معایب پژو پارس سال

یکشنبه 20 بهمن 98 ساعت 04:01
معایب پژو پارس سال

پژو پارس سال یکی از پرفروش‌ترین محصولات شرکت ایران خودرو محسوب می‌شود. پارس سال در کنار مزایایی همچون امکانات متعدد و فضای جادار کابین از معایبی نیز برخوردار است که در این مقاله قصد داریم آن‌ها را برای شما مخاطبین گرامی بیان کنیم.

پژو پارس حاصل فیس‌لیفت موفق ایران خودرو بر روی سدان محبوب و خانوادگی پژو ۴۰۵ است که از حدود دو دهه پیش تاکنون در بازار ایران حضور دارد. نخستین نمونه‌های پژو پارس از سال ۱۳۷۹ بر روی خط تولید ایران خودرو قرار گرفتند و از آن زمان تاکنون تولید این خودرو ادامه داشته است. این خودرو در ابتدا پژو پرشیا نام داشت و بعدها به پژو پارس تغییر نام داد.
ایران خودرو از ابتدای تولید پژو پارس تا به امروز، نسبت به نصب پیشرانه‌های مختلفی روی این خودرو اقدام کرده است که ساده‌ترین نسخه آن پژو پارس سال نام دارد. پژو پارس سال از همان موتور ۱۷۶۱ سی‌سی XU7 مشترک با پژو ۴۰۵ استفاده می‌کند که ۱۰۰ اسب بخار قدرت و ۱۵۳ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. این پیشرانه قدیمی، خود یکی از معایب پژو پارس سال به شمار می‌رود که از استهلاک و هزینه نگهداری نسبتا بالایی برخوردار است.
پژو پارس سال در حال حاضر یکی از پرتیراژترین محصولات ایران خودرو است و بازار خریدوفروش پررونقی نیز دارد. با این وجود معایب پژو پارس سال کم نیستند و به راحتی مالک را به دردسر خواهند انداخت. کمی قبل در مطلبی به بررسی مزایای پژو پارس سال پرداخته بودیم. اکنون در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید سایت Z4CAR «معایب پژو پارس سال» را مورد بررسی قرار خواهیم داد. با توجه به تبادلات گسترده پژو پارس در بازار، امیدواریم این مطلب مورد توجه شما مخاطبان گرامی قرار گیرد؛ لطفا در ادامه با ما همراه باشید.

عیب اول، مصرف سوخت بالا

مصرف سوخت بالای پارس سال

در مقدمه مطلب گفته شد که پیشرانه پژو پارس سال و پژو ۴۰۵ GLX مشترک هستند و این مورد یکی از عمده معایب پژو پارس سال به شمار می‌رود. موتور ۱.۸ لیتری هشت سوپاپه پژو پارس سال، موسوم به XU7 از فناوری بسیار قدیمی بهره می‌برد و به هیچ عنوان راندمان مناسبی ندارد. ارقام خروجی پیشرانه XU7 برای خودرویی با این حجم قابل قبول نیستند و از سوی دیگر مصرف سوخت این موتور نیز به هیچ عنوان اقتصادی به نظر نمی‌رسد. این مسئله با توجه به افزایش قیمت بنزین و سهمیه‌بندی آن برای خریداران اهمیت بیشتری یافته؛ به همین دلیل در حال حاضر ارزش خرید پژو پارس سال در بازار رو به کاهش است.
مصرف سوخت پژو پارس سال در سیکل ترکیبی حدود ۹.۱ لیتر در صد کیلومتر برآورد می‌شود که حتی نسبت به رقبای وطنی این عدد بالاست. برای مثال این رقم در مورد سمند EF7 حدود ۷.۵ لیتر در صد کیلومتر و در مورد پژو ۲۰۶ صندوقدار یا رانا ۶.۹ لیتر در صد کیلومتر عنوان شده است. از مقایسه ارقام فوق به راحتی مشخص می‌شود که پژو پارس سال از نظر مصرف سوخت در جایگاه پایین‌تری نسبت به رقبا قرار می‌گیرد. خروجی پیشرانه XU7 نیز نسبت به دو پیشرانه TU5 و EF7 ضعیف‌تر است؛ بنابراین پژو پارس سال همچنان حرفی برای گفتن در مقابل رقبای وطنی خود ندارد. این مقایسه هنگامی که با خودروهای چینی هم‌قیمت پارس صورت گیرد نتایج بدتری به دنبال خواهد داشت.

عیب دوم، کیفیت پایین کابین

فضای کابین پارس سال

کیفیت ساخت پایین جزو ایرادات اساسی خودروهای داخلی است؛ بنابراین در دسته معایب پژو پارس سال نیز قرار می‌گیرد. روند افت کیفیت ساخت محصولات وطنی از ابتدای دهه نود خورشیدی تشدید نیز شده است و هر ساله شاهد تنزل امتیاز کیفی خودروهای ایرانیزه هستیم.
سهم عمده کیفیت پایین پژو پارس سال نصیب کابین خودرو شده است. پس از ملزم شدن خودروسازان به نصب دو ایربگ روی خودروهای خود، ایران خودرو طرح جدیدی برای کابین پژو پارس و پژو ۴۰۵ در نظر گرفت که در بازار به داشبورد سوناتایی شهرت دارد. طرح جدید کابین نسبت به نمونه اصلی زیباتر است، اما از پلاستیک خشک و بی‌کیفیت ساخته شده و به همین دلیل اتاق خودرو در مدت زمانی کوتاه به سر و صدا خواهد افتاد. از سوی دیگر در برخی از موارد ادوات و تجهیزات کابین نیز عملکرد صحیحی نداشته و دردسرهای متعددی را برای مالک خودرو ایجاد خواهند کرد.

عیب سوم، هزینه نگهداری بالا

مشکلات پژو پارس

پژو پارس سال از خیلی جهات تفاوت چندانی با پژو ۴۰۵ GLX ندارد، اما هزینه نگهداری آن نسبت به این خودرو بسیار بالاتر بوده و این مورد نیز یکی از معایب پژو پارس سال محسوب می‌شود. بخش عمده این هزینه به علت وجود امکانات رفاهی متعدد در پژو پارس است؛ درواقع ادوات برقی موجود در این خودرو نیاز به رسیدگی در بازه‌های زمانی مختلفی دارند. قیمت قطعات ظاهری پژو پارس نیز نسبت به پژو ۴۰۵ گران‌تر هستند.
بخش دیگری از هزینه‌ نگهداری پژو پارس به افت کیفیت ساخت آن در سال‌های اخیر مربوط می‌شود. این مورد با پژو ۴۰۵ و سایر محصولات ایران خودرو مشترک بوده و طبیعی است انتظار داشته باشید خودرو شما در فواصل کوتاه شما را به تعمیرگاه بکشاند. از سوی دیگر با توجه به توصیه‌های تعمیرکاران، بهتر است تا به جای خرید قطعات تولید ایساکو از محصولات سایر برندها استفاده شود؛ بنابراین هزینه تعمیرات دوره‌ای خودرو شما به مرور افزایش خواهد یافت در حالی‌که از گارانتی ایران خودرو نیز بی‌بهره خواهید بود.

عیب چهارم، طراحی خارجی قدیمی

طراحی قدیمی پارس سال

حدود بیست سال از زمانی که پژو پارس توسط ایران خودرو رونمایی شد می‌گذرد. در این‌ سال‌ها خودروهای مختلفی از کیا ریو سایپا گرفته تا جک J5 کرمان موتور به عنوان رقیب پژو پارس ظاهر شده و پس از آن به حاشیه بازار رانده شدند. با این وجود ایران خودرو هیچ تصمیمی برای ایجاد تغییر در ظاهر محصول خود اتخاذ است.
پژو پارس یک فیس‌لیفت موفق از پژو ۴۰۵ قدیمی محسوب می‌شود؛ به همین دلیل در بازار با استقبال خوبی مواجه شد. ولی این فرمول موفق به تدریج در بازار رنگ باخت و پژو پارس به خودرویی عادی برای مصرف‌کننده ایرانی تبدیل گشت. سایر پروژه‌های فیس‌لیفت ایران خودرو همچون تولید سورن نیز پاسخ معکوس دادند؛ به همین علت این شرکت تصمیم گرفت تا پژو پارس را با همان الگوی سابق روانه بازار کند.

کلام آخر

در حال حاضر و به علت بسته بودن بازار خودرو، مشتریان ایرانی ناچار هستند از بین گزینه‌های محدود پیش رو یکی را انتخاب کنند؛ از همین رو کسانی که در این رنج قیمتی به دنبال یک سدان جادار با فضایی قابل قبول و امکانات مناسب هستند انتخاب‌های نسبتا محدودی در مقابلشان قرار دارد که پژو پارس سال نیز یکی از مهم‌ترین آن‌ها خواهد بود.
پیش از خرید پژو پارس سال بهتر است نگاهی هم به خودروهایی همچون برلیانس H230، سمند سورن، پژو ۲۰۶ صندوقدار نیز بیندازید که همگی در رنج قیمتی پژو پارس سال قرار دارند و ممکن است بتوانند انتخاب مناسب‌تری برای شما باشند.

نویسنده: سعید رنجبر

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

22 دیدگاه ها برای "معایب پژو پارس سال"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
محسن مجیدی
مهمان

جالبه طراحی پژو پارس سال رو هم در مقاله مزایا و هم در مقاله معایب ذکر کردید! ظاهرا تکلیف شما با خودتون مشخص نیست

عباس
مهمان

همین الانش طراحی ظاهری پارس از تمام ماشین های ایرانی با اصالت تره مخصوصا از اون دنا با اون قیافه چند ضلعیش

ش.پ
مهمان

دنا شاخه داداش نگووووو

ali
مهمان

یکم گندش کردن

پارس
مهمان
یک سال و نیم دارم صفر خریدم تا حالا ۲۰ هزار تا رفتم اما همش آفرود یک نمونه اش جاده جنت رودبار شمال تا الموت قزوین با ملاحظه می رم فقط کمی زیر و بندش ضربه یا خش داره در حد کم همیشه هم صندوق تا خرخره پر از لوازم کمپینگ تک سوز با مصرف بنزین هیچ مشکلی ندارم یکی از کمک های عقب در اثر آفرود بازی روغن زد گارانتی تعویض کرد ۱۴۵ کیلومتر بر ساعت بیشتر نرفتم کلا عادتم کم گاز دادن ماشینه و فشار نیاوردن به گیربکس این اولین تجربه هیدرولیکه بعد از پرایدم به خوبی سپر… بیشتر