قیمت خودروهای داخلی و خارجی نزولی شد
در پی رخدادهای سیاسی و اقتصادی و البته قضایی اخیر، بازار خودرو سیری نزولی را در قیمت تجربه کرده و خودروهای داخلی و وارداتیها با کاهش قیمت در طول این یکی، دو هفته رو به رو شدهاند. البته روند نزولی قیمت مختص همه خودروها نبوده و بعضی محصولات ثبات خود را حفظ کردهاند، اگرچه وضعیت کلی بازار از کاهش قیمت حکایت دارد. آن طور که فعالان بازار میگویند، منحنی قیمت خودروهای داخلی و خارجی به ویژه طی هفته جاری نزولی بوده است. به گفته آنها، در بازار خودروهای داخلی کاهش قیمت تا مرز تقریباً ۳ میلیون تومان هم رخ داده و در بازار وارداتیها هم قیمت بعضی محصولات تا ۳۰ میلیون تومان هم افت کرده است. فعالان بازار دو علت عمده را برای روند نزولی قیمت خودرو مطرح میکنند که عبارتند از «افزایش عرضه خودرو به بازار»، «نزولی شدن نرخ ارز».
آنها بر این باورند که مجموعه این اتفاقات موجب شده قیمت خودرو در بازار کاهشی شود و طبعاً با تداوم این وضعیت، احتمال کاهش بیشتر هم وجود دارد. فعالان بازار البته بر این نکته تاکید میکنند که با وجود نزولی شدن قیمت، همچنان تقاضا برای خرید خودرو پایین است. به گفته آنها، انتظار میرود با توجه به قرار داشتن در فصل تابستان، خرید و فروش بیشتری در بازار خودرو انجام شود، حال آنکه میل به خرید، کاهش یافته است. نکته دیگری که فعالان بازار به آن اشاره میکنند، راکدتر شدن خرید و فروش خودرو از هفته آینده با توجه به فرا رسیدن ماه محرم است. اغلب در محرم و صفر سطح معاملات در بازار خودرو کاهش مییابد و حال باید منتظر ماند و دید آیا این کاهش تقاضا به افت بیشتر قیمت منجر خواهد شد یا وضعیت دیگری در بازار حکمفرما میشود.
قیمت روز خودرو
ولی در بین دلایلی که برای نزولی شدن قیمت خودرو مطرح میشود، به نظر میرسد افزایش عرضه به بازار از طرف خودروسازان، نقش مهمتری در این ماجرا داشته است. دو ماهی میشود که وزارت صنعت،معدن و تجارت سیاست خود را از «رشد تیراژ به هر قیمت» به «تکمیل خودروهای ناقصی» تغییر داده و خودروسازان تمرکز خود را روی این ماجرا گذاشتهاند. گفته میشد چیزی نزدیک به۲۰۰ هزار خودروی ناقص در پارکینگ خودروسازان دپو شده که منتظر رسیدن قطعات برای تجاری شدن و عرضه به بازار هستند. گویا خودروسازان به ویژه طی دو سه هفته اخیر دهها هزار دستگاه از خودروهای موردنظر را تکمیل و راهی بازار کردهاند و این موضوع تأثیر مهمی روی کاهش قیمت داشته است. طبعاً اگر روند تکمیل خودروهای ناقص ادامه پیدا کند و ایرانخودرو و سایپا و پارسخودرو بتوانند تمام محصولات دپویی (به دلیل کمبود قطعه) را راهی بازار کنند، میتوان امیدوار بود روند کاهشی قیمت ادامه داشته باشد. این موضوع البته بستگی مستقیم به تأمین نقدینگی خودروسازان دارد تا آنها بتوانند قطعات موردنیاز خود را تهیه و روند تکمیل ناقصیها را حفظ کنند.
ولی دیگر دلیلی که برای کاهش قیمت خودرو عنوان میشود، نزولی شدن قیمت ارز است. با توجه به رخدادهای سیاسی اخیر (به خصوص سفر ناگهانی وزیر امورخارجه به فرانسه و پس از آن، اظهارات مقامات ایرانی، آمریکایی و فرانسوی در خصوص مذاکرات احتمالی میان طرفین)، بازار ارز نزولی شد و این موضوع روی قیمتها در بازار خودرو هم اثر گذاشت. به هر حال معمولاً سیگنالهای ارزی روی بازار خودرو هم اثر میگذارد و موجب افت و خیز قیمت خودروهای داخلی و وارداتی میشود و در مقطع فعلی هم سیر نزولی قیمت ارز یکی از علل کاهشی شدن قیمت خودرو عنوان میشود. در این بین، اثر کاهش قیمت ارز (نه تنها طی یکی، دو هفته گذشته، بلکه در بازه زمانی بیشتر) بر بازار وارداتیها بسیار مشهود است. به گفته فعالان بازار، مسیری که قیمت ارز طی دو، سه ماه اخیر طی کرده، در مجموع موجب شده قیمت وارداتیها افت قابل توجهی را به خود ببیند. به گفته آنها، مثلاً هیوندای سانتافه که روزگاری بالای یک میلیارد تومان قیمت داشت، حالا به زیر ۸۰۰ میلیون تومان سقوط کرده است. دیگر خودروهای وارداتی هم به نسبت قیمت چند ماه اخیر خود، روندی نزولی را در این مدت طی کردهاند. در بازار خودروهای داخلی هم نزولی شدن قیمت ارز اثرگذار بوده و این موضوع یکی از دلایلی است که برای کاهش قیمت در این بازار عنوان میشود.
نزولی شدن قیمت در بازار خودرو
سری اما به بازار خودرو بزنیم و ببینیم اوضاع قیمتها پس از اتفاقات اخیر به چه شکل است. از بازار پژوها خبر میرسد ۲۰۶ تیپ ۵ در برابر کاهش قیمت مقاومت کرده، ولی قیمت تیپ ۲ این خودرو نزولی شده است. به گفته فعالان بازار، ۲۰۶ تیپ۵ هم اکنون با همان قیمت ۹۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خود به فروش میرسد، ولی تیپ۲ آن چیزی نزدیک به ۳ میلیون تومان نزول کرده است. برای خرید این خودرو باید ۷۹ میلیون تومان هزینه کرد. دیگر مدل پژو یعنی ۲۰۶ صندوقدار هم مثل تیپ ۵، افت و خیز قیمتی را طی هفته جاری تجربه نکرده و کماکان ۹۵ میلیون تومان قیمت دارد. این در حالی است که پژو ۴۰۵ با کاهش دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی، هم اکنون ۷۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد. مدل SLX این خودرو هم دو میلیون تومان عقب نشسته و میتوان آن را ۸۱ میلیون تومان خرید. همچنین پژو ۲۰۷ هم با دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش، قیمتی برابر با ۱۶۳ میلیون تومان دارد. در خصوص پژو ۲۰۰۸ هم عنوان میشود خودرو موردنظر کاهش قیمتی جزئی را تجربه کرده و هم اکنون ۳۱۵ میلیون تومان به فروش میرسد.
بنابر اخبار رسیده از بازار، دنا هم کاهش قیمت را طی این هفته تجربه کرده است، چه آنکه با توجه به عقبنشینی دو میلیون تومانیاش، هم اکنون با ۱۰۸ میلیون تومان قابل خرید است. در بین دیگر خودروهای داخلی ولی قیمت سراتو که پیشتر بالای ۳۰۰ میلیون تومان بود، اکنون به ۲۹۸ میلیون تومان رسیده است. از بازار کوئیک هم خبر میرسد مدل دندهای این خودرو قیمتی برابر با ۶۴ میلیون تومان دارد که نشان میدهد خودروی موردنظر روزهای با ثباتی را میگذراند. از آن طرف اما فعالان بازار از کاهش قیمت تیبا صحبت به میان میآورند. به گفته آنها، تیبا نزدیک به نیم میلیون تومان کاهش قیمت داشته و هم اکنون ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرود. پراید هم اگرچه در مدل ۱۳۱ کاهش قیمت داشته، ولی مدل ۱۱۱ (هاچ بک) آن ثبات را تجربه کرده است. طبق اخبار رسیده از بازار، پراید در مدل ۱۳۱ نزدیک به نیم میلیون تومان کاهش قیمت داشته و هم اکنون ۴۴ میلیون تومان به فروش میرسد. از آن طرف اما پراید ۱۱۱ بدون تغییر قیمت خاصی همچنان ۴۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.
دنیای اقتصاد
پراید ۵ میلیون تومانی و سکوت سایپا
بازداشتهای اخیر تاثیری بر بازار خودرو ندارد
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد