است و به همین دلیل در شرایط فعلی محبوبیت بالایی بین مصرف‌کنندگان دارد.
موتور EF7 از اواخر دهه هشتاد خورشیدی نیروبخش محصولات خانواده سمند بوده است. اکثر محصولات دوگانه سوز ایران خودرو تا آن زمان مجهز به موتور ۱.۸ لیتری XU7 پژو بودند که سازگاری مناسبی با CNG نداشت و مشکلات مختلفی را برای مالکین ایجاد می‌نمود؛ به همین دلیل پیشرانه EF7 برای نصب روی خودرو ملی برگزیده شد.
سمند EF7 گازسوز با هدف جلب نظر طیف گسترده خریداران خودروهای دوگانه سوز وارد بازار شد. این خودرو با استقبال خوبی از سوی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور مواجه شد. با مطرح شدن دوباره موضوع سهمیه‌بندی بنزین و افزایش قیمت آن، نام خودروهای دوگانه‌سوز بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاد. در این بین سمند EF7 گازسوز از این قاعده مستثنی نبوده و در حال حاضر بسیاری از افراد علاقه‌مند هستند که بتوانند چنین خودرویی را خریداری کنند. از همین رو در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید سایت Z4CAR قصد داریم شما مخاطبین گرامی را با «معایب سمند EF7 گازسوز» آشنا کنیم؛ بنابراین اگر شما هم قصد خرید این خودرو را دارید یا در صورتی که علاقه‌مند هستید تا اطلاعات بیشتری درباره مشکلات سمند LX EF7 کسب کنید، در ادامه با ما همراه باشید.

عیب اول، بازدهی پایین پیشرانه

موتور نسبتا ضعیف سمند LX EF7

موتور EF7 با سروصدای زیاد از سوی شرکت ایران خودرو معرفی شد. این پیشرانه حاصل همکاری ایران خودرو با موسسه آلمانی F.E.V GmbH بود که در عملیات تحقیق و توسعه پیشرانه فوق، همکاری گسترده‌ای داشت. حجم این پیشرانه حدود ۱.۷ لیتر است و از سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها یا VVT بهره می‌برد؛ همچنین برخلاف موتور XU7‌ پژو، از ۱۶ سوپاپ برخوردار است.
تمامی این ویژگی‌ها در تبلیغات ایران خودرو گنجانده شدند و توقعات کاذب در مشتریان ایجاد کردند. انتظارات ایجاد شده پس از ارائه کاتالوگ سمند EF7 گازسوز نقش بر آب شد، زیرا توان و گشتاور این موتور بسیار پایین‌تر از حد انتظار بود و تفاوت چندانی با موتور قدیمی پژو نداشت. مشکلات مربوط به عدم وجود توان کافی در این موتور، زمانی به اوج خود می‌رسد که بخواهید از سوخت CNG به جای بنزین استفاده کنید.
از سوی دیگر اندک توان بیشتری که موتور EF7 نسبت به موتور پژو ایجاد می‌کند، تنها در دورهای بالاتر قابل دسترسی است و نیاز به فشردن بیشتر پدال گاز دارد؛ بنابراین اگر بخواهید همواره بیشترین راندمان را از پیشرانه EF7 دریافت کنید ملزم به تحت فشار قرار دادن پیشرانه هستید. فعالیت دائمی پیشرانه در دور موتور بالا نیز موجب افزایش استهلاک موتور خواهد شد که قطعا چنین موضوعی به نفع خریدار نخواهد بود.

عیب دوم، وزن سنگین

وزن سنگین سمند EF7 گازسوز

پلتفرم پژو ۴۰۵ پایه و اساس بسیاری از محصولات ملی ایران خودرو بوده و هست. سمند EF7 گازسوز نیز مانند دیگر محصولات خانواده سمند، بر اساس این پلتفرم شکل گرفته‌ است و ویژگی‌های مشابهی با دیگر برادرانش دارد. پلتفرم قدیمی پژو ۴۰۵ از عدم امکان توسعه رنج می‌برد و محدودیت‌های بسیاری را برای طراحان ایران خودرو ایجاد کرده است. با این وجود به دلیل محدودیت‌های حاکم بر بازار خودرویی کشورمان، ایران خودرو ناچار است به ادامه عرضه تولیدات تحت این پلتفرم ناکارآمد ادامه دهد.
سمند به صورت پیش‌فرض خودرویی سنگین است و نسبت به پژو ۴۰۵ اضافه وزن دارد. این اضافه وزن در طولانی‌مدت برای سمند دردسرساز بوده و زمینه افزایش استهلاک را ایجاد می‌کند. حال در نظر بگیرید که تجهیزات اضافه سیستم گازسوز به خودرو افزوده شوند؛ نتیجه این افزودنی‌ها وزن سمند EF7 گازسوز را به ۱۳۴۴ کیلوگرم رسانده است. در نظر داشته باشید که خودرو اصلی این پلتفرم یعنی پژو ۴۰۵ تنها ۱۱۰۰ کیلوگرم وزن دارد!
این وزن بالا تأثیرات منفی بسیاری برجای گذاشته است؛ در ابتدا تأثیرات وزن زیاد را در شتاب و کشش خودرو حس خواهید کرد. به همین دلیل راننده برای دستیابی به سرعت‌های بالا یا سبقت‌‌های ناگهانی ناچار است فشار بیشتری را به خودرو وارد کند که در نتیجه باعث افزایش مصرف سوخت و استهلاک خودرو خواهد شد. درنهایت وزن بالای سمند EF7 گازسوز تاثیرات منفی خود را شامل حال سیستم تعلیق می‌کند. وزن بالای بدنه سمند EF7 گازسوز از یک‌سو و کوبش‌های ناشی از ناهمواری‌های سطح جاده‌ از سوی دیگر، باعث فرسودگی زودهنگام سیستم تعلیق سمند EF7 خواهد شد و این موضوع یکی از مشکلات اصلی دارندگان این خودرو است.

عیب سوم، طراحی قدیمی

طراحی قدیمی سمند

سمند در ابتدای رونمایی و ورود به بازار از ظاهر جذابی برخوردار بود و طراحی خارجی این خودرو شبیه به محصولات اروپایی به نظر می‌رسید؛ این موضوع درباره فضای کابین سمند که از داشبورد کسل کننده پژو ۴۰۵ فاصله گرفته بود نیز صدق می‌کرد. حال و پس از گذشت حدود ۱۷ سال از عرضه سمند، گذر زمان تأثیر منفی خود را بر چهره این سدان اقتصادی گذاشته و خودرو ملی دیگر زیبایی سابق را ندارد.
ظاهر قدیمی سمند موجب شد که از ابتدای دهه نود بازار این خودرو رو به افول برود. هجوم همه‌جانبه خودروهای رنگارنگ چینی که از طراحی جذاب و بروز برخوردار بودند، موجب شد تا این پیرمرد محبوب به حاشیه رانده شود. علاوه بر این سمند در رنج قیمتی خود با نمونه‌های کارکرده رقیبی جذاب به نام پژو پارس روبرو است؛ این خودرو موفق‌ترین فیس‌لیفت پژو ۴۰۵ محسوب می‌شود و از اقبال خوبی در بازار بهره‌مند است. طراحی سمند در مقایسه با پژو پارس کمی قدیمی بوده و در موضع ضعیف‌تری واقع می‌شود.
کابین سمند EF7 گازسوز کمترین تغییرات را نسبت به سمند معمولی دارد، این فضا همچنان همانند روز اول ساخته می‌شود و ادوات در همان قسمت‌های قبلی جای می‌گیرند. در سوی دیگر مدت‌هاست که داشبورد پژو ۴۰۵ و پژو پارس بروز شده و جذابیت بیشتری برای بیننده دارد. علاوه بر آن داشبورد جدید محصولات پژو قابلیت سازگاری با امکانات جدید نظیر صفحه‌نمایش لمسی را پیدا کرده است. در این‌سو تنها تغییرات کابین سمند EF7 به حذف سیستم گویا و تغییر دکمه‌های کنترلی یا صفحه کیلومتر شمار محدود می‌شوند! چنین شرایطی موجب شده‌ است که این خودرو از نظر طراحی ظاهری حتی نسبت به رقبای داخلی نیز ضعیف به نظر برسد.

کلام آخر

درنهایت می‌توان گفت که سمند EF7 گازسوز یک سدان اقتصادی است که با تکیه‌بر قابلیت‌هایی همچون سازگاری با گاز CNG، هزینه نگهداری نسبتا پایین، گستردگی شبکه خدمات و بازار دست‌دوم پررونق یکی از محصولاتی است که می‌تواند برای ناوگان حمل‌ونقل عمومی کشور یا کسانی که به دنبال یک سدان خانوادگی کم استهلاک و کم‌مصرف هستند‌ بسیار مفید واقع شود، اما مطمئنا چنین خودرویی به دلیل طراحی کسل کننده، پیشرانه کم‌توان یا امکانات محدود خود نمی‌تواند برای قشر جوان راضی کننده باشد.
اگر در این رنج قیمتی مصرف سوخت اقتصادی جز اولویت‌های شما محسوب نمی‌شود، می‌توانید به سراغ خودروهایی همچون پژو پارس LX یا سمند سورن ELX بروید که از نظر طراحی و امکانات رفاهی در وضعیت بهتری نسبت به سمند EF7 گازسوز قرار دارند. لازم به ذکر است که به‌زودی در مقاله‌ای جداگانه به بررسی مزایای سمند EF7 گازسوز و دلایل خرید آن نیز می‌پردازیم؛ در آخر می‌توانید نظرات خود را با ما و دیگر مخاطبین سایت Z4CAR به اشتراک بگذارید.

نویسنده: سعید رنجبر

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

40 دیدگاه ها برای "معایب سمند EF7 گازسوز"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
مهمان
مهمان
با عرض معذرت توضیحات در مورد موتور Ef7 بخصوص مدل پایه گازسوزش کاملا چررت و بی اساس بود. تنها عیب این ماشین سیستم تعلیق و گیربکس پژو هست که همخوانی با موتور ef7نداره بخاطر همین در شتاب اولیه نسبت به پژو ضعف داره برخلاف آنچه که گفته شد بیشترین بازده در بین خودروهای دوگانه بر روی گاز ef7داره و در سرعت هنگام انتقال از سوخت بنزین به روی گاز اصلا تفاوتی حس نمیشه قدرت موتور روی گاز برابری میکنه با قدرت پژو که حدود ۱۰۵ اسب بخاره و روی بنزین ef7 قدرتش به ۱۱۵ اسب میرسه و اگر مقایسه کنیم… بیشتر
AMIR
مهمان
سلام و عرض ادب دوست عزیز اولا ۱۱۳اسب بخار هست در حالت بنزین نه ۱۱۵و اینکه همه چیز اسب بخار نیست چیزهایی مثل زمان بندی سوپاپ وزن ماشین گیربکس ماشین، سمند ef7دوگانه ماشین خوبیه برای خانواده نه برای جوانی که اکثریت باهم کل کل دارن خیلی جاها دیدم که ef7تکسوز از tu5 خورده ، هیچ موتوری به اندازه tu5 کم استهلاک نیست و هیچ موتوری بصورت فابریک شتاب Pars elx نداره دوما قدرت موتوری elxدر حد ۱۱۳اسب نیست ۱۱۰اسب بخار میباشد در خانواده ما یه بار فقط پسر عمم سمند ef7 پایه گازسوز در سال ۹۱صفرشو خرید پشیمان شد و… بیشتر
امیر
مهمان

عزیز من چرا چرت میگی.من خودم ای اف سون دوگانه دارم.۲۴سالمه مدل نوده ماشینم با تمام ماشبنای ایرانی و چینی انداختم فابریک با فابریک همشون ازم خوردن چه توی ذرگ چه توی کورس.مشکل شاتون و پیستونم نداره گل من.ای اف سون فقط روغن خوب میخواد تمام.مث ماشینای پونصدسال پیش نیست ک با روغن سوخته همخوانی داشته باشه. فشار تو فشار تست همه چی انجام میدم باهات ببینم کدوم بهتره

علی
مهمان

پژو پارس ال ایکس امکانات رفاهی بیشتری داره؟ جک میگی تاحالا امکاناتشون رو مقایسه کردی؟ اصلا تاحالا سوار این دوتا ماشین شدی؟ تاحالا پشت ای اف سون نشستی؟ ای اف سون دوگانه روی گاز صد اسب بخار قدرت داره یعنی اندازه پژو پرشیا و پژو چهارصدو پنج که رو بنزین باشن و روی بنزین پونزده اسب بخار قدرت بیشتری داره یعنی پنج اسب از پرشیا ای ال ایکس پر سرو صدا که میگن خیلی قوی راه میره قدرت بیشتری داره وقتی راجب چیزی اطلاعات نداری ترشحات ذهنی خودتو نشر نده

محمد
مهمان

کلا چرت نوشتی ۵ ساله دارمش ماشین خوبیه کم خرج تفاوتی بین گاز وبنزین حس نمی کنی حتی تو سر بالایی برای مسافرت خیلی خوبه اگر ذره بین برداری تو ماشین های میایاردی هم کلی ایراد درمیاد

آرش
مهمان
من سال ۹۶ یدونه صفر خریدم ازهمون اول رو بنزین مشکل داشتم باهاش ناگفته نماند ک روی گاز هم تعریف آنچنانی نداره روی بنزین ماشین اصلا راه نمیرفت و کپ میکرد نمایندگی هم نتونست ایرادش رو پیدا کنه بعد از ریمپ ایسیو یک مقدار بهتر شد ولی بازهم اصلا ازش راضی نیستم گاهی اوقات خوبه خیلی وقتا افتضاحه ینی حالت نرمال نداره فوق العاده ماشین لش و پر سر صداییه دقیقا گاری. صدای موتورش شدیدای زیاده داخل کابین و دور دنده های گیربکس افتضاحه ینی وقتی ۱۱۰ تا با دنده ۵ میری دور موتور روی ۴هزار و صداش آزار دهندس… بیشتر
علی
مهمان

کم دروغ بگو من ای اف سون دوگانه مدل ۸۷ دارم یعنی اولین سری آزمایشیشو اون که مال دوازده سال پیشه همچین مشکلاتی که گفتیو نداره چه برسه به مدل های بالاتر، مطمئنن شما این ماشین رو نداری و فقط خواستی ی تبلیغ منفی الکی بکنی که یکم آماتوری متن آماده کردی یعنی تابلوعه داری دروغ میگی

علی
مهمان

ببخشیدبراسمندتک سوز مناسب هست که دوگانه ش کنی؟

عباس
مهمان

خودرو دوگانه فقط پژو ۴۰۵

مجتبی
مهمان

هع من ۴۰۵ داشتم بیچاره شده بودم و الان ای اف سون پایه گاز سوز دارم واقعا ماشین کم خرج و بی نظیریه تو محصولات ایرانخودرو حاضر رو گاز با هر ماشینی که بگی بندازم
فقط و فقط باید سرویس های ماشین به موقع انجام بشه یه عمری ماشینه

مهمان
مهمان

پژو ۴۰۵ که در حالت عادی سلطان واشر سرسیلندره حالا دوگانه هم باشه که واویلا حرارتش بیشتره و زودتر واشر میزنه