جک j3 یکی از سدانهای جمعوجور شرکت جک چین است که در سال ۲۰۰۹ به بازار چین معرفی شد. این خودرو که در کشور سازنده بانامهایی همچون A13 و توجوی شناخته میشود، در سال ۱۳۹۱ بعد از توقف تولید فولکس واگن گل، به عنوان جایگزینی برای این خودرو توسط شرکت کرمان موتور به بازار داخلی عرضه شد. در ابتدا تنها نمونه هاچبک این خودرو به بازار وارد شد، اما پس از چند ماه نمونه سدان آن نیز در خط تولید کرمان موتور قرار گرفت؛ در مجموع مونتاژ تمامی مدلهای جک جی ۳ تنها تا سال ۱۳۹۳ ادامه داشت و طی این مدت ۸۲۲ هزار و ۱۱۶ دستگاه از این خودرو به بازار عرضه شد. جک J3 اولین همکاری مشترک میان شرکت کرمان خودرو و کمپانی چینی جک محسوب میشود و پس از آن خودروهای دیگری از کمپانی جک به بازار داخلی وارد شدند.
طبق ادعای شرکت جک، طراحی جی ۳ توسط شرکت ایتالیای پینین فارینا و چند شرکت اروپایی دیگر انجام شده است، اما برخلاف آنچه انتظار میرود طراحی این خودرو بسیار ساده به نظر میرسد که شاید چندان عامه پسند نباشد. در بخش داخلی کابین ، فضای مناسبی برای سرنشینان در نظر گرفته شده است، اما متریال بی کیفیتی در ساخت آن به کار برده شده که از این نظر کاملا مشابه خودروهای ارزان قیمت داخلی به نظر میرسد.
جک جی۳ از یک پیشرانه ۱.۳ لیتری ۴ سیلندر بهره میبرد که توسط کارخانه میتسوبیشی ژاپن تولید شده است. این پیشرانه توان تولید ۹۳ اسب بخار قدرت در ۶۰۰۰ دور در دقیقه و ۱۱۴ نیوتنمتر گشتاور در ۴۰۰۰ دور در دقیقه را دارد. سایت رسمی کرمان موتور هیچ اطلاعاتی مبنی بر شتاب اولیه این خودرو اعلام نکرده است، اما تستهای عملی انجام شده نشان میدهد که جک جی ۳ برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت به حدود ۱۶ ثانیه زمان نیاز دارد. مهندسین شرکت جک برای انتقال نیروی موتور این خودرو به چرخهای جلو، از یک گیربکس ۵ سرعته دستی استفاده کردهاند که از عملکرد نسبتا مناسبی برخوردار است. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در حدود ۶.۵ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است که برای یک سدان شهری جمع و جور عدد مناسبی به نظر میرسد. یکی از معایب جک J3 ترمزهای آن است که در سرعتهای بالاتر از ۱۰۰ کیلومتر برساعت از عملکرد نسبتا ضعیفی برخوردارند.
در یک جمعبندی کلی باید گفت که شرکت جک با ساخت جک جی۳ سعی داشته خودرویی اقتصادی و ارزان قیمت را به بازار عرضه کند تا بتواند حداقل انتظارات خریداران را برطرف نماید؛ از همین رو با نگاهی کوتاه به مشخصات این خودرو میتوان نتیجه گرفت که نباید از قابلیت، امکانات و امنیت JAC J3 انتظار چندانی داشت و پس از خرید این خودرو تنها باید به حداقلها قانع بود.
امنيت جک J3 سدان
جک جی 3 در بخش ایمنی به کیسههای هوا راننده و سرنشین جلو، ترمزهای مجهزبه سیستم ABS و EBD ، قفل مرکزی و... مجهز شده است. این خودرو در سال 2012 توسط موسسه ایمنی LATIN NCAP مورد بررسی قرار گرفت و موفق به کسب تنها یک ستاره ایمنی در بخش امنیت سرنشینان بزرگسال و دو ستاره ایمنی در بخش امنیت سرنشینان خردسال شده است که نتیجه بسیار ضعیفی برای یک سدان یا هاچبک شهری به نظر میرسد.
ارزش خريد جک J3 سدان
جک جی 3 در زمان تولید خود در بازار کشور چین، از قیمتی در حدود 52000 یوآن برخوردار بود که با در نظر گرفتن سطح پایین امکانات و توان فنی این خودرو رقم مناسبی به نظر میرسد. همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم، تولید این خودرو در سال 1393 به طور کامل متوقف شد و این موضوع باعث میشود در صورت خرید جک جی 3، علاوه بر مشکلات مربوط به ضعف قوای محرکه، کیفیت پایین ساخت و سطح پایین امکانات رفاهی و ایمنی باید با مشکلات مربوط به کمیاب یا نایاب بودن قطعات مصرفی این خودرو نیز دستوپنجه نرم کنید؛ بنابراین در یک جمعبندی نهایی میتوان گفت که در حال حاضر جک J3 از ارزش خرید بسیار کمی نسبت به سایر خودروهای همرده خود برخوردار است. در رنج قیمتی نمونههای دست دوم این خودرو میتوان سراغ نمونه صفرکیلومتر سدانهای کوچکی همچون تیبا صندوقدار رفت و حتی میتوان نمونه کارکرده خودروهایی همچون پژو پژو 206 تیپ 2 را خریداری نمود.
10
03.5
رقبای جک J3 سدان
از آنجایی که هم اکنون جک J3 در بازار داخلی فاقد نمونه صفر کیلومتر است، تنها میتوان با در نظر گرفتن رنج قیمتی آخرین نمونههای تولید شده آن، خودروهای کارکرده دیگری را به عنوان رقیب این خودرو معرفی نمود؛ نمونههای کارکرده خودروهایی همچون 206 صندوقدار، پژو 405 SLX یا حتی سمند LX جز رقیبان جک J3 در این رنج قیمتی به شمار میروند. در این رنج قیمتی اگر برای رفتوآمدهای روزمره خود به دنبال سدانی کم استهلاک و ایمن هستید که از مصرف سوخت نسبتاً کمی نیز برخوردار باشد، میتوانید 206 صندوقدار را خریداری نمایید که در مقایسه با جک جی3 ضمن امنیت بالاتر از طراحی زیباتر و بازار دست دوم بسیار بهتری برخوردار است.
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد