قطعات کروز، استاندارد یورو ۵ را کسب می‌کنند

بروزرسانی در: یکشنبه 8 دی 98 ساعت 13:48
قطعات کروز، استاندارد یورو 5 را کسب می‌کنند

دستیابی خودروها به استاندارد یورو۵ به عوامل گوناگونی مثل تکنولوژی و طراحی موتور، تکنولوژی سیستم مدیریت موتور (EMS)، کاتالیست و کیفیت بنزین بستگی دارد.

کروز توانسته در مورد موتورها و خودروهای متفاوت ازقبیل موتور ۷EF در خودروهای دنا پلاس، دنا، سورن و سمند؛ موتور ۳TU؛ موتور ۵TU در خودروهای ۲۰۷، ۲۰۶، رانا و پارس؛ خودروهای تیبا، کوییک و ساینا و همچنین موتور EC5، استاندارد یورو ۵ را کسب کند.

کروز هم اکنون تأمین کننده کاتالیست موتور TU5 است که بر روی خودروهای پژو ۲۰۶ و ۲۰۷، رانا، پارس و ۴۰۵ قرار دارد و توانسته استاندارد یورو ۵ را بدست آورد. همچنین از دیگر محصولاتی که کاتالیست استفاده شده در آن دارای استاندارد یورو ۵ است می‌توان به وانت کارا ۲۰۰۰cc اشاره کرد.

هر ساله با آغاز فصل زمستان آلودگی هوا تأثیر فراوانی بر آب و هوای کشور می‌گذارد که خودروها نقش به سزایی در افزایش سطح این آلودگی دارند. سازمان محیط زیست با ذکر اینکه تعویق یک ساله ارتقاء استاندارد خودروهای بنزینی به استاندارد یورو ۵ موجب ورود ۴۰۰ تن آلاینده اضافه به هوا شده است، مجوز شماره‌گذاری خودروهای یورو ۴ را برای سال آینده صادر نخواهد کرد. حال برای حل این موضوع و دستیابی خودروها به استاندارد یورو۵ به عوامل گوناگونی مثل تکنولوژی و طراحی موتور، تکنولوژی سیستم مدیریت موتور (EMS)، کاتالیست و کیفیت بنزین بستگی دارد.

نادر سخا مدیرعامل شرکت صنایع تولیدی کروز در خصوص طراحی موتور گفت: نخست باید نیازهای اولیه در طراحی موتور در نظر گرفته شود تا با یک کالیبراسیون، ECU و کاتالیست مناسب بتوان سطح آلایندگی یورو۵ را بدست آورد.

وی با اشاره به تأثیر EMS بر افزایش سطح استاندارد آلایندگی اظهار کرد: سیستم مدیریت موتور از اجزای متفاوتی مانند کویل، دریچه گاز برقی، ECU، سنسورها، انژکتور و... تشکیل می‌شود که استفاده از قطعات با کیفیت در اجزای آن در دستیابی به استاندارد یورو۵ بسیار حائز اهمیت است.

سخا افزود: همچنین در صورت استفاده از سیستم EMS بروزتر در خودرو مثل ECU نسل جدید، می‌توان با کنترل دقیق‌تر توابع عملکردی، به سطح استاندارد آلایندگی بالاتر دست یافت. در این راستا کروز توانسته در مورد موتورها و خودروهای متفاوت ازقبیل موتور EF7 در خودروهای دنا پلاس، دنا، سورن و سمند؛ موتور TU3؛ موتور TU5 در خودروهای ۲۰۷، ۲۰۶، رانا و پارس؛ خودروهای تیبا، کوییک و ساینا و همچنین موتور EC5، استاندارد یورو ۵ را کسب کند.

سخا با اشاره به اهمیت کاتالیست در دستیابی خودرو به استاندارد یورو۵ و نحوه عملکرد آن اظهار کرد: کاتالیست ماده‌ای است که سرعت واکنش‌های شیمیایی را از طریق کاهش انرژی فعال سازی، افزایش می‌دهد بدون اینکه خود در آنها شرکت کند. یکی از موارد استفاده کاتالیست ها، مبدل‌های کاتالیستی می‌باشد که  با هدف کاهش آلودگی هوا، بر سر راه خروجی موتورهای بنزینی نصب شده‌اند.

وی با اشاره به اجرا شدن استاندارد یورو ۵ در کاتالیست های تولیدی کروز گفت: کروز هم اکنون تأمین کننده کاتالیست موتور TU5 است که بر روی خودروهای پژو ۲۰۶ و ۲۰۷، رانا، پارس و ۴۰۵ قرار دارد و توانسته استاندارد یورو ۵ را بدست آورد. همچنین از دیگر محصولاتی که کاتالیست استفاده شده در آن دارای استاندارد یورو ۵ است می‌توان به وانت کارا cc2000 اشاره کرد که نقش بسیار مهمی در پیشگیری از آلودگی هوا دارد.

عصر خودرو

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar