بررسی نوسان قیمت خودروهای داخلی طی هفته گذشته

پنج شنبه 23 آبان 98 ساعت 01:48
بررسی نوسان قیمت خودروهای داخلی طی هفته گذشته

بازار خودرو این هفته را هم با نوسان قیمتی پشت سر گذاشت، چه آنکه منحنی قیمت در روزهای ابتدایی و به تبعیت از هفته‌های پیش، رو به صعود رفت و در انتها کمی نزولی شد. آن طور که فعالان بازار می‌گویند، در طول چند روز اخیر روند فاکتور کردن خودروهای داخلی برای عرضه به مشتریان بهبود یافته و این موضوع در صورت تداوم می‌تواند به نزولی شدن قیمت‌ها کمک کند. فعالان بازار البته تاکید می‌کنند قیمت خودروهای داخلی همچنان در مقایسه با چند هفته پیش که بازار آرام بود، بالاست و در این هفته هم منهای یکی دو روز اخیر، روند صعودی بوده است. به گفته آنها، با توجه به بهبود نسبی عرضه، قیمت‌ها اندکی و آن هم در خصوص بعضی خودروها، کاهش یافته‌اند، ولی همچنان جا برای کاهش بیشتر وجود دارد.

در باب اینکه چرا قیمت خودروهای داخلی در طول چند هفته اخیر روندی صعودی به خود گرفت، دلایل گوناگونی عنوان می‌شود که اصلی ترین آن، کمبود عرضه بوده است. گفته می‌شود خودروسازان طی این چند هفته عرضه را کاهش داده‌اند که البته بخشی از این ماجرا به تعطیلات انتهای ماه صفر و ابتدای ربیع الاول مربوط می‌شود. در این خصوص، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی هم اواسط هفته اعلام کرد که خودروسازان نقش خود را (در متعادل کردن بازار خودرو و کنترل قیمت ها) به خوبی ایفا نکردند. ناصر رایگانی این را هم گفت که عدم عرضه مناسب محصولات از طرف خودروسازان موجب ایجاد خلل در روند کاهشی قیمت‌ها در چند هفته پیش شد. ظاهرا در واکنش به این اظهارات و همچنین دیگر مطالب عنوان شده مبنی بر نقش خودروسازان در افزایش قیمت، ایران خودرو و سایپا بیانیه‌ مشترکی صادر و خود را از اتهام کم فروشی مبرا دانستند. خودروسازان در این بیانیه تاکید کردند که کاهش عرضه‌ای در کار نبوده و آنها نفعی از ما‌به‌التفاوت قیمت کارخانه و بازار محصولاتشان نمی‌برند که بخواهند زمینه‌ساز افزایش قیمت (در بازار) شوند.

اما جدا از بحث ضعف عرضه خودرو به بازار، انتشار اخبار مربوط به حذف بعضی محصولات از خطوط تولید هم بر صعودی شدن قیمت‌ها اثرگذار بود. در این بین، قیمت پراید مجددا اوج گرفت و از مرز ۵۰ میلیون تومان هم رد شد و به تبع آن، پژو ۴۰۵ هم که خبر توقف تولیدش در بازار پیچید، راه گرانی در پیش گرفت. در کنار اینها، خبرهایی مبنی بر توقف تولید چند خودرو مونتاژی به خاطر نبود قطعات منتشر شد تا قیمت آنها هم بالا برود، از جمله سراتو و ساندرو. همچنین پژو ۲۰۰۸ هم ازآنجاکه به پایان مونتاژ خود در ایران نزدیک می‌شود و احتمال توقف تولید آن در صورتی که ایران خودرو نتواند قطعاتش را تامین کند، وجود دارد، با افزایش قیمت رو به رو شد. قیمت دیگر خودروها هم با توجه روند کلی بازار، رو به افزایش رفت، تا جایی که با وجود آرامش نسبی در بازار ارز و سکه، «خودرو» در مسیر گرانی قرار گرفت.

هم اکنون ولی فعالان بازار از کاهش جزئی قیمت‌ها می‌گویند، ولی مطمئن نیستند که این روند ادامه دار باشد، چون به تداوم عرضه از طرف خودروسازان اطمینانی ندارند. بدون شک اگر روند عرضه رو به بهبود بیشتری رفته و پایدار باشد، با توجه به آرامش نسبی این روزهای اقتصاد کشور، می‌توان به کاهش قیمت خودرو در بازار امیدوار بود، در غیر این صورت بعید نیست قیمت‌ها مرزهای جدیدی را جا به جا کنند.

افزایش قیمت خودروها نسبت به هفته قبل

به بازار برویم و ببینیم قیمت خودروهای داخلی طی هفته جاری چه نوسانی را تجربه کرده است. به گفته فعالان بازار، هم اکنون پراید در مدل ۱۱۱ (هاچ بک) قیمتی برابر با ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد که در مقایسه با هفته اخیر افزایش یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را نشان می‌دهد. پراید در مدل ۱۳۱ هم افزایش قیمتی یک میلیون تومانی داشته و هم اکنون ۴۸ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. یکی از فعالان بازار می‌گوید:پراید جزو خودروهایی است که با کمبود عرضه رو به رو بود و سایپا برای مدتی آن را فاکتور نمی‌کرد، ولی طی یکی دو روز اخیر اوضاع عرضه آن بهتر شده است. با توجه به این اظهارات، شاید قیمت پراید که چند ماه دیگر از خطوط تولید سایپا (برای مصرف داخلی) حذف می‌شود، دنده عقب بگیرد. ولی از بازار پژو ۲۰۶ تیپ ۲ خبر می‌رسد این محصول با افزایش قیمتی چند میلیون تومانی در هفته جاری و نسبت به هفته گذشته رو به رو شده است. بر این اساس، قیمت پژو ۲۰۶ پس از نوسانی که این هفته داشته، به ۸۶ میلیون تومان رسیده است. همچنین تیپ ۵ این خودرو هم هم اکنون ۹۵ میلیون تومان قیمت دارد و این یعنی نسبت به هفته اخیر افزایش قیمت داشته است.

نمایشگاهداران خودرو پایتخت در خصوص پژو ۲۰۶ صندوقدار هم خبر از افزایش قیمت ۲میلیون تومانی این خودرو طی هفته جاری و در مقایسه با هفته گذشته می‌دهند. با این حساب، خودروی موردنظر هم اکنون قیمتی نزدیک به ۱۰۰میلیون تومان دارد. از ۲۰۶‌ها که بگذریم، تیبا و ساینا هم در هفته جاری و نسبت به هفته گذشته نوسان قیمت را تجربه کرده‌اند و اولی قیمتش بالا رفته و دومی کاهشی شده است. به گفته فعالان بازار، تیبا هم اکنون ۵۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد که نسبت به هفته اخیر یک میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرده است. ساینا هم در حال حاضر ۶۱میلیون تومان قیمت دارد که این موضوع نشان می‌دهد خودروی موردنظر نسبت به هفته پیش روندی کاهشی داشته است. ساینا را می‌توان تنها خودرویی دانست که قیمت آن طی این هفته و در مقایسه با هفته پیش رو به نزول رفته است و این موضوع می‌تواند با بهبود عرضه آن در ارتباط باشد.

سری اما به دنا و سمند و پژو ۴۰۵ بزنیم و ببینیم نوسان قیمت آنها در این هفته به چه شکل بوده است. دنای معمولی هم اکنون قیمتی برابر با ۱۱۱ میلیون تومان دارد که نشان می‌دهد روند افزایشی قیمت این محصول طی روزهای ابتدایی هفته جاری ادامه داشته است. سمند در مدل EF۷ هم که این هفته با افزایش قیمت رو به رو بوده، هم اکنون با ۹۲ میلیون تومان قابل خرید است. ولی پژو ۴۰۵ در مدل SLX هم با توجه به افزایش قیمتی که داشته، هم اکنون۹۰ میلیون تومان قیمت دارد، بنابراین نسبت به هفته اخیر روندی صعودی را طی کرده است. برای خرید مدل GLX این خودرو هم که چند ماه دیگر از رده تولید خارج خواهد شد، باید ۷۷ میلیون تومان هزینه کرد. این قیمت نشان می‌دهد ۴۰۵ GLX طی هفته جاری و در مقایسه با هفته پیش یک میلیون تومان افزایش داشته است.

در بین دیگر خودروهای داخلی، رانا محصولی ۸۳ میلیون تومانی به‌شمار می‌رود که نسبت به هفته پیش ۲ میلیون تومان افزایش قیمت را نشان می‌دهد. سراتو هم که دیگر مونتاژ نمی‌شود، ۲۹۶ میلیون تومان قیمت دارد و پژو ۲۰۰۸ هم ۳۳۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. همچنین چانگان نیز هم اکنون با قیمتی برابر با ۱۸۳میلیون تومان به فروش می‌رود و ساندرو استپ‌ وی هم خودرویی ۱۸۷ میلیون تومانی است.  در نهایت ولی پژو ۲۰۷ اتومات هم با توجه به افزایش قیمتی که داشته، هم اکنون ۱۷۲میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

دنیای اقتصاد

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar