قیمت خودرو به سایتهای آگهی بازگشت + جزئیات

بروزرسانی در: سه شنبه 24 اردیبهشت 98 ساعت 16:19
قیمت خودرو به سایتهای آگهی بازگشت + جزئیات

قیمت خودرو و مسکن که دو هفته پیش از سایت‌های خرید و فروش مانند «باما» و «دیوار» حذف شده بود، ساعتی پیش به آگهی‌های خرید و فروش این سایت‌ها بازگشت.

پس از آنکه قیمت‌های بی‌حساب و کتاب خودرو در فضای مجازی و سایت‌ها، به عنوان یکی از متهمان بروز التهاب در بازار خودروی کشور معرفی شد، دادسرای ناحیه ۳۱ تهران حکم بر حذف قیمت‌های بازار خودرو و مسکن از این سایت‌های واسط داد و این حکم توسط پلیس فتا ابلاغ شد.

در این زمینه، کارشناسان بازار خودرو عقیده داشتند اعلام قیمت‌ها در سایت‌ها اگرچه به شفافیت بیشتر می‌انجامد، ولی مانند تیغ دولبه است که می‌تواند به ابزاری برای سوء استفاده دلالان تبدیل شود.

آنان می‌گفتند: در وضعیت فعلی نتیجه‌ای جز افزایش استرس برای مردم به دنبال ندارد و برداشتن قیمت‌ها از فضای مجازی می‌تواند «آرامش روانی موقتی» برای مردم به ارمغان آورد.

از امروز اما، شاهد بازگشت قیمت‌ها به این سایت‌ها هستیم؛ نرخ‌هایی که در مقایسه با هفته‌های اخیر تغییر آنچنانی نداشته و همچنان غیرمنطقی و بی‌حساب و کتاب به نظر می‌رسند.

در این زمینه، «سعید موتمنی» رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران گفت: اتحادیه نمایشگاه داران خودرو این قیمت‌ها را قبول ندارد، چون نرخ‌ها باید در بازار تعیین شود.

وی بیان کرد: آگهی‌های فروش خودرو و مسکن باید شناسنامه دار و قابل ردیابی باشد.

به گفته این مقام صنفی، اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی مقرر کرده قیمت‌های کارشناسی شده خودرو همه روزه از اتحادیه صنف نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران گرفته شود، ولی در این زمینه تاکنون مراجعه‌ای به این اتحادیه انجام نشده است.

رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران تاکید کرد: در این زمینه باید هویت فرد آگهی دهنده، اصالت آگهی و اصالت نرخ مشخص باشد.

وی بیان کرد: مطابق تبصره ۳ ماده ۱۷ قانون نظام صنفی، انتشار هرگونه آگهی تبلیغاتی به هر طریق توسط صنف فاقد پروانه کسب معتبر ممنوع است و متخلف به جریمه نقدی محکوم می‌شود؛ علاوه بر آن، تعزیرات حکومتی و اتحادیه مربوطه هم می‌تواند در صورت بروز مشکل به بررسی سریع موضوع بپردازد.

موتمنی تاکید کرد: سایت‌های آگهی دهنده اینترنتی خرید و فروش خودرو باید پیش از هر چیز طبق قانون کپی سند خودرو، آدرس، تلفن و مشخصات فروشنده را دریافت کنند و پس از محرز شدن اصالت آگهی نسبت به درج آن اقدام کنند.

وی گفت: در بعضی موارد دیده شده فردی خودرویی را چندین میلیون تومان بالاتر از نرخ کارخانه در این سایت‌ها قیمتگذاری کرده، ولی پس از تماس مشخص شده خودرویی موجود نیست.

موتمنی با ابراز رضایت از حذف موقت نمایش نرخ در آگهی‌های خودرویی در این سایت‌ها در روزهای اخیر، افزود: در چند روز گذشته التهاب و هیجان کاذب نرخ خودروها فروکش کرده و قیمت‌ها روند نزولی به خود گرفته بود، به صورتی که نرخ پژو ۲۰۰۸ از ۴۸۰ به ۳۸۰ میلیون تومان، سراتو از ۳۸۰ به ۳۲۰ میلیون تومان، جک S5 از ۳۸۰ به ۳۱۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ از ۱۱۰ به ۹۵ میلیون تومان، پژو پارس از ۱۱۸ به ۹۷ میلیون تومان، پراید ۱۱۱ از ۵۵ به ۵۰ میلیون تومان، پراید ۱۳۱ از ۵۳ به ۵۰ میلیون تومان، ساینا از ۶۷ به ۶۱ میلیون تومان، تیبا از ۵۸ به ۵۱ میلیون تومان و تیبا ۲ از ۶۵ به ۵۷ میلیون تومان کاهش یافت.

وی ادامه داد: در حالی که امروز صبح پیشنهاد ۳۵۰ میلیون تومانی برای فروش پژو ۲۰۰۸ هم مشتری نداشت، ولی حالا شاهد بازگشت نرخ آن در سایت‌ها با نرخ‌هایی در نزدیک به ۴۸۰ میلیون تومان هستیم که به هیچ عنوان منطقی نیست.

این مقام صنفی با ذکر اینکه بازار خودرو کاملاً راکد است و هیچ خرید و فروشی در عمل انجام نمی‌شود، به مشتریان توصیه کرد که خودرو را از افرادی که پروانه کسب دارند بخرند.

وی بیان کرد: در غیر این صورت اگر خودرویی را از سایت خریداری کرده و با مشکل فنی رو به رو شوند، قابل ردیابی نبوده و اتحادیه صنف نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو، سازمان صنعت، معدن و تجارت و تعزیرات حکومتی نمی‌توانند پاسخگو باشند.

گسترش نیوز

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar