سایه رکود بر بازار خودروهای تولید داخل
رکود؛ کلیدواژه بازار خودرو کشور شده است، به این معنا که در وضعیت صعودی یا نزولی قیمتها، رکود همچنان بر این بازار حکمفرمایی میکند. طی یک ماه اخیر که قیمتها بهواسطه نرخ ارز در بازار خودرو رشد چشمگیری یافته بود فعالان بازار تاکید داشتند که خرید و فروش مختل شده است؛ به صورتی که فروشندگان به امید اینکه خودرو خود را با نرخ بالاتری به فروش برسانند از حضور در بازار خودداری میکردند از طرف دیگر خریداران هم در انتظار کاهش قیمتها بودند.
اکنون اما به واسطه ثبات نسبی نرخ ارز، قیمتها در بازار تا حدودی نزولی شده، این در وضعیتی است که قیمت بعضی خودروها هم رشدی اندک یافته است. با این حال به گفته فعالان بازار باز هم رکود بر بازار سایه انداخته است.
آنچه مشخص است به خاطر عرضه مناسب خودرو به بازار از طرف خودروسازان و همچنین ثبات نسبی نرخ ارز قیمت برخی محصولات نزولی شده است.
در این زمینه در بررسی میدانی انجام شده مشخص شد که در گروه ایران خودرو قیمت هر دستگاه پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با افت ۲ میلیون تومانی به ۲۰۲ میلیون تومان، قیمت پژو ۲۰۶ وی هشت با افت ۱۰ میلیون تومانی به ۱۸۵ میلیون تومان، همچنین پژو ۲۰۷ دستی با افت ۲ میلیون تومانی به ۲۳۳ میلیون تومان و پژو ۲۰۷ اتوماتیک با کاهش هشت میلیون تومانی به ۳۱۰ میلیون تومان رسیده است. با این حال قیمت سمند ال. ایکس با یک میلیون تومان رشد رو به رو شده و از ۱۴۴ میلیون به ۱۴۵ میلیون تومان رسیده است.
همچنین هر دستگاه پراید ۱۱۱ با رشد ۵۰۰ هزار تومانی به ۹۴ میلیون تومان، پراید ۱۳۱ با رشد ۵۰۰ هزار تومانی به ۵/ ۸۱ میلیون تومان، پراید ۱۳۲ با افزایش ۵۰۰ هزار تومانی به ۸۲ میلیون تومان، تیبا صندوقدار با رشد یک میلیون تومانی به ۹۷ میلیون تومان، تیبا ۲ بدون تغییر به ۱۰۹ میلیون تومان و ساینا با رشد دو میلیون تومانی ۱۰۸ میلیون تومان قیمتگذاری شدند.
دنیای اقتصاد
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد