معایب سمند EF7 گازسوز

بروزرسانی در: دوشنبه 14 بهمن 98 ساعت 06:34
معایب سمند EF7 گازسوز

سمند EF7 گازسوز یک سدان خانوادگی، جادار و کم استهلاک است که این روزها با توجه به افزایش نرخ بنزین، از بازار خرید و فروش پررونقی برخوردار شده است، اما سمند LX EF7 در کنار تمامی مزایای خود معایبی نیز دارد که در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی آن‌ها بپردازیم.

سمند EF7 گازسوز یکی از اعضای خانواده پرجمعیت سمند است که از سال ۱۳۸۸ تاکنون بر روی خط تولید شرکت به اصطلاح خودروساز ایران خودرو قرار دارد. این خودرو یکی از مشتقات سمند LX محسوب می‌شود که به پیشرانه EF7 مجهز شده است. سوخت پایه این موتور، گاز CNG است و به همین دلیل در شرایط فعلی محبوبیت بالایی بین مصرف‌کنندگان دارد.
موتور EF7 از اواخر دهه هشتاد خورشیدی نیروبخش محصولات خانواده سمند بوده است. اکثر محصولات دوگانه سوز ایران خودرو تا آن زمان مجهز به موتور ۱.۸ لیتری XU7 پژو بودند که سازگاری مناسبی با CNG نداشت و مشکلات مختلفی را برای مالکین ایجاد می‌نمود؛ به همین دلیل پیشرانه EF7 برای نصب روی خودرو ملی برگزیده شد.
سمند EF7 گازسوز با هدف جلب نظر طیف گسترده خریداران خودروهای دوگانه سوز وارد بازار شد. این خودرو با استقبال خوبی از سوی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور مواجه شد. با مطرح شدن دوباره موضوع سهمیه‌بندی بنزین و افزایش قیمت آن، نام خودروهای دوگانه‌سوز بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاد. در این بین سمند EF7 گازسوز از این قاعده مستثنی نبوده و در حال حاضر بسیاری از افراد علاقه‌مند هستند که بتوانند چنین خودرویی را خریداری کنند. از همین رو در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید سایت Z4CAR قصد داریم شما مخاطبین گرامی را با «معایب سمند EF7 گازسوز» آشنا کنیم؛ بنابراین اگر شما هم قصد خرید این خودرو را دارید یا در صورتی که علاقه‌مند هستید تا اطلاعات بیشتری درباره مشکلات سمند LX EF7 کسب کنید، در ادامه با ما همراه باشید.

عیب اول، بازدهی پایین پیشرانه

موتور نسبتا ضعیف سمند LX EF7

موتور EF7 با سروصدای زیاد از سوی شرکت ایران خودرو معرفی شد. این پیشرانه حاصل همکاری ایران خودرو با موسسه آلمانی F.E.V GmbH بود که در عملیات تحقیق و توسعه پیشرانه فوق، همکاری گسترده‌ای داشت. حجم این پیشرانه حدود ۱.۷ لیتر است و از سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها یا VVT بهره می‌برد؛ همچنین برخلاف موتور XU7‌ پژو، از ۱۶ سوپاپ برخوردار است.
تمامی این ویژگی‌ها در تبلیغات ایران خودرو گنجانده شدند و توقعات کاذب در مشتریان ایجاد کردند. انتظارات ایجاد شده پس از ارائه کاتالوگ سمند EF7 گازسوز نقش بر آب شد، زیرا توان و گشتاور این موتور بسیار پایین‌تر از حد انتظار بود و تفاوت چندانی با موتور قدیمی پژو نداشت. مشکلات مربوط به عدم وجود توان کافی در این موتور، زمانی به اوج خود می‌رسد که بخواهید از سوخت CNG به جای بنزین استفاده کنید.
از سوی دیگر اندک توان بیشتری که موتور EF7 نسبت به موتور پژو ایجاد می‌کند، تنها در دورهای بالاتر قابل دسترسی است و نیاز به فشردن بیشتر پدال گاز دارد؛ بنابراین اگر بخواهید همواره بیشترین راندمان را از پیشرانه EF7 دریافت کنید ملزم به تحت فشار قرار دادن پیشرانه هستید. فعالیت دائمی پیشرانه در دور موتور بالا نیز موجب افزایش استهلاک موتور خواهد شد که قطعا چنین موضوعی به نفع خریدار نخواهد بود.

عیب دوم، وزن سنگین

وزن سنگین سمند EF7 گازسوز

پلتفرم پژو ۴۰۵ پایه و اساس بسیاری از محصولات ملی ایران خودرو بوده و هست. سمند EF7 گازسوز نیز مانند دیگر محصولات خانواده سمند، بر اساس این پلتفرم شکل گرفته‌ است و ویژگی‌های مشابهی با دیگر برادرانش دارد. پلتفرم قدیمی پژو ۴۰۵ از عدم امکان توسعه رنج می‌برد و محدودیت‌های بسیاری را برای طراحان ایران خودرو ایجاد کرده است. با این وجود به دلیل محدودیت‌های حاکم بر بازار خودرویی کشورمان، ایران خودرو ناچار است به ادامه عرضه تولیدات تحت این پلتفرم ناکارآمد ادامه دهد.
سمند به صورت پیش‌فرض خودرویی سنگین است و نسبت به پژو ۴۰۵ اضافه وزن دارد. این اضافه وزن در طولانی‌مدت برای سمند دردسرساز بوده و زمینه افزایش استهلاک را ایجاد می‌کند. حال در نظر بگیرید که تجهیزات اضافه سیستم گازسوز به خودرو افزوده شوند؛ نتیجه این افزودنی‌ها وزن سمند EF7 گازسوز را به ۱۳۴۴ کیلوگرم رسانده است. در نظر داشته باشید که خودرو اصلی این پلتفرم یعنی پژو ۴۰۵ تنها ۱۱۰۰ کیلوگرم وزن دارد!
این وزن بالا تأثیرات منفی بسیاری برجای گذاشته است؛ در ابتدا تأثیرات وزن زیاد را در شتاب و کشش خودرو حس خواهید کرد. به همین دلیل راننده برای دستیابی به سرعت‌های بالا یا سبقت‌‌های ناگهانی ناچار است فشار بیشتری را به خودرو وارد کند که در نتیجه باعث افزایش مصرف سوخت و استهلاک خودرو خواهد شد. درنهایت وزن بالای سمند EF7 گازسوز تاثیرات منفی خود را شامل حال سیستم تعلیق می‌کند. وزن بالای بدنه سمند EF7 گازسوز از یک‌سو و کوبش‌های ناشی از ناهمواری‌های سطح جاده‌ از سوی دیگر، باعث فرسودگی زودهنگام سیستم تعلیق سمند EF7 خواهد شد و این موضوع یکی از مشکلات اصلی دارندگان این خودرو است.

عیب سوم، طراحی قدیمی

طراحی قدیمی سمند

سمند در ابتدای رونمایی و ورود به بازار از ظاهر جذابی برخوردار بود و طراحی خارجی این خودرو شبیه به محصولات اروپایی به نظر می‌رسید؛ این موضوع درباره فضای کابین سمند که از داشبورد کسل کننده پژو ۴۰۵ فاصله گرفته بود نیز صدق می‌کرد. حال و پس از گذشت حدود ۱۷ سال از عرضه سمند، گذر زمان تأثیر منفی خود را بر چهره این سدان اقتصادی گذاشته و خودرو ملی دیگر زیبایی سابق را ندارد.
ظاهر قدیمی سمند موجب شد که از ابتدای دهه نود بازار این خودرو رو به افول برود. هجوم همه‌جانبه خودروهای رنگارنگ چینی که از طراحی جذاب و بروز برخوردار بودند، موجب شد تا این پیرمرد محبوب به حاشیه رانده شود. علاوه بر این سمند در رنج قیمتی خود با نمونه‌های کارکرده رقیبی جذاب به نام پژو پارس روبرو است؛ این خودرو موفق‌ترین فیس‌لیفت پژو ۴۰۵ محسوب می‌شود و از اقبال خوبی در بازار بهره‌مند است. طراحی سمند در مقایسه با پژو پارس کمی قدیمی بوده و در موضع ضعیف‌تری واقع می‌شود.
کابین سمند EF7 گازسوز کمترین تغییرات را نسبت به سمند معمولی دارد، این فضا همچنان همانند روز اول ساخته می‌شود و ادوات در همان قسمت‌های قبلی جای می‌گیرند. در سوی دیگر مدت‌هاست که داشبورد پژو ۴۰۵ و پژو پارس بروز شده و جذابیت بیشتری برای بیننده دارد. علاوه بر آن داشبورد جدید محصولات پژو قابلیت سازگاری با امکانات جدید نظیر صفحه‌نمایش لمسی را پیدا کرده است. در این‌سو تنها تغییرات کابین سمند EF7 به حذف سیستم گویا و تغییر دکمه‌های کنترلی یا صفحه کیلومتر شمار محدود می‌شوند! چنین شرایطی موجب شده‌ است که این خودرو از نظر طراحی ظاهری حتی نسبت به رقبای داخلی نیز ضعیف به نظر برسد.

کلام آخر

درنهایت می‌توان گفت که سمند EF7 گازسوز یک سدان اقتصادی است که با تکیه‌بر قابلیت‌هایی همچون سازگاری با گاز CNG، هزینه نگهداری نسبتا پایین، گستردگی شبکه خدمات و بازار دست‌دوم پررونق یکی از محصولاتی است که می‌تواند برای ناوگان حمل‌ونقل عمومی کشور یا کسانی که به دنبال یک سدان خانوادگی کم استهلاک و کم‌مصرف هستند‌ بسیار مفید واقع شود، اما مطمئنا چنین خودرویی به دلیل طراحی کسل کننده، پیشرانه کم‌توان یا امکانات محدود خود نمی‌تواند برای قشر جوان راضی کننده باشد.
اگر در این رنج قیمتی مصرف سوخت اقتصادی جز اولویت‌های شما محسوب نمی‌شود، می‌توانید به سراغ خودروهایی همچون پژو پارس LX یا سمند سورن ELX بروید که از نظر طراحی و امکانات رفاهی در وضعیت بهتری نسبت به سمند EF7 گازسوز قرار دارند. لازم به ذکر است که به‌زودی در مقاله‌ای جداگانه به بررسی مزایای سمند EF7 گازسوز و دلایل خرید آن نیز می‌پردازیم؛ در آخر می‌توانید نظرات خود را با ما و دیگر مخاطبین سایت Z4CAR به اشتراک بگذارید.

نویسنده: سعید رنجبر

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

40 دیدگاه ها برای "معایب سمند EF7 گازسوز"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
علی
مهمان

من این ماشینو در سال ۸۷ خریدم خیلی راضیم چرتو پرت این سایت رو قبول ندارم اولاش انقدر بی صدا بود که متوجه نمیشدی موتور ماشین روشنه خیلی هم نرم و خوش رکاب بود تا حالا ششصدهزارتا باهاش راه رفتم چند بار تصادف شدید داشتم دیگه مثل روز اول نمیشه ولی باز هم نسبت به ماشینهای دیگه بیشتر قبولش دارم
فقط باید حواست به آب تسمه تایم و روغنش باشه چون موتورش حساسه آب بدون رسوب باید بریزی خیلی بصرفه و پرقدرت

امیر
مهمان
عزیز من تویی ک عشق پارسی براچی چیزی مینویسی درست نیست.خوبه من بیام بگم تیوفایو همش دارع داغ میکنه شیلنگ درپوش روغنش همش داره خبس می‌کنه شمع ها و کوئل داره خبس مبکنه.روی پژو پارس و ۴۰۵ضعف توی سربالایی داره تخمل وزنشو نداره.ببین ای اف سون سوپاپ متغیر داره cvvt اویل ماژول داره اینا خودش ینی ۲۰سال از موتورهایی ک شما دارین جلوعه ایسیو ۷۴۹ش قولع من خودم دارم با تمام تیوفایو و ایکس یو سون فاب با فاب تماما تست میشه ببینم شتاب کدوم بیشتره. بقول یارو دیدم ک میگم.با همشون تست کردم با اینکه وزنش ۲۰۰کبلو از بقیه… بیشتر
امیر
مهمان

حاجی ***خیلی خوب گفتی

ابوالفضل
مهمان

سلام ، اینقدر چرت و پرت نگین ،میخوان بگن از موتور و ماشین سر در میارن ، من سمند مدل ۹۶ ای آف ۷ دارم ، خودم صفر خریدم تا این لحظه هم به تعمیرگاه مراجعه نکردم و نه ماشین لش شده نه از هم پاشیده ، جاده هم که میرم ۱۷۰ تا پر میکنم الکی از خودشون کارشناسی میکنن، موتور ای آف ۷ واقعا استهلاک پایین داره

حاج مهتی
مهمان
یعنی چی هر ماشینی بسازند میگید پلتفرم پژو ۴۰۵ هست یعنی چطوری طراحی کنند این حرف خنده دار چاله میدونی رو نگید ماشین رو سه گوش یا ذوزنقه طراحی کنند خوبه؟ من الان هیچ ماشنی ندارم اما هم ۴۰۵ دوگانه شرکتی صفر داشتم هم سمنذد ef7 گازسوز صفر. از شمال تو جاده ه راز پژو روی گاز پک پک میکرد باید میذاشتم روی بنزین. اما سمند هیولا بود مثل پلنگ سر بالایی ها رو می رفت. همن سی لیتر بنزین کارخونه تو دو سال روش بود فقط با CNG می روندم. الانم که هیچ ماشینی ندارم پس بدون تعصب نوشتم… بیشتر
داود
مهمان

مریض دو گانه رو با تک گانه مقایسه می کنی

مهدی
مهمان

چرت نگو ای اف سون بالاترین قدرت روی گاز رو داره پژو ۸۳ اسب رو گاز سمند ای اف سون ۱۰۵ اسب بخار خیلی هم پر قدرت و پر شتاب هست چون پایه گاز سوز هست نه دوگانه با گاز قدرتش از بنزین پژو ها بیشتر هست فقط باید روغن خوب بریزید و سر پنج الی هفت هزارتا عوض کنید در ضمن ۵/۵لیتر با فیلتر روغن فقط همین یه عمر ماشینه خداوکیلی چی بهتر سراغ دارید امکانات هم از پارس بهتره سیستم‌ مالتی پلکس و صندلی برقی

احمد
مهمان

متاسفم برای تحلیل های نادرست این سایت که فقط جنبه طرفداری الکی داره هر مطلبی میزاره مینویسه فلان دلیل برای نخریدن فلان ماشین انگار همه تو ایران بنز و پورشه سوار میشن !!!؟یا انگار تحلیل گر هایاین سایت خودروهاشون بنز و بی ام دبیلیو هستش ؟!!والا اینایی که نوشته شده فقط زاده توهم هستش امیدوارم کمی دیدگاه ها باز بشه و بی طرفانه تر و منطقی تر تحلیل های سایت نوشته بشن

علی
مهمان

متاسفم برای این تحلیل مزخرف

رضا
مهمان

به عنوان مالک سمند LX EF7 پایه گاز مالتی پلاکس تمام حرفهای بالا را اکیدا تکذیب میکنم بسیار موتور قدرتمندی داره بعد از شش سال هنوز جلوبندیش دست زده نشده بسیار کم هزینه خوش صدا پر شتاب و پرتوان و امن هست و مدرنترین موتور پر افتخار ایرانی است هرگز غیر از سمند ای اف سون پایه گاز سوز خودروی دیگر ایرانی نمی خرم.

هادی
مهمان

فقط میتونم بگم که این مطلب توسط یک عشق پرشیا نوشته شده و اصلا منصفانه نبود