کاهش ۳۶ درصدی تولید خودرو در سه ماهه ابتدایی امسال

یکشنبه 16 تیر 98 ساعت 02:16
کاهش 36 درصدی تولید خودرو در سه ماهه ابتدایی امسال

براساس اطلاعات گروه‌های خودروساز در سایت کدال سازمان بورس، دو گروه ایران خودرو و سایپا در طول بهار ۹۸ در مجموع ۱۸۴ هزار و ۹۰۲ دستگاه خودرو تولید کرده‌اند. این در حالی است که در سه ماه ابتدایی سال اخیر میزان تولید خودرو در این شرکت‌ها به ۲۸۸ هزار و ۸۳۷ دستگاه رسیده بود؛ پس با مقایسه این آمارها، تولید خودرو در بهار سال‌ جاری به نسبت بهار ۹۷، با کاهش ۳۶ درصدی همراه بوده است. گروه ایران‌ خودرو به ‌عنوان بزرگ‌ترین خودروساز کشور در سه ماه ابتدایی سال ۹۸ به نسبت مدت مشابه در سال ۹۷، کاهش تیراژ ۵. ۴۷ درصدی را ثبت کرده است. این خودروساز در شرایطی در طول سه ماه ابتدایی سال اخیر توانسته بود ۱۳۰ هزار و ۶۱۲ دستگاه از انواع محصولات خود را تولید کند که این تعداد در بهار ۹۸ به ۶۸ هزار و ۵۶۹ دستگاه رسیده است.

گروه سایپا هم در بهار امسال شمار ۹۱ هزار و ۷۹۸ دستگاه خودرو تولید کرده است. این در وضعیتی است که این خودروساز در بهار سال اخیر، ۱۰۸ هزار و ۹۰۱ دستگاه خودرو از خطوط تولیدی خود خارج کرده بود. چنانچه شرایط تولید دومین خودروساز بزرگ کشور را در سه ماه ابتدایی سال ‌جاری با مدت مشابه سال اخیر مقایسه کنیم، مشاهده می‌کنیم که این خودروساز افت ۷. ۱۵ درصدی در تولید داشته است.گروه پارس‌ خودرو، به‌عنوان زیرمجموعه گروه سایپا هم در بازه زمانی امسال، ۲۴ هزار و ۵۳۵ دستگاه خودرو تولید کرده است این در وضعیتی است که این خودروساز در بهار سال پیش شمار ۴۹ هزار و ۳۲۴ دستگاه خودروتولید و به بازار عرضه کرده است؛ بنابراین مقایسه وضعیت آمار تولید گروه پارس‌خودرو در بهار ۹۸ با سه ماه ابتدایی سال ۹۷ گویای افت تولید ۲. ۵۰ درصدی این خودروساز است.از طرف دیگر چنانچه آمار تولید خرداد ۹۸ را با ماه پیش از آن یعنی اردیبهشت مقایسه کنیم، شاهد خواهیم بود که تیراژ تولید دو خودروساز بزرگ کشور، افت ۳. ۸ درصدی داشته است.

در شرایطی مجموع تولید خودروسازان در خردادماه به نسبت ماه اردیبهشت افت داشته است که گروه ایران خودرو در مدت زمان مورد اشاره، رشد اندکی را در تیراژ داشته است. بزرگ‌ترین خودروساز کشور توانسته در خردادماه به نسبت اردیبهشت ‌ماه سال‌ جاری، رشد ۵. ۰ درصدی را به نام خود ثبت کند. ایران خودرو در اردیبهشت ‌ماه امسال، ۲۶ هزار و ۵۴۶ دستگاه تولید داشته این در وضعیتی است که این خودروساز با توجه به رشد ۵. ۰ درصدی در خرداد ماه سال‌ جاری در مجموع ۲۶ هزار و ۶۸۴ دستگاه از انواع محصولات را در خطوط تولید خود تکمیل کرده است. همچنین گروه سایپا در اردیبهشت ‌ماه سال‌ جاری ۳۹ هزار و۳۵۲ دستگاه خودرو تولید کرده است. این خودروساز با کاهش ۵. ۱۳ درصدی، در خرداد ماه امسال، ۳۴ هزار و یک خودرو تولید داشته است. پارس‌ خودرو هم در خرداد ماه سال‌ جاری به نسبت اردیبهشت ‌ماه کاهش تولید ۲. ۱۱ درصدی را ثبت کرده است.

رشد تولید پژو ۲۰۰۸ و رانا

اکنون سری به جزئیات آمارهای ارائه شده گروه ایران خودرو در سایت کدال می‌زنیم. بررسی آمار تولید این خودروساز نشان می‌دهد، تنها دو خودرو پژو ۲۰۰۸ و رانا در سه ماه ابتدایی سال‌ جاری به نسبت مدت مشابه سال اخیر رشد تولید را تجربه کرده‌اند و بقیه محصولات این خودروساز با کاهش تولید همراه بوده است.بزرگ‌ترین خودروساز کشور در سه ماه امسال، توانسته ۴۵ هزار و ۵۷۶ دستگاه از انواع محصولات گروه پژو را تولید کند. این در وضعیتی است که در مدت مشابه سال اخیر، ۸۳ هزار و ۲۵۹ دستگاه از انواع خانواده پژو در خطوط تولید این خودروساز تکمیل شده است؛ بنابراین شاهد کاهش تولید ۲. ۴۵ درصدی این خانواده در بهار ۹۸ به نسبت بهار ۹۷ هستیم.سمند هم در مدت زمان ذکر شده، کاهش تولید را تجربه کرده است. ایران خودرو در بازه زمانی امسال، ۵ هزار و ۵۸۱ دستگاه انواع سمند تولید کرده این در حالی است که این خودروساز در مدت مشابه سال اخیر ۱۴ هزار و ۶۱۱ دستگاه از محصولات این خانواده را تولید و به بازار عرضه کرده بود؛ بنابراین خانواده سمند در سه ماه ابتدایی سال‌جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته کاهش تولید ۸. ۶۱ درصدی داشته است. همچنین محصولات مونتاژی ایران خودرو به جز پژو ۲۰۰۸، در سه ماه امسال با کاهش تولید قابل ‌ملاحظه‌ای همراه بوده‌اند؛ به صورتی که در طول بهار ۹۷ در مجموع ۴ هزار و ۱۴۹ دستگاه هایما در ایران خودرو تولید شد این در حالی است که این خودرو در مدت مشابه سال ‌جاری تنها هزار و ۷۷۹ دستگاه تولید داشته است. بنابراین هایما کاهش ۵۷ درصدی را تجربه کرده است.

وضعیت تولید دانگ‌فنگ به مراتب از هایما بدتر است و این خودروی چینی هم افت ۷۳ درصدی داشته است؛ به صورتی که ۶ هزار و ۵۶۵ دستگاه دانگ ‌فنگ در پایان خردادماه ۹۷، در خطوط تولید ایران خودرو تکمیل شده است. این در حالی است که تولید این محصول چینی با کاهش ۷۳ درصدی در پایان خرداد ماه سال‌ جاری، به هزار و ۷۷۱ دستگاه رسیده است. سوزوکی هم در مسیر هایما و دانگ ‌فنگ حرکت کرده است. این محصول ژاپنی ایران خودرو در حالی در بهار ۹۷، تولیدش روی عدد ۹۸۰ دستگاه متوقف بوده است که در بهار ۹۸ با افت تولید ۷. ۸۷ درصدی تیراژ این خودرو به عدد ۱۲۰ دستگاه رسیده است. به‌نظر می‌رسد سوزوکی آخرین روزهای حیات خویش را در خطوط تولید ایران خودرو تجربه می‌کند. در بین محصولات مونتاژی ایران خودرو تنها پژو ۲۰۰۸ رشد تولید را تجربه کرده است. این محصول پسا برجامی ایران خودرو در سه ماهه امسال به نسبت مدت مشابه، رشد تولید ۷. ۳۱ درصدی را به نام خود ثبت کرده است. ایران خودرو در بهار ۹۷، توانسته بود ۲ هزار و ۱۴۰ دستگاه از این محصول را مونتاژ کند این در حالی است که این خودروساز در بهار سال ‌جاری با رشد ۷. ۳۱ درصدی توانسته ۲ هزار و ۸۲۰ دستگاه از این محصول را مونتاژ کند. تولید رنو هم در ایران خودرو در مدت زمان ذکر شده در سراشیبی قرار گرفته است. بزرگ‌ترین خودروساز کشور که تولید L۹۰ اتومات را در دستور کار خود داشت در بازه زمانی سال گذشته توانسته بود در مجموع ۴ هزار و ۶۹۷ دستگاه از این محصول را در خطوط تولید خود تکمیل کند. این در حالی است که بعد از خروج رنو از ایران، روند تولید محصولات این برند بین‌المللی در خطوط تولید خودروسازان کاهشی شد؛ به صورتی که سه ماه ابتدایی سال ۹۸، تنها ۹۲۲ دستگاه L90 اتومات در این گروه تولید شده است که با کاهش ۳. ۸۰ درصدی همراه است.دنا هم روند کاهشی تولید را در پیش گرفته است. این خودروساز سال پیش، ۱۳ هزار و ۶۳۰ دستگاه دنا تولید کرده، این در حالی است که در بهار ۹۸، تنها ۸ هزار و ۸ دستگاه دنا در این گروه تولید شده است. پس دنا هم در آمار تولید ایران خودرو کاهش تولید ۲. ۴۱ درصدی داشته است.

تولید مونتاژی‌های سایپا درسراشیبی

اکنون به سراغ ریز آمار تولید دیگر خودروساز کشور می‌رویم شرکت خودروسازی سایپا در تمام محصولاتش در سه ماه ابتدایی سال ‌جاری به نسبت سه ماه ابتدایی سال اخیر کاهش تولید را تجربه کرده است.این کاهش تولید چه در محصولات پرتیراژ و چه در محصولات مونتاژی این خودروساز قابل‌ مشاهده است. سایپا در بهار سال پیش توانسته بود در مجموع ۴۹ هزار و ۷۱۵ دستگاه انواع پراید را در خطوط تولید خود تکمیل کند. این محصول پرتیراژ سایپا، با کاهش ۸. ۴ درصدی در بهار ۹۸ رو به رو شده است. در مدت زمان ذکر شده در مجموع ۴۷ هزار و ۳۲۴ دستگاه از این خودرو تولید شده است.

دیگر محصول پرتیراژ سایپا هم با کاهش تولید دربازه زمانی ذکر شده همراه بوده است. این خودروساز، در سه ماه ابتدایی سال پیش در مجموع ۴۷ هزار و ۸۲۷ دستگاه تیبا تولید کرده، این در حالی است که در سه ماه ابتدایی امسال این میزان به تعداد ۴۱ هزارو ۶۱ دستگاه رسیده است. این میزان تولید گویای افت ۱۴ درصدی است. سه محصول مونتاژی سایپا هم با افت تولید همراه بوده‌اند. در بین مونتاژی‌های سایپا آریو تولیدش به صفر رسیده است. این خودروی چینی در حالی در سه ماه ابتدایی سال گذشته ۲ هزار و ۳۶۲ دستگاه تولید شده است که در مدت مشابه سال‌جاری با کاهش تولید ۱۰۰ درصدی، تولیدش به صفر رسیده است. دو محصول مونتاژی دیگر سایپا هم در وضعیتی که همچنان به حیات خود ادامه می‌دهند، اما تیراژ تولیدشان کاهشی بوده است.سراتو محصول کره‌ای شرکت کیا در سه ماه ابتدایی سال ۹۸، تنها هزار و ۴۰۳ دستگاه تولید شده است این در وضعیتی است که در بازه زمانی مشابه سال پیش به تعداد ۵ هزار و ۸۰ دستگاه از این خودرو تولید شده بود.بنابراین تیراژ سراتو در بهار امسال به نسبت سال گذشته کاهش تولید ۳. ۷۲ درصدی را نشان می‌دهد. چانگان محصول چینی که در خطوط تولید سایپا در کاشان مونتاژ می‌شود هم کاهش تولید داشته است.این خودرو در بهار سال پیش به تعداد ۳ هزار و ۹۱۷ دستگاه تولید داشته است. این در وضعیتی است که سایپا در بهار ۹۸، توانسته ۲ هزار و۱۰ دستگاه از این محصول را در خطوط تولید خود تکمیل کند. بنابراین نمودار تولید این محصول مونتاژی افت تولید ۵. ۴۸ درصدی را در بازه زمانی ذکر شده نشان می‌دهد.

افت قابل ‌توجه تولید برلیانس 

گروه پارس‌ خودرو که تمرکز خود را روی تولید محصولات دو گروه رنو و برلیانس متمرکز کرده بود این روزها خود را برای خداحافظی با محصولات رنو و برلیانس آماده می‌کند.به صورتی که در سه ماه ابتدایی سال‌جاری تنها ۷۹ دستگاه برلیانس در خطوط تولید این خودروساز تکمیل شده است. ابن در حالی است که در مدت مشابه سال اخیر ۱۲ هزار و ۲۳۲ دستگاه انواع برلیانس تولید شده بود. تولید برلیانس در بازه زمانی یاد شده افت ۳. ۹۹ درصدی را نشان می‌دهد. تولید رنو هم در مسیر برلیانس قرار دارد. پارس ‌خودرو در بهار ۹۸، توانسته ۲ هزار و ۸۵ دستگاه انواع محصولات رنو را در خطوط تولید خود تکمیل کند. این در حالی است که در مدت زمان مشابه سال اخیر در مجموع ۱۷ هزار و ۴۱۴ دستگاه انواع محصولات رنو در این شرکت مونتاژ شده است. مقایسه این آمارها گویای افت تولید ۸۸ درصدی محصولات رنو در خطوط تولید این خودروساز است.

دنیای اقتصاد

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar